Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου,2021 δεξίωση στο roof garden της Αθηναϊκής  Λέσχης στα πλαίσια της ορκωμοσίας του Προέδρου και των πρώτων μελών του  νεοσύστατου τμήματος AHEPA  Hj-45 υπό την επωνυμία  “ST’NICHOLAS” .

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο πρώην Κυβερνήτης AHEPA HELLAS Βασίλης Πετκίδης, ο Αντικυβερνήτης Χρήστος Καραπιπέρης, ο Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης Χρήστος Μπακούρος, ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας Αργύρης Τσουνάκης και ο Πρόεδρος του Chapter Πειραιά Πολίτης Διονύσης.

Ακολούθησε η ορκωμοσία του Προέδρου του Τμήματος Δημήτριου Ματθαίου, ο οποίος απευθύνοντας αρχικά τις ειλικρινείς του ευχαριστίες στον Κυβερνήτη και στα μέλη της AHEPA HELLAS για την τιμητική ανάθεση της θέσης του Προέδρου του νέου Τμήματος της AHEPA, δεσμεύτηκε να υπηρετήσει τη νέα του θέση με ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε: «Μοναδικός μου στόχος, η συνεχή εξέλιξη. Μοναδικός μου προσανατολισμός, η Αριστεία. Και όπως σε κάθε μου εγχείρημα, ως Άνθρωπος και ως επαγγελματίας στέλεχος της Παγκοσμίας Ναυτιλίας έτσι και σε αυτό θα επιδιώξω να καθοδηγήσω την νέα μου ομάδα με το μεγαλόπνοο όραμα μου, και να εμπνεύσω τους ανθρώπους μου πρώτα με τις δικές μου πράξεις.»

Ο κ Ματθαίου υποδέχθηκε θερμά τα νέα μέλη και καθόρισε τους στόχους του τμήματος τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση, το όραμα και την αποστολή της AHEPA καθώς και τους στόχους του νεοσύστατου τμήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε: « Η AHEPA καθρεφτίζει τα ιδανικά της αρχαίας Ελλάδας: την φιλανθρωπία, την εκπαίδευση, την αστική ευθύνη, την οικογενειακή και ατομική αριστεία με αναφορά στην κοινωνία. Αν και η πλειοψηφία των μελών αποτελείται από Αμερικανούς πολίτες -ελληνικής καταγωγής- η αίτηση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε όποιον πιστεύει στην αποστολή του οργανισμού. Και η αποστολή της οικογένειας AHEPA θα μου επιτρέψετε να πω είναι ιερή καθώς όποια πράξη όποιο έργο της ένωσης στοχεύει στην ανάδειξη του Ελληνισμού, της Ελλάδας, της πραγματικής Ελλάδας μας.»

Ο νέος Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη, την επέκταση, την αποτελεσματική λειτουργία και την γενική ευημερία του Τμήματος “St. Nicholas”.  Ολοκληρώνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βασικός μου στόχος αποτελεί η δημιουργία μιας άρτιας δομημένης οργάνωσης του Τμήματος αξιοποιώντας  τα ταλέντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των μελών και των αξιωματούχων του. Η σωστή διαχείριση των ανθρώπων και η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος θα αποτελέσουν τα κλειδιά της επιτυχημένης πορείας του Τμήματος».

Ακολούθησε η ορκωμοσία των 45 νέων μελών του τμήματος, όλοι εξέχουσες προσωπικότητες και καταξιωμένοι  επαγγελματίες του Ναυτιλιακού αλλά και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου.

Ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS Κωνσταντίνος Βαρσάμης, απεύθυνε χαιρετισμό κάνοντας  μια αναδρομή στην προσφορά της AHEPA στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθησε γεύμα με την παρουσία των συνοδών του κλειστού οικογενειακού κύκλου των μελών της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την προστασία από τον covid-19.