ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ AHEPA ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, μέλη του Τμήματος AHEPA HJ-26 Larissa “P.Baltis”, προέβησαν σε εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στους στόχους του Τμήματος είναι η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, λόγω της υψηλής σπουδαιότητας και της διαρκούς επικαιρότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

image2

image1

——————————————–

HJ – 26 “P.Baltis”: Προσφορά Αγάπης στη Μητρόπολη Λαρίσης

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019αντιπροσωπεία του Τμήματος AHEPA HJ-26 Larissa “P.Baltis”, επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Τμήματος HJ-26 Λάρισας, ο Πρόεδρος κ. Φώτιος Σουργκούνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Χρυσοβαλάντης Τέλλιος, ο Γραμματέας κ. Ευθύμιος Παπαμανώλης και τα μέλη κ.κ. Ευρυπίδης Πραντσούδης και Δημήτριος Ψύχος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο, τόσο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, όσο και της AHEPA. Ακολούθως παραδόθηκε ως δωρεά του Τμήματος, σημαντική ποσότητα τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των συμπολιτών μας,

Η συνεχιζόμενη προσφορά της AHEPA προς το συνάνθρωπο και την πατρίδα έρχεται έτσι, να ενισχύσει  το σημαντικότατο κοινωνικό έργο που επιτελεί διαχρονικά  η εκκλησία μας στην τοπική κοινωνία, με αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης.

https://www.larissanet.gr/2019/02/15/filanthropiko-ergo-tis-ahepa-sti-larisa/

https://www.onlarissa.gr/2019/02/15/filanthropiko-ergo-tis-ahepa-sti-larisa/

———————————————–

ΤΟ HJ – 26 στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και στο ΑΤΑ

Το «Peter Baltis» Chapter HJ – 26 Λαρίσης, εκπροσωπήθηκε στις τελετές παράδοσης – παραλαβής, της Διοίκησης της 1ηςΣτρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, από τον πρόεδρο του Τμήματος Φώτιο Σουργκούνη.

Το HJ – 26 διατηρεί άριστες σχέσεις εκτίμησης και φιλίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και εύχεται τόσο στον παραδώσαντα Διοικητή της 1ης Στρατιάς Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, όσο και στον παραδώσαντα Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, θερμά συγχαρητήρια, προσωπική και οικογενειακή επιτυχία.

IMG_8921

IMG_8922

—————————————————

Επίσκεψη της AHEPA Λάρισας στο Γ. Κατσιαντώνη

unnamed

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, τον Πρόεδρο της AHEPA Λάρισας Φώτη Σουργκούνη και τον Αντιπρόεδρο Χρυσοβαλάντη Τέλλιο, στο γραφείο του στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 23.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη τους δύο άντρες για την πρόσφατη ανασύσταση του τμήματος Λάρισας HJ26 υπό την επωνυμία του Πρώην Ύπατου Κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ Peter Baltis, επισημαίνοντας τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης, με βαθιές ρίζες και ισχυρή φωνή στα ιδανικά του Ελληνισμού, ως η μεγαλύτερη και ιστορική ομογενειακή οργάνωση ανά τον κόσμο.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε τη στήριξή του στο τεράστιο έργο που επιτελεί η AHEPA, εξαίροντας τις πρωτοβουλίες της, που αποτελούν σταθερούς πυλώνες δράσης των μελών της, και στην καρδιά της Ελλάδας, στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, όπως η φιλανθρωπία σε καίρια ζητήματα, η ενίσχυση της Παιδείας, η στήριξη στα εθνικά θέματα, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον Ελληνισμό και στα ιδεώδη που πρεσβεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Πηγή: https://www.larissanet.gr/2018/12/02/episkepsi-tis-ahepa-larisas-sto-g-katsiantoni/