Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το, εναρμονισμένο στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, μουσικό ταξίδι με θέμα “Επιτάφιος – Επιφάνεια” υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και Γεώργιου Σεφέρη.

Οι παρόντες απόλαυσαν μια μουσική βραδιά Αγάπης και Κατάνυξης.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA Hj-10 “Pericles” με πρωτοβουλία του Προέδρου του κ. Βαρδή Γωνιωτάκη – Κορδερά και τη συνεργασία άλλων Τμημάτων της Περιφέρειας AHEPA HELLAS και των Daughters of Penelope. Τελούσε δε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Προλόγισε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος και παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Λαμπίρη.

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA HJ-10 ‘Pericles” στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.

Το μουσικό έργο προλόγισε ο Αρχιμουσικός κ. Μανώλης Λορέντζος. Οι Μουσικοί συντελεστές ήταν οι: κα Νίνα Πατρικίδου (βιολί), κ. Δημήτρης Κούκος (πιάνο) και κα Νεφέλη Κωτσοπούλου (φλάουτο).
Μοναδική ήταν η ερμηνεία από τον Ιερέα της Ι. Α. Αθηνών π. Ζαφείρη Κουτελιέρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων συνεργαζόμενων Τμημάτων της AHEPA, Hj-2 κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, Hj-9 κ. Κυριάκος Σπανόπουλος, Hj-17 κ. Δημήτρης Βαξεβανάκης, Hj-38 κ. Γιώργος Βαμβακούσης και Hj-45 κ. Δημήτρης Ματθαίου. Επίσης από τα γυναικεία Τμήματα των Θυγατέρων της Πηνελόπης συμμετείχαν οι ΑΘΗΝΑΙΔΕΣ κα Ρένα Βασιλάκη και AGNODIKI κα Λένα Μούκα. Στην εξαιρετική εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Κυβερνήτης Ευρώπης κ. Γιάννης Μητρόπουλος, ο πρώην Ύπατος Κυβερνήτης κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κυβερνήτης Ελλάδας κ. Κώστα Βαρσάμης, ο Αντικυβερνήτης κ. Χρήστος Καραπιπέρης, η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κα Μελίνα Δασκαλάκη, o Διευθυντή του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η κα Μαρία Ζαχαροπούλου Σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας και ο Αντιπρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού 984 κ. Ιωακείμ Καλλιβρούσης.

Τα έσοδα της βραδιάς προορίζονται να καλύψουν βασικές ανάγκες των ωφελούμενων του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.