Το Σαββάτο 16 Ιουνίου 2018, στο Ξενοδοχείο «1000 Χρώματα», στη Ξάνθη έλαβαν χώρα οι εργασίες του 19ου ετήσιου Συνεδρίου της Περιφέρειας–25 (District–25) της AHEPA HELLAS.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, χαιρετισμούς απεύθυναν: ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ως εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Χρήστος Παπαχαβιάρης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Φώφης Γεννηματά, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης κ. Δημήτριος Παλτόγλου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης. Τέλος χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της AHEPA Hellas ο District Governor κ. Βασίλειος Πετκίδης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν οι Αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, για την περίοδο 2018–19.
Οι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ψήφισαν και εξέλεξαν το νέο Κεντρικό Διοικητικό τους Συμβούλιο, το οποία έχει ως κατωτέρω:

District Governor: Ευστάθιος Κεφαλίδης
Lt. District Governor: Κωνσταντίνος Βαρσάμης
District Secretary: Παναγιώτης Ριζόπουλος
District Treasurer: Κωνσταντίνος Κοζυράκης
VP of Hellenism: Βασίλειος Γκρέκας
VP of Education: Χρήστος Καραπιπέρης
VP of Philanthropy: Αντώνιος Γιαννικουρής
VP of Civic Responsibility: Διονύσιος Βώβος
VP of Family and Individual Excellence: Δημήτριος Στίγκας
Athletic Director: Κωνσταντίνος Βουγιούκας
District Marshal: Δημήτριος Τσόπελας
District Warden: Δημήτριος Τράγιας
DL Member PDG: Βασίλειος Πετκίδης

Ακολούθως έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, για τους στόχους της Οργάνωσης για την κοινωνική και εθνική δράση της, στην Ελλάδα για τη νέα περίοδο 2018–19.
Αμέσως μετά έγινε η ανάδειξη του νέου AHEPA OF THE YEAR 2018, για την Ελλάδα και τον τιμητικό αυτό τίτλο έλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής.

Η διοργάνωση του 19ου Συνεδρίου της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το τοπικό Τμήμα της AHEPA στη Ξάνθη HJ–15 «Πρωταγόρας».

Το 20ο Ετήσιο Συνέδριο θα γίνει τον Ιούνιο του 2019 και θα διοργανωθεί από το τοπικό Τμήμα της AHEPA HJ–33 στη Ρόδο.

AHEPA HELLAS D25 public relations : Panayiotis Rizopoulos tel +30 210-3704183 mob +30 6980310163 email: pdrizopoulos@yahoo.gr

IMG_6595

IMG_6601

IMG_6608
Η AHEPA (American Hellenic Progressive Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ενωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Ελληνες μετανάστες.

Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», κ.α.).

Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25).

Στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, είναι ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.