gef1

Αναμνηστική όλων των μελών της ΑΗΕΡΑ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και στην οποία υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη (ευγενική παραχώρηση του κ. Παναγιώτη Ριζόπουλου).

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).

Σε άλλη μία προσπάθεια προχωράει η ΑΗΕΡΑ της ελληνικής περιφέρειας (AHEPA HELLAS), στοχεύοντας να κρατήσει στον τόπο τους τους νέους επιστήμονες και παράλληλα να τους διασυνδέσει με Ελληνες συναδέλφους τους στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη με αντιπροσωπεία της AHEPA Hellas και το μέλος του Τμήματος AHEPA 25 «Delfi» της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνο Δρούγο, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση των στόχων της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΑΗΕΡΑ ήταν ο κυβερνήτης AHEPA Hellas Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο Φάνος Πιτίρης (Phano Pitiri) ύπατος κυβερνήτης Ευρώπης και ο πρώην ύπατος κυβερνήτης Πίτερ Μπάλτης (Peter Balti) μαζί με τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Περιφέρειας Κωνσταντίνο Βαρσάμη, Παναγιώτη Ριζόπουλο, Κωνσταντίνο Κοζυράκη, Δημήτριο Στίγκα και Δημήτριο Τσόπελα.

gef2

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο κυβερνήτης AHEPA Hellas Ευστάθιος Κεφαλίδης και ο γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης (δεξιά) (ευγενική παραχώρηση Παναγιώτη Ριζόπουλου).

Η πρωτοβουλία αυτή (https://www.knowledgebridges.gr/) φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Στόχος της είναι η «διασύνδεση» όλων των Ελλήνων επιστημόνων ανεξάρτητα σε ποια χώρα του κόσμου βρίσκονται ώστε να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική κοινότητα (e-community). Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είτε είναι πρόσφατοι μετανάστες, είτε είναι μετανά στες προηγούμενης γενιάς, απευθύνεται δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των 8 και πλέον εκατομμυρίων της ελληνικής ομογένειας, που μπορεί να εξελιχθεί σε μια τεράστια πηγή δύναμης για τη χώρα μας.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η διασύνδεσή τους με τη χώρα για όσο διάστημα παραμένουν εκτός Ελλάδας, ώστε να μεταφέρουν εδώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζουν αλλού, είτε επιλέγουν να συνεχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, είτε ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ή και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να δημιουργήσει «γέφυρες» που θα επιτρέψουν στους Ελληνες του εξωτερικού να επανασυνδεθούν με τη χώρα μέσω της συνεργασίας με ελληνικούς επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς.

Πηγή: https://www.ekirikas.com