Στη κατάμεστη αίθουσα της Ιατροχειρουργικής εταιρείας Κέρκυρας μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα γύρω από τους μύθους και τις αλήθειες για το καρκίνο του μαστού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον για δεκάδες θεατές. Ο Ογκολόγος Παθολόγος Ευάγγελος Ντουβέλης με μια εξαιρετική παρουσίαση έκανε κατανοητά όλα όσα σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πάθηση. Ενδείξεις, κληρονομικότητα, μέθοδοι πρόληψης, τρόποι αντιμετώπισης αλλά και όλα τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα αποδόθηκαν με τρόπο που έγιναν αντιληπτό από όλους.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και μέλος του Τμήματος AHEPA Hj-34 “Corcyra” Κέρκυρας Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης k. Αντώνης Πάσχος από τη μεριά του μίλησε για τις σύγχρονες μεθόδους απεικόνισης και το ρόλο που πολύ σύντομα η τεχνική νοημοσύνη θα έχει στην επιστήμη τους και ακολούθως και οι δυο τους απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας και υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας αναδεικνύοντας πως τόσο σημαντικές συνεργασίες είναι απαραίτητες για το νησί μας και πόσο μεγάλη αποδοχή έχουν για τους κατοίκους της.

Το Τμήμα AHEPA Hj-34 “Corcyra” Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Ιατρό Ακτινοδιαγνώστη κ. Αντώνη Πάσχο προσέφερε σε πέντε πολύτεκνες μητέρες δωρεάν διαγνωστικά τεστ ενώ όλοι οι φορείς δεσμεύτηκαν για ανάλογες ημερίδες και στο μέλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην Κυβερνήτης της AHEPA στην Νέα Υόρκη κ. Σπύρος Βασιλάκης, ο Αντικυβερνήτης της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος κ. Νίκος Δημητρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας κ. Περικλής Μπαλανίκας.