Το Τμήμα AHEPA Hj-04  “SOLON” συναντήθηκε στην Αθήνα στο Μουσείο Ηρακλείδων την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιώργος Μαλάμος και ο Διοργανωτής της Εκδήλωσης Β. Πρόεδρος Αλέξανδρος Δήμας καλωσόρισαν όλα τα μέλη και τους προσκεκλημένους που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση και την σε βάθος ανάλυση των πρόσφατα υπογεγραμμένων συμφωνιών της Εθνικής Άμυνας (Ελλάδα – ΗΠΑ, Ελλάδα – Γαλλία), που παραχωρήθηκε από τα ειδικά σε αυτά τα θέματα μέλη του Τμήματος.

Η παρουσίαση και η ανάλυση έγινε από τους:

– Πρώην Πρόεδρο του Τμήματος κ. Χρήστο Φασλή (Δικηγόρος Διαμεσολαβητής – Διαιτητής / Ειδικός ADR).
– Μέλος & Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών Υποστράτηγος κ. Γ. Μπαλτζώης (ΕΛΙΣΜΕ).
– Ταμίας του Τμήματος κ. Νίκος Αγγελής – Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων

Το Τμήμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δρ Χάρης Παπασωτηρίου Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στην Αθήνα,  συν-συγγραφέας της Αμερικής Από το 1945. Ο Δρ. Ιωάννης Λ. Κωνσταντόπουλος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Οικονομικής Διπλωματίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρήσεων & Διεθνών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελλάδα.

Το Μουσείο Ηρακλειδών που φιλοξένησε την εκδήλωση επισήμως λαμβάνει χορηγία από τις Επιτροπές Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Τμήματος AHEPA Hj-4. Το Τμήμα προχώρησε σε δωρεά δηλώνοντας τη συνεχή υποστήριξη στον σκοπό του μουσείου για τη διάδοση της Παιδείας και της Ελληνικής Κληρονομιάς παγκοσμίως.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδόθηκαν στα μέλη που δώρισαν κρασιά και σνακ για τη δεξίωση που ακολούθησε στο τέλος της εκδήλωσης.