Μετά τη νέα θεομηνία που έπληξε βάναυσα τη Μαγνησία η ανταπόκριση Τμημάτων της Περιφέρειας AHEPA στην Ελλάδα ήταν θετική, άμεση και ουσιαστική ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία Ellias.

Με την κινητοποίηση των τμημάτων έγινε αποστολή μίας πολύ μεγάλης ποσότητας νερού, τροφίμων, φαρμάκων καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από τα Τμήματα AHEPA Hj-7 “Papaflessas” Καλαμάτας και Hj-6 “Crete Kydon” Χανίων.

Στο πλαίσιο με τη βοήθεια του Τμήματος AHEPA hj-13 “Argonauts” Βόλου, πραγματοποιήθηκε αποστολή στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, μετά του αντιπροσώπου μέλος του τμήματος Κ.Καϊδη και το Δήμαρχο Ν.Πηλίου κ.Μ.Μιτζικό να παραλαμβάνει τη βοήθεια.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα τμήματα Ελλάδας της AHEPA καθώς και τον Κυβερνήτη AHEPA κ. Καραπιπέρη για την ευγενική συνδρομή τους και το Τμήμα Βόλου για την ανάληψη της ευθύνης διάθεσης και μεταφοράς της βοήθειας και ανέδειξε, για ακόμα μια φορά, το έργο και την προσφορά της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης παγκοσμίως, που αποδεικνύει, με την διαρκή, πολύτιμη και γενναιόδωρη δράση της και την ανταπόκρισή της, την σπουδαία και καθοριστική συμβολή της σε έκτακτες ανάγκες και καταστάσεις, όπως αυτήν των πρόσφατων θεομηνιών που έπληξαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας.