Μετά από ενημέρωση την του τοπικού Τμήματος AHEPA Ηj-13 “Argonauts” Βόλου, από την Υφυπουργό παιδείας κα Ζέττα Μακρή για της καταστροφές που έγιναν στον εξοπλισμό του 9ου Δημοτικού Σχολείου και 9ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή Παλαιό Λιμεναρχείο Βόλου, προχώρησε σε ενημέρωση της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδας.

Η ανταπόκριση όλων των τμημάτων της Περιφέρειας  AHEPA στην Ελλάδα ήταν, όπως σε κάθε έκκληση για βοήθεια και στήριξη, άμεση και αποτελεσματική. Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στο 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιβλιοθήκες, φωριαμοί, γραφεία και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και στο 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου ένα ψυγείο, ένας ειδικός θερμοθάλαμος, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιβλιοθήκες και γραφεία.

Η παράδοση του εξοπλισμού και των ηλεκτρικών συσκευών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, του Ύπατου κυβερνήτη Ευρώπης κ . Βασίλη Πετκίδη, του Κυβερνήτη AHEPA Ελλάδος κ. Χρήστου Καραπιπέρη, μελών του Δ.Σ της Περιφέρειας AHEPA, του τοπικού Τμήματος AHEPA Ηj-13 “Argonauts” Βόλου, που είχε και την ευθύνη της υλοποίησης της δωρεάς και τοπικού Τμήματος AHEPA Hj-48 “RIGAS FERAIOS – VELESTINO” Βελεστίνου.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε όλα τα Tμήματα AHEPA της Περιφέρειας Ελλάδας για την ανταπόκριση, τον Ύπατο κυβερνήτη Ευρώπης κ . Πετκίδη και τον κυβερνήτη AHEPA κ. Καραπιπέρη για το προσωπικό ενδιαφέρον, την παρουσία στο πλευρό των πληγέντων και την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, της AHEPA στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και το τμήμα Βόλου για τον εξαιρετικό συντονισμό και αυτής της αποστολής .

Ο κ. Βασίλης Πετκίδης δήλωσε εκ μέρους του Ύπατου προέδρου της AHEPA κ. Σάββα Τσίβικου ότι η AHEPA είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδος, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές μετά τις πλημμύρες και όχι μόνο. Εξέφρασε δε, τη συμπαράσταση της οργάνωσης σε όλους τους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν αυτή τη δύσκολη στιγμή από τις φυσικές καταστροφές.
Ο κ. Χρήστος Καραπιπέρης δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα της εκπαίδευσης , ανταποκρίθηκε άμεσα και παρείχε ότι της ζητήθηκε από τις διευθύνσεις των σχολείων. Επεσήμανε δε, ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πληγέντων.