Το Τμήμα AHEPA Ηj- 13 “Argonauts” Βόλου, σε συνέχεια της εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στις 22/11/2023 στο κτήριο του Τ.Ε.Ε Μαγνησίας, εξασφάλισε τη διάθεση 15 ψηφιακών μαστογραφιών με την ευγενική χορηγία της Κλινικής “ΆΝΑΣΣΑ”, μέλους του Ομίλου Υγείας OneHealth μετά από ενέργειες του μέλους AHEPA, Oγκολόγου κ. Γεώργιου Ρήγα ο οποίος ήταν και ένας εκ των εξεχόντων ομιλητών της εκδήλωσης.

Αναγνωρίζοντας το σημαίνοντα ρόλο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας, αποφάσισε να διαθέσει τις 15 ψηφιακές μαστογραφίες στις ανωτέρω δομές προκειμένου να διατεθούν σε πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν μαστογραφία μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Ηj- 13 “Argonauts” Βόλου και τα μέλη του, επισκέφτηκαν την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου προκειμένου να παραδώσουν τη δωρεά παρουσία του Εμπορικού Διευθυντή της Κλινικής “ΆΝΑΣΣΑ” κ. Σωτήριου Ντούμα και του Ογκολόγου κ. Γεώργιου Ρήγα.

Σε σχετική ανακοίνωση το Τμήμα AHEPA Ηj- 13 “Argonauts” αναφέρει: “Επισκεφθήκαμε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Βούλα Αναγνώστου, όπως είχαμε δεσμευτεί, προκειμένου ως AHEPA Ηj- 13 “Argonauts” να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια υποστήριξης των συμπολιτών μας, που γίνεται καθημερινά τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τους εργαζομένους των κοινωνικών δομών. Συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά αλλά και κοινωνικά προβλήματα στρέφονται καθημερινά στις κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου προκειμένου να βρουν υποστήριξη. Δωρεές και χορηγίες των συμπολιτών μας, επιχειρήσεων, συλλόγων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Βούλα Αναγνώστου δήλωσε “Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα του Βόλου HJ-13 Αργοναύτες της AHEPA καθώς και την Κλινική “ΆΝΑΣΣΑ”, μέλους του Ομίλου Υγείας OneHealth που για ακόμη μια φορά υποστηρίζουν ενεργά τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Η δωρεάν διάθεση ψηφιακών μαστογραφιών σε γυναίκες που αδυνατούν οικονομικά να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική εξέταση αποτελεί μια από τις πιο ουσιαστικές δράσεις προσφοράς ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης της οικονομικής ένδειας των πολιτών. Υπήρξατε υποστηρικτές της προσπάθειας του Δήμου Βόλου και των Υπηρεσιών του, όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες όπου η περιοχή μας αντιμετώπισε πρωτόγνωρες καταστροφές. Αποτελείτε παράδειγμα εθελοντισμού, αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης αλλά και σημαντικούς συνοδοιπόρους στον αγώνα του Δήμου Βόλου να σταθεί δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη υποστήριξης”.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Κλινικής “ΆΝΑΣΣΑ”και του Ομίλου Υγείας OneHealth κ. Σωτήριος Ντούμας δήλωσε “Η “ΆΝΑΣΣΑ”, με ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει τη δυνατότητα σε 15 συνανθρώπους μας να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις αντίστοιχες Ψηφιακές Μαστογραφίες σε μηχάνημα νέας τεχνολογίας, χαμηλής δόσης ακτινοβολίας. Με τον τρόπο αυτό, μετά την πρόσκληση των AHEPA ΗJ- 13 VOLOS και απευθυνόμενοι στις κοινωνικές δομές του δήμου Βόλου αλλά και με ανάλογες δράσεις, η ΆΝΑΣΣΑ συμβάλει ενεργά σε θέματα πρόληψης, έχοντας πάντα ως στόχο τη βελτίωση και προαγωγή της υγείας των πολιτών.”