Συμπληρώνοντας 100 χρόνια ζωής της Οργάνωσης μας, από τον Ιούλιο του 1922 έως και τον Ιούνιο του 2022, είχαμε τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσουμε το νέο Τμήμα AHEPA Hj-48 “Rigas Feraios Velestino Magnesia”, στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη στις 18-19/6/2022.
Μέσα σε μια περίοδο μόλις 6 μηνών λειτουργίας, το τμήμα μας έχει ήδη κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, στο Συνέδριο αντιπροσωπεύθηκε από έξι μέλη τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Μαργαρίτη Στυλιανό, τον Γραμματέα κ. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, τον Ταμία κ. Μήλη Παναγιώτη, και τους κ. Μποτσιβάλη Γεώργιο, κ. Ανδρέου Θεόδωρο και τον Αρχιμανδρίτη, πατέρα Βαρνάβα.

Το Τμήμα έχει 34 ενεργά μέλη, ενώ στο Συνέδριο κατέθεσε πρόταση για “AHEPA of the year” το μέλος, κ. Λάμπρο Παρασκευά, ένα ιδιαίτερο άνθρωπο, ο οποίος έκανε κατάθεση ψυχής, ολοκληρώνοντας το πρώτο παγκοσμίως, στα χρονικά της AHEPA, καταστατικό τμήματος σε γραφή Braille!

Το γεγονός αυτό αποτελεί παρακαταθήκη που αφιερώνεται στην οργάνωση μας, με απώτερο σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε μέλη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που θέλουν να ψηλαφίσουν τις αρχές και τις καταστατικές λειτουργίες της οργάνωσης μας, να μπορούν πλέον να το κάνουν! Βρίσκει με τον τρόπο αυτό εφαρμογή η πεμπτουσία μιας εκ των θεμελιωδών αξιών της οργάνωσης μας, της  Κοινωνικής ευθύνης.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την προσευχή του παρόντος, αδελφού μας αρχιμανδρίτη Πατρός Βαρνάβα, ενώ ακολούθως έγινε η παρουσίαση των ενεργειών του τμήματος μας, από τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Μαργαρίτη Στυλιανό. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μέλλον της οργάνωσης, ενώ παρουσιάστηκε τεκμηριωμένη πρόταση σε συνεργασία με τον κ. Μήλη Παναγιώτη, για την ηλεκτρονική καταγραφή σε μορφή application των οργανωτικών διασυνδέσεων των τμημάτων.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, στο τμήμα της Κατερίνης και τον πρόεδρο του τμήματος κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, όπως επίσης και στο προεδρείο του Συνεδρίου μας.
Ευελπιστούμε σε μια δημιουργική συνέχεια από το νέο ΔΣ της οργάνωσης μας υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση του Κυβερνήτη κ. Κωνσταντίνου Βαρσάμη.
Ραντεβού στην Ναύπακτο για το 24ο συνέδριο μας, με νέες δράσεις και δημιουργικές προτάσεις που θα δώσουν νέα πνοή και δυναμική στην Οργάνωσή μας!