Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η AHEPA Hellas μαζί με τα τμήματα Κωνσταντινούπολης 601, Θεσσαλονίκης HJ 03, Ωραιοκάστρου HJ 27, Καλαμαριάς HJ 41, και Πυλαίας HJ 44  το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο HYATT της Θεσσαλονίκης

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Οι AHEPA αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα», είπε στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια εκδήλωση αφού η Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και οι AHEPA έχουν τα ίδια γενέθλια», σημείωσε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος υπογράμμισε τη σημασία της εκκλησίας και των AHEPA για τους Έλληνες της διασποράς.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ανακαίνιση της ΜΕΘ της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ένα έργο αξίας άνω των 300.000 ευρώ. «Ξεκινήσαμε το fundraising περίπου έξι μήνες πριν, είμαστε στη φάση της μελέτης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στο 2024 θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το έργο», δήλωσε ο κυβερνήτης των AHEPA Ελλάδος Χρήστος Καραπιπέρης.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι πρόεδροι των τμημάτων, Κωνσταντινούπολης ο κ. Δημήτριος Σαμαράς, Θεσσαλονίκης ο κ. Χρήστος Πειστικός, Ωραιοκάστρου ο κ. Κωνσταντίνος Μπακιρτζής, Καλαμαριάς ο κ. Νικόλαος Αρβανίτης και Πυλαίας ο κ. Χρήστος Γκίνης.

Στη διάρκεια της βραδιάς το τμήμα της Κωνσταντινούπολης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, οι βουλευτές  κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και κος Δημήτρης Κούβελας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου κ.α.