Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου “Il Giardino” γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στην κοινωνία του παλαιότερου Τμήματος AHEPA της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Στο φιλανθρωπικό δείπνο του Τμήματος AHEPA Hj-1 “Athens” απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, ο δήμαρχος Αθηναίων, εκπροσωπούμενοι αντίστοιχα από την κα Δόμνα Μιχαηλίδου Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την κα Θεοδώρα Τζάκρη βουλευτή αν Τομεάρχη Εξωτερικών – αρμόδια για τον απόδημο Ελληνισμό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρος Κολοβό, τον κ. Ελευθέριο Σκιαδά Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Επίσης στην εκδήλωση παρευρεθεί και ο κ. Γεώργιος Δημόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Απέστειλαν ευχετήρια μηνύματα ο κ. Jimmy Kokotas Ύπατος Πρόεδρος AHEPA και ο κ. Ιωάννης Μητρόπουλος Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης, την δε έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης Κυβερνήτης της Περιφέρειας AHEPA HELLAS.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος εκ μέρους του ΔΣ κ. Σταύρος Σταθόπουλος εξέφρασε την ευαρέσκεια του στους παρευρισκόμενους, μεταξύ αυτών συμμετείχαν και σημαντικοί παράγοντες της κοινωνικής, οικονομικής, επιστημονικής & πολιτισμικής ζωής του τόπου, γιατί εκτός από την παρουσία τους στα εξηκοστά γενέθλια του τμήματος συνεισέφεραν ουσιαστικά στην υλοποίηση ενός ιερού σκοπού, την ενίσχυση των αναγκών των περιθαλπόμενων στο «Άσυλον Ανιάτων», επιπρόσθετα τόνισε πως όλες οι ποσότητες φαγητού που δεν καταναλώθηκαν προσφέρθηκαν στις στέγες αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του «Άσυλον Ανιάτων» κα Ηλιάδη αφού αναφέρθηκε στην ιστορία και την προσφορά του ιδρύματος ευχαρίστησε για την δωρεά και εξέφρασε την ευχή να βρει και άλλους μιμητές.