Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, το Τμήμα AHEPA Hj-27 “Kassandros” Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε εισδοχή νέου μέλους και Ολομέλεια.

Ακολούθησε ομιλία του Δ/ντη Ελληνισμού του Τμήματος κ. Κωνσταντίνου Κρητικόπουλου, Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ., ε.α., με θέμα: «ΚΟΣΟΒΟ / ΝΕΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ».

Ο Ομιλητής ανέλαβε να αναπτύξει το θέμα του, ως εξειδικευμένος γνώστης και αναλυτής των ευαίσθητων ιστορικών συντεταγμένων των Βαλκανίων, δεδομένου ότι υπηρέτησε στην Διεθνή Αστυνομική Δύναμη του Κοσόβου προ εικοσαετίας και πλέον, κατά την εποχή των συγκρούσεων Σέρβων και Αλβανοφώνων. Κατά την ομιλία του, υπήρξε εξαιρετικά διεξοδικός και διαφωτιστικός, αναφορικά με τις εξελίξεις στο φλέγον αυτό θέμα, το οποίο συνδέεται άμεσα και επηρεάζει και σήμερα την γεωπολιτική εικόνα της περιοχής μας. Περιέγραψε δε, με γλαφυρό τρόπο τις εμπειρίες από τη θητεία του στην πολύπαθη και εύφλεκτη αυτή επικράτεια, προκάλεσε το ενδιαφέρον των ακροατών του και απάντησε στο πλήθος των ερωτήσεων, που του υποβλήθηκαν από τα μέλη μας, με επάρκεια, πλήρη γνώση του θέματος και διεισδυτικές προγνώσεις σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν και την Πατρίδα μας.

Την ομιλία παρακολούθησαν και μέλη άλλων τοπικών Τμημάτων AHEPA από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από το Τμήμα AHEPA Hj-41 “Constantine Palaiologos” Καλαμαριάς παρευρέθηκαν ο Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Αμασόγλου και το μέλος κ. Ηλίας Μοτζάκης, Από το Τμήμα AHEPA Hj-44 “Pylaia-Chortiatis” Πανοράματος ο κ. Χρήστος Ανδρίτσος και ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Η παρουσία και άλλων Τμημάτων, σε «διά ζώσης» εκδήλωσή του τοπικού Τμήματος, αποδεικνύει τους δυνατούς και ακατάλυτους δεσμούς ενότητας μεταξύ των Τμημάτων της Θεσσαλονίκης.
Αξιοσημείωτη δε, ήταν και η σφοδρή θέληση των μελών, να συμμετέχουν με ομιλία τους στο νέο και φιλόδοξο Πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών του Τμήματός μας.