Σε συνέχεια της υπόσχεσης της Διοίκησης του Τμήματος AHEPA Hj-04 “Solon” πραγματοποιήθηκε προς το Πολεμικό Ναυτικό με αίσθημα ευθύνης και συγκίνησης η παράδοση της δεύτερης δωρεάς προς την Διοίκηση Ταχέων Σκαφών προσφέροντας Οθόνες συγκεκριμένων προδιαγραφών χρήσιμες για τις Επιχειρήσεις των Πλοίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που αντιπροσώπευσε το τμήμα συμφώνησε ότι τέτοιες δωρεές είναι χρήσιμες σε ασκήσεις και επιχειρήσεις των πλοίων και με αυτό τον τρόπο μπορούμε όλοι να επικαλούμαστε ότι υπηρετούμε ακόμα και να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα μας.

Το Τμήμα AHEPA Hj-04 “Solon” και συγκεκριμένα ο πυλώνας Ελληνισμού στηρίζουν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δήμας Αλέξανδρος η Ελλάδα με την Θάλασσα έχει μια ιδιαίτερη σχέση και τάσσεται με την αντίστοιχη άποψη του Θεμιστολή το 480 πχ για τον Χρησμό «το ξύλινο τείχος που παραμένει ακλόνητο» δεν είναι άλλο από τα πλοία. Εξάλλου το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι και τις μέρες μας είναι περήφανο γιατί δεν έχει παραδώσει ποτέ την σημαία πλοίου και πρωτοστατεί όποτε απαιτείται.

Δια του Επιστολέα της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών παραδόθηκε συμβολικά προς την Διοίκηση του Τμήματος στον Προέδρο κ. Αλέξανδρο Δήμα το Αναμνηστικό Έμβλημα της Διοίκησης αναγνωρίζοντας την αγάπη του τμήματος για το Π.Ν και την συνεχιζόμενη υποστήριξη προς τις μάχιμες μονάδες του.

Συμβολικά ο Κυβερνήτης ενός εκ των Ταχέων Περιπολικών Σκαφών που θα επωφεληθούν από την χειρονομία του τμήματος παρέδωσε αντίστοιχα Έμβλημα του Πολεμικού Πλοίου ευχαριστώντας με την σειρά του και αναγνωρίζοντας την σημασία της επίσκεψης που έχει πραγματικά αποδοτικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος του τμήματος ευχαρίστησε επίσημα τα Διοικητικά Μέλη που στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές Δ/ντή Ελληνισμού και πρώην πρόεδρο κ. Χρήστος Δ. Φασλής Ι, Διοικητικό Μέλος κ. Μιχάλη Γαλιατσάτο, Αντιπρόεδρο κ. Στασινόπουλο Σωτήρη, Γραμματέα κ. Πανοτόπουλο Παναγιώτη, Ταμία κ. Αγκελή Νικόλαο, Δ/ντή κ. Αγαπητό Χατζηελενή τον βασικό δωρήτη της συγκεκριμένης προσφοράς και μέλος της επιτροπής Ναυτιλίας κ. Ζαφειρόπουλο Δημήτρη Διοικητή της Thalatta Shipping Management S.A. και τον Δ/ντή Φιλανθρωπίας κ. Τσόνη Γεώργιο που στήριξε αντίστοιχα οικονομικά για την υλοποίησή αυτού του σκοπού.

Η αντιπροσωπία του τμήματος αποχώρησε δεσμευόμενη για μια φορά ακόμα ότι θα υπάρξει συνέχεια εντός εξαμήνου και επισημαίνοντας ότι έχει αποφασιστεί ομόφωνα η υποστήριξη του πυλώνα Ελληνισμού προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.