Το Τμήμα AHEPA Hj-5 “Zakynthos” Ζακύνθου πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 20.00 μ.μ. στην αίθουσα της Λέσχης «Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ» στην Πλατεία Αγίου Μάρκου εκδήλωση όπου ο Συγγραφέας – Ερευνητής και πρώην Επιμελητής του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Γιάννης Μ. Δεμέτης ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Διονύσιος Σολωμός και οι Μεταφράσεις του Ύμνου εις την Ελευθερία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και ο Γραμματέας της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος Δρ. Νίκος Δημητρόπουλος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και με αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων της οργάνωσης AHEPA, της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης στον κόσμο, ο Γραμματέας παρουσίασε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της οργάνωσης, και ο Κυβερνήτης Ελλάδος μίλησε για τα πεπραγμένα στον Ελληνικό χώρο.
Την εκδήλωση κόσμησαν η Χορωδία Ζακύνθου «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και το μουσικό σύνολο «ESTUDIANTINA DI ZANTE» της Μαντολινάτας Λιθακιάς Ζακύνθου.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zantetimes.gr/128199/tmima-achepa-zakynthou-giannis-m-demeti-2/2023/03/19/?fbclid=IwAR3A0Xgcw-obBOVybOHmLYUWMkZgbVqNKj80bajfhsddJ19PWUq442iPqBs