Σε πανηγυρικό κλίμα και με την απαιτούμενη επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στον υπέροχο χώρο του Ξενοδοχείου Valis στην Αγριά Βόλου η ίδρυση του νέου Tμήματος AHEPA Hj-48 “RIGAS FERAIOS – VELESTINO” στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον Νομό Μαγνησίας, και η ορκωμοσία του Προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των πρώτων μελών του Τμήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κκ Ιγνάτιος, ο βουλευτής Μαγνησίας και μέλος του νέου Tμήματος Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νιασίκας, οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στην ορκωμοσία ήταν παρόντες ο Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης κ. Γιάννης Μητρόπουλος, ο Κυβερνήτης Περιφέρειας AHEPA HELLAS κ. Κώστας Βαρσάμης και τα μέλη του ΔΣ της περιφέρειας Ελλάδας, κ. Μπακούρος Χρήστος Ταμίας, κ. Τσουνάκης Ανάργυρος Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας, κ. Καψάλης Βασίλειος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, κ. Σουργούνης Φώτιος Τελετάρχης και μέσω διαδικτύου ο Αντι-κυβερνήτης AHEPA HELLAS κ. Χρήστος Καραπιπέρης. Επίσης ήταν παρόντες οι Πρόεδροι των Tμημάτων Hj-17 κ. Γιώργος Πολυχρόνης και Hj-39 κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Έντονη ήταν και η παρουσία και συμμετοχή στην οργάνωση της εκδήλωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βόλου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος απαρτίζεται από:

  • Πρόεδρος κ. Μαργαρίτης Στυλιανός
  • Αντιπρόεδρος κ. Ρήγας Γεώργιος
  • Γραμματέας κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος
  • Ταμίας κ. Μήλης Παναγιώτης
  • Μέλος κ. Κουσιαρής Γεώργιος

Με το πέρας της διαδικασίας τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Στυλιανός Μαργαρίτης ο οποίος φανερά συγκινημένος αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους και τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας του Τμήματος και ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη για την στήριξη του, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες τους στόχους και της Αρχές του Τμήματος οι οποίες είναι αντίστοιχες των στόχων και των Αρχών της Οργάνωσης AHEPA και δεσμεύτηκε ότι με την συλλογική δράση τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την Τοπική κοινωνία αλλά και για την Οργάνωση γενικότερα.

Στη συνέχεια χαιρετισμό έκαναν οι προσκεκλημένοι οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Τμήματος και ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης απεύθυνε χαιρετισμό κάνοντας  μια αναδρομή στην προσφορά της AHEPA στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Η ΑΧΕΠΑ (AHEPA) είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες (μη πολιτικοποιημένες-ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα (ζητήματα) σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες και μεγάλες Δωρεές που αφορούν Ιατρικές Έρευνες, αρωγή-βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών Υποτροφιών.

Μέσω των Ελληνικών γλωσσικών προγραμμάτων και των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων η AHEPA συνεχίζει να συγκεντρώνει τις Ελληνικές Κοινότητες παγκόσμια.

Η Ελλάδα ανήκει στην Διοικητική Περιφέρεια 25, στη ζώνη 10 της Ευρώπης. Υπάρχουν 48 παραρτήματα σε όλη τη Χώρα με πάνω από 1.200 μέλη.

Κλείνοντας δεσμεύτηκε στην στήριξη του Τμήματος τόσο από τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε γεύμα στο χώρο του Ξενοδοχείου

*Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την προστασία από την πανδημία του covid-19.