Την Σχολή Ικάρων, στο αεροδρόμιο Δεκελείας, επισκέφθηκε το Τμήμα AHEPA Hj-17 “Hephaestus”, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023. Ο Δ/της της Σχολής Υποπτέραρχος (Ι) Κώστας Καραμεσίνης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Βαξεβανάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωακείμ Καλλιβρούση, τον Γραμματέα κ. Απόστολο Κουρουμιχάκη, τον Ταμία κ. Αριστείδη Γρίβα, τον Τελετάρχη κ. Ηλία Βαΐου και τα μέλη κ. Σεραφείμ Ζιώμα, κ. Γεώργιο Γκιώνη, κ. Νικόλαο Τσαλουκίδη και κ. Νικόλα Μάντικα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση για την οργάνωση, την αποστολή και το πρόγραμμα ακαδημαϊκής, πτητικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης της Σχολής Ικάρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση από δύο τριτοετείς Ικάρους στο Μουσείο Ιστορίας της Σχολής και στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, όπου εκτίθενται διάφοροι τύποι αεροσκαφών που έχουν σημαδέψει την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Όλα τα μέλη του Τμήματος αποχώρησαν από το αεροδρόμιο Δεκελείας γεμάτα υπερηφάνεια και με την πεποίθηση ότι οι σημερινοί Ίκαροι αποκτούν όλα τα εφόδια ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή της ΠΑ και να υπερασπισθούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

“Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”