N01

Nereides were sea Nymphs, daughters of Nireas and Ocheanis. They were fifthy and they often were helpful to sailors, against the see storms. Most known were Amphitriti, Thetis and Galateia.

Οι Νηρηίδες ήταν Νύμφες της θάλασσας, θυγατέρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας. Ήταν πενήντα στον αριθμό και συχνά προστάτευαν τους θαλασσοπόρους από τα στοιχεία της φύσης. Οι πιο γνωστές είναι η Αμφιτρίτη, η Θέτις και η Γαλάτεια.

Μέλη Δ.Σ.
Πρόεδρος: Ελπινίκη Μπλεκάτση
Αντιπρόεδρος: Ελευθερία Μιχέλη-Μπότσαρη
Γ. Γραμματέας: Άννα Μουσιώνη
Ταμίας: Στέλλα Μάντσιου
Γραμματέας Αλληλογραφίας: Βασιλική Μητσέλου
Ειδική Γραμματέας: Ουρανία Κούκου

Η Hellas District Liaison 25 Daughters of Penelope, Μαρία Σοφιανού, είναι ιδρυτικό μέλος και η πρώτη Πρόεδρος του Τμήματος Νηρηίδες-Chapter 423-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

 

Επικοινωνία:
Μαρία Σοφιανού: 693 748 1048, marsof008@gmail.com
Ελπινίκη Μπλεκάτση: 693 266 9223, elpimplekatsi@gmail.com

HJ-18 Recent News

IMG_9409

Ομιλία του Πέτρου Δούκα: “Η Ελλάδα στον κόσμο που αλλάζει”, στην Κομοτηνή

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου / Hellenic Investors Association και τα τμήματα Ahepa HJ-20 Orfeus, Daughters of Penelope D423 Niriides Κομοτηνής σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Ανατολία στην Κομοτηνή, στην εκδήλωση – ομιλία που διοργανώνουν με επίσημο προσκεκλημένο – ομιλητή τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Η Ελλάδα στον κόσμο που αλλάζει“.
IMG_7739

———————————————————————

Δωρεές στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών δήμου Κομοτηνής

dop-dwrea

Οι Θυγατέρες συνδύασαν την ετήσια κοπή πίτας με δώρα προς τις γυναίκες του Ξενώνα

Την ετήσια βασιλόπιτά τους έκοψαν οι εθελόντριες Θυγατέρες της Πηνελόπης και επί τη ευκαιρία δώρισαν διάφορες συσκευές προς τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών δήμου Κομοτηνής. Το μήνυμα της προέδρου Έλπης Μπλεκάτση, για την συγκεκριμένη εκδήλωση και την πράξη προσφοράς, έχει ως εξής: “Κόψαμε και φέτος την πίτα μας οι Θυγατέρες της Πηνελόπης -Τμήμα Κομοτηνής. Χαρούμενες αφού ταυτόχρονα δωρίσαμε στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κομοτηνής 2 ηλεκτρικές σκούπες, 8 αερόθερμα, 3 ηλεκτρικά σίδερα και ένα multi για παιδικές τροφές προκειμένου να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την λειτουργία του, καθώς και τις ανάγκες των γυναικών που ανοίγουν τα φτερά τους μετά την παραμονή τους εκεί. Είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση των γυναικών στα θέματα έμφυλης βίας. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, το προσωπικό του Ξενώνα”.

Πηγή: http://www.xronos.gr

———————————————————————

Παγκόσμιο συνέδριο AHEPA στο Ορλάντο της Φλόριντα με εκπροσώπηση της χώρας μας

2342354-93
Το φετινό συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα το 95ο  Ύπατο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA. Οι σύνεδροι ήταν πάνω από 1.000 άτομα συνολικά και όπως τόνισε η Executive Director των Θυγατέρων Πηνελόπης και υπεύθυνη της άψογης διοργάνωσης κα Έλενα Σαβιολάκη, το φετινό συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών. Συμμετείχαν σύνεδροι από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και Ευρώπη.

Τις Θυγατέρες Πηνελόπης Ελλάδος εκπροσώπησαν και ως εκλέκτορες η συντονίστρια των Θ.Π. Ελλάδος κα Μαρία Σοφιανού Τζαμπάζη, και η κα Βερόνικα Τσάλτα, πρόεδρος του Τμήματος Καρυάτιδων Αθήνας. Σκοπός του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς, ο σχεδιασμός δράσεων για τη νέα, η κατανομή κονδυλίων σε projects και η επέκταση της Οργάνωσης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η οποία ήδη σηματοδοτείται με την ίδρυση νέου τμήματος Θυγατέρων Πηνελόπης στο Παρίσι.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο Disney World. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Disney ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του συνεδρίου αφού ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Καλογρίδης είναι Έλληνας στην καταγωγή. Το συνέδριο συνέπεσε με τα 95α γενέθλια της Οργάνωσης και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αμερική Λεωνίδας  Παντελίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το δείπνο του Σαββάτου τιμήθηκε με βραβείο για τη συνολική του προσφορά στην Οργάνωση ο κος Peter Baltis,  ο οποίος στηρίζει οικονομικά και ηθικά την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και του οποίου συγγενείς διαμένουν στην πόλη μας και είναι μέλη των τοπικών  τμημάτων της Οργάνωσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας ηγεσίας. Την προηγούμενη πρόεδρο των Θυγατέρων Πηνελόπης κα Δήμητρα (Jan) Spanos διαδέχθηκε η κα Eva Jean Formal ont.

Ενισχύουν το έργο του συλλόγου ΔΑΔΑΑ

Αποδέκτης της φιλανθρωπικής δράσης και της ευαισθησίας των μελών του Τμήματος Θυγατέρες της Πηνελόπης Κομοτηνής έγινε για ακόμη μία φορά ο σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ροδόπης-Σύλλογος για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger.

Σε μία ζεστή συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του τμήματος οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Δευτέρας 29 Μαΐου στο καφέ “Βαρόσι” η πρόεδρος τους Έλπη Μπλεκάτση παρέδωσε στο πρόεδρο Ευάγγελο Λαφτσή και τη γραμματέα του συλλόγου Ευγενία Εξακοΐδου φάκελο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 300€. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από τη συνεισφορά πολλών πολιτών της Ροδόπης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Θυγατέρων τη Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα όπου και πραγματοποιήθηκε η δράση στη πλατεία Κομοτηνής με την πώληση πασχαλινών διακοσμητικών αυγών.

“Εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους εμπνεύστηκαν, κλήθηκαν και συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό. Κάθε οικονομική συνεισφορά και χορηγία αποτελεί για μας κίνητρο να συνεχίσουμε τη δράση μας για της εκπλήρωση των σκοπών του συλλόγου. Η αγάπη σας είναι η δύναμή μας”, αναφέρει ανακοίνωση των ανθρώπων του συλλόγου ΔΑΔΑΑ.

http://www.xronos.gr/politismos/enishyoyn-ergo-toy-syllogoy-dadaa