andreas-zahariadis-IMG_0849-750x968

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης έκανε δήλωση καταδίκης σχετικά με την επίθεση αντρών της ασφάλειας του προέδρου της Τουρκίας σε διαδηλωτές, κατά την επίσκεψη του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

«Η AHEPA καταδικάζει την βίαιη επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές, η οποία διαπράχθηκε από μέλη της ομάδας ασφάλειας του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου. Οι βίαιες πράξεις τους αποτελούν παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Συντάγματος, της ελευθερίας συνέλευσης, έκφρασης και λόγου, και οι  δράστες πρέπει να καταστούν υπόλογοι.

»Επιπρόσθετα, υπάρχει μία κατηγορία πως μεταξύ των τραυματιών ήταν δύο πράκτορες της Secret Service. Δυστυχώς, αυτή η επίθεση, αποτελεί περαιτέρω απεικόνιση της διάβρωσης της δημοκρατίας στην Τουρκία, η οποία, δυστυχώς, συνέβη σε αμερικανικό έδαφος.

»Επιπλέον, χαιρετίζουμε τα μέλη του Κογκρέσου και των δύο κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής, Τζον Μακέιν, ο οποίος ηγείται την επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων και το μέλος του Κογκρέσου, Εντ Ρόις, ανάμεσα σε πολλους άλλους νομοθέτες, που καταδίκασαν την επίθεση δημόσια, και αντηχούμε τις εκκλήσεις τους για Δικαιοσύνη».

Πηγή: https://www.ekirikas.com