Στιγμές συγκίνησης και αληθινής χαράς που μόνο η ανιδιοτελής προσφορά μπορεί να δώσει με την εξαιρετική φιλανθρωπική δράση που διοργάνωσε χθες 28/12/2022 το Τμήμα AHEPA Hj-45 “Maritime St’ Nicholas” στην Σαλαμίνα προσφέροντας μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων σε 300 ευάλωτες οικογένειες του Δήμου.

Είναι το κομμάτι της προσφοράς στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και η ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας με δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης. Γιατί το αληθινό φωτοστέφανο στις πράξεις μας το θέτει μόνο η καρδιά των άλλων.

Προηγήθηκε κατάθεση Στεφάνου στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ενδόξων προγόνων μας για την λαμπρότερη στιγμή της Ελληνικής ιστορίας, την ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία ακολουθήθηκε από τον εθνικό ύμνο από την εξαιρετική φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Σαλαμίνας.

Μια εξαιρετικά συγκινητική και μοναδική στιγμή όπου αποδείξαμε στην πράξη ποια είναι η πρωταρχική αποστολή της ομάδας μας, με ένα χαμόγελο από τους ανθρώπους αυτούς να μας επιβραβεύει.

Με το πέρας της διανομής των τροφίμων, ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας, κ. Παναγόπουλος Γιώργος, βράβευσε τον Πρόεδρο του Τμήματος “Maritime St’ Nicholas” κ. Ματθαίου Δημήτρη, για την ευγενική προσφορά στους πολίτες του Δήμου.

Θερμές ευχαριστίες, στο σημείο αυτό, τόσο στις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για προσφορά τροφίμων, σε πολλά από τα μέλη μας για τις ευγενικές τους χορηγίες όσο και σε όλους τους αδελφούς εθελοντές και συνοδούς τους που βοήθησαν στην συλλογή, συσκευασία και διανομή των προϊόντων στους κατοίκους, τους οποίους ευγνωμονώ για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, για την άμεση ανταπόκριση στις προσκλήσεις και τις προκλήσεις μου και για την υπέροχη κοινή πορεία της προσφοράς μας!

To Τμήμα AHEPA Hj-45 “Maritime St’ Nicholas” αναγνωρίζει πλήρως την σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και αναδεικνύει ενεργά το νησί της Σαλαμίνας, την Ιστορία του αλλά και την ανάγκη για την αξιοποίησή του.

Η συμβολή στις συνέργειες τόσο με το Δήμο Σαλαμίνας όσο και με άλλους Δήμους θα είναι συνεχής, ουσιαστική, με αντίκτυπο στην κοινωνία και περαιτέρω ανάπτυξη του κάθε Δήμου.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Παναγόπουλο Γιώργο για την συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του φιλανθρωπικού έργου.