Η AHEPA HELLAS, και τα Τμήματα του Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά έχουν αφοσιωθεί στη διατήρηση και ενίσχυση του Ελληνισμού στην σύγχρονη κοινωνία. Μέσω των ποικίλων δράσεών τους, προάγουν ενεργά τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε μία μοναδική βραδιά το πρωτότυπο μουσικό ορατόριο

«ΙΩΝΙΑ- Πύλη στον Χρόνο»!

Εκπληρώθηκε ένα ηθικό χρέος στην ταυτότητα και την ιστορία μας και μεταδόθηκε το μήνυμα για τη διαχρονικότητα των αξιών και του πολιτισμού!

Μία συγκλονιστική συναυλία – ορόσημο που με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τίμησε την μνήμη και τα επιτεύγματα εκατομμυρίων Ελλήνων, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, αλλά δεν έπαψαν να αισιοδοξούν για το ξεκίνημα μίας νέας ζωής.

Από την Ιωνία σε μια άλλη γη.

Η πρωτότυπη σύνθεση και η ενορχήστρωση είναι του Θάνου Γεωργουλά και οι στίχοι, τα κείμενα και η αφήγηση ανήκουν στον Κώστα Τερζάκη. Μέσα από τη δύναμη 23 ολοκαίνουργιων τραγουδιών και αφηγηματικών κειμένων ανάμεσά τους, οι δημιουργοί αφηγήθηκαν την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και οι θεατές αισθάνθηκαν τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Οι δημιουργοί κατάφεραν να γεφυρώσουν αυτά τα 100 χρόνια, άγγιξαν τις καρδιές µας και ζωντάνεψαν µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας µας.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Άκης Δείξιμος και μαζί τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης ένωσαν τις φωνές τους και μας ταξίδεψαν με μία μαγική συναυλία!

Μαζί τους στη σκηνή του Ηρωδείου βρέθηκαν ακόμα 130 καλλιτέχνες : 21 μουσικοί, οι 70μελείς Παιδικές Χορωδίες Σπύρου Λάμπρου και Γιώργου Σκλήκα, καθώς και η 50μελής Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νέας Σμύρνης

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ζαφείριος Κουτελιέρης – Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Κελέτσης , η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Βιδάλη, ο Πρόεδρος των Καππαδοκών Ελλάδος κ. Θεοφάνης Ισακίδης εκπρόσωποι από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο, καθώς και τον καλλιτεχνικό όπως οι ηθοποιοί η κα Ελένη Φιλίνη, ο κ. Άλκης Κούρκουλος, ο κ. Μέμος Μπεγνής, η κα Ευγενία Παναγοπούλου, ο σεναριογράφος κ. Πάνος Αμαραντίδης και πολλοί άλλοι.

Από την Περιφέρεια AHEPA HELLAS κόσμησαν με την παρουσία τους ο Κυβερνήτης Ευρώπης κ. Βασίλης Πετκίδης , ο Κυβερνήτης Ελλάδος κ. Χρήστος Καραπιπέρης, ο πρώην Κυβερνήτης Ελλάδος κ. Κώστας Βαρσάμης, μέλη του Δ.Σ. της Περιφέρειας AHEPA HELLAS, οι πρόεδροι των Τμημάτων Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά κ. Κώστας Μαριάκης και κ. Κώστας Παπανικολάου όπως μέλη των Δ.Σ. και μέλη τμημάτων.

Παραγωγή: SPICY
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής
Χορηγός Επικοινωνίας: ΣΚΑΪ ΤV