Το Τμήμα AHEPA Hj-17 “Hephaestus” βρέθηκε ξανά, μετά από καιρό λόγω της πανδημίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε 14 έως 18 Απριλίου και την αποστολή απάρτιζαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πολυχρόνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωακείμ Καλλιβρούσης, ο Διευθυντής Φιλανθρωπίας κ. Κώστας Αντωνακάκης, το μέλος κ. Γιώργος Χριστόπουλος, το μέλος κ. Απόστολος Κουρουμιχάκης, και ο Κυβερνήτης Περιφέρειας Ελλάδος και μέλος του Τμήματός μας κ. Κώστας Βαρσάμης. Την αποστολή συνόδευσαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γρέκας μέλος του Τμήματος AHEPA Hj-35 “Kleisthenis”, και ο κ. Βαγγέλης Υφαντής μέλος του Τμήματος AHEPA Hj-42 “Thermopyles” όπως και συγγενείς και φίλοι της Οργάνωσης.

Οι παρακάτω δράσεις υλοποιήθηκαν κατά την παραμονή μας:

– Στις 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Προξενείο ομιλία του Πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτη Γρέκα, με θέμα : «Ορθοδοξία και AHEPA. Ακολούθησε ομιλία του Αιδεσιμοσιολογιότατου Πατήρ Δημητρίου Μαγιόγλου με θέμα: «Τα προβλήματα της Ρωμέικης Κοινότητας στην Πόλη». Οι ομιλίες έγιναν παρουσία του Υποπρόξενου, του Εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Ύπατου Προέδρου της AHEPA κ. Jimmy Kokotas, του Ύπατου Αντιπροέδρου κ. Luis Atsaves, της Μεγάλης Προέδρου των Maids of Athena κ. Maria Ana Pantelous, του πρώην Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδος κ. Τάσου Μαστρογιάννη, του δημοσιογράφου κ. Μανώλη Κωστίδη και άλλων ακροατών.

– Στις 16 Απριλίου, μετά τον εκκλησιασμό στο Φανάρι και την ξενάγηση στου χώρους του Πατριαρχείου, έγινε επίσκεψη στην Μεγάλη του Γένους Σχολή. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε τελετή παράδοσης  ενός διαδραστικού πίνακα τελευταίας τεχνολογίας για την εκπαίδευση των μαθητών.  Στην παραπάνω δράση του Τμήματος συμμετείχαν οικονομικά και τα Τμήματα του Άμστερνταμ και του Bad Neustadt . Παρόντες ήταν ο Σχολάρχης της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτρη Ζώτος, καθώς και οι προαναφερόμενοι από την προηγούμενη εκδήλωση. Ακολούθησε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μουχλιώτισσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά την επίσκεψή μας και ξενάγηση στην Χάλκη, και κατά τον εκκλησιασμό μας την Κυριακή των Βαΐων, στην Αγία Τριάδα της Πόλης, αλλά και σε κάθε παρουσία και δράση του Τμήματος, η αγάπη των Ομογενών μας και ο ενθουσιασμός τους μας πλημμύριζε με χαρά.