ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Λαμπερή βραδιά από τους AHEPA και το Ωδείο Κερκύρας στο Μον Ρεπό

Μια υπέροχη βραδιά απόλαυσαν οι θεατές στο κατάμεστο (και με πολλούς όρθιους) Μον Ρεπό στη παράσταση του Chapter HJ-34 Corcyra AHEPA και του Ωδείου Κερκύρας με τη συμμετοχή της κ. Μαρίας Φαραντούρη και όχι μόνο!

Οι υπέροχες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι αποδόθηκαν εξαιρετικά από τη συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου, η οποία με εξαιρετικούς χρωματισμούς υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Κίμωνα Χυτήρη στο πρώτο μέρος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο το ορχηστρικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» ενθουσιάζοντας το κοινό που με παρατεταμένο χειροκρότημα απέδωσε τα εύσημα στο μουσικό σύνολο.

Στο δεύτερο μέρος πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τραγουδήθηκαν από την κ. Μαρία Φαραντούρη. Με τη λυρικότητα της φωνής της καθήλωσε το κοινό δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική παράσταση καθόλα αντάξια της τεράστιας φήμης της.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η εκτός προγράμματος εμφάνιση από την κ. Κλειώ Δενάρδου, η οποία αποθεώθηκε από το κοινό τραγουδώντας μαζί με την κ. Μαρία Φαραντούρη. Εκτός προγράμματος ήταν και η εμφάνιση του Κερκυραίου κ. Βασίλη Γισδάκη που και αυτός χειροκροτήθηκε θερμά τραγουδώντας μαζί με την κ. Μαρία Φαραντούρη. Το τμήμα AHEPA της Κέρκυρας βράβευσε την κ. Μαρία Φαραντούρη για την προσφορά της στη διάδοση του ελληνικού μουσικού πολιτισμού ανά το κόσμο. Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Νίκος Δημητρόπουλος παρουσίασε στο κοινό δύο πολύ σημαντικούς για την οργάνωση ανθρώπους κερκυραϊκής καταγωγής που βρίσκονταν στη παράσταση, τον πρόεδρο των AHEPA Καναδά κ. Νίκο Αρουτζίδη και τον τέως Κυβερνήτη της περιφέρειας της Νέας Υόρκης κ. Σπύρο Βασιλάκη.

Στην παράσταση πήρε μέρος και η παιδική χορωδία του Ωδείου Κερκύρας και ιδιαίτερη μνεία έγινε για την παρουσία στην ορχήστρα του κ. Σωκράτη Άνθη μουσικού του Μάνου Χατζιδάκι.

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 4

—————————————————

HJ – 34: «Το χαμόγελο της Τζοκόντας»

2019-07-19 ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο του δημοφιλούς συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο θέατρο του Μον Ρεπό, το εκπληκτικό έργο του «Το χαμόγελο της Τζοκόντας».

Το Τμήμα AHEPA HJ – 34 “Corcyra” συνεργάζεται ξανά με το Ωδείο Κέρκυρας, ένα ιστορικό ίδρυμα του νησιού της Κέρκυρας. Το έργο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» είναι το πρώτο έργο Έλληνα συνθέτη που ηχογραφήθηκε σε στούντιο στη Νέα Υόρκη. Η ατμοσφαιρικότητά του σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Μον Ρεπό εγγυώνται μια βραδιά μοναδική.

Την παράσταση θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Κέρκυρας κ. Κίμωνας Χυτήρης, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου. Ανάμεσα στους σχεδόν 40 μουσικούς της ορχήστρας θα είναι ο Κερκυραίος και επί σειρά ετών συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι κ. Σωκράτης Άνθης. Η ερμηνεύτρια κ. Μαρία Φαραντούρη θα συνοδεύεται από τον εξαιρετικό πιανίστα κ. Τάκη Φαραζή.

Η προπώληση των εισιτηρίων κόστους 15 ευρώ, αρχίζει την Τρίτη 16 Ιουλίου, με σημεία πώλησης τα εξής «Corfuland» Αλ. Κοέν 2, «Speedex» Κουλίνες, «Κορνίζα» Πλατεία Γιωργάκη, Ωδείο Κέρκυρας Καλοσγούρου 8.

Για τηλεφωνική πώληση καλέστε στο 6945233199 (κ. Νικόλαος Μάζης Ταμίας Τμήματος) και εναλλακτικά στο e – mail:ahepahj34@gmail.com. Η εκδήλωση τελείται στα πλαίσια του 9ου Seven Festival

——————————————————————-

ΔΡΑΣΗ AHEPA CORCYRA HJ-34 ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Corfu Palace υλοποιήθηκε η δράση του Τμήματος της Κέρκυρας Chapter HJ 34 Corcyra AHEPA η οποία περιελάμβανε τη διοργάνωση εκδήλωσης προσφορά στα παιδιά και στους συνοδούς του Σπιτιού Παιδικής Μέριμνας Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος της Κέρκυρας κ. Νίκος Δημητρόπουλος, τα μέλη του Τμήματος, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και οι προσκεκλημένοι μοιράστηκαν με τα παιδιά και τους συνοδούς μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Chapter HJ 34 Corcyra AHEPA εκ μέρους όλων των μελών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στην Υπεύθυνη, στις συνοδούς και στα παιδιά του Σπιτιού Παιδικής Μέριμνας για την θετική ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Τμήματος.

Κοινός στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες δράσεις και να επαναλαμβάνεται τακτικότερα στα πλαίσια ανιδιοτελούς εθελοντισμού και αναγνώρισης της προσφοράς που προσφέρεται στο χώρο του Σπιτιού.

ΑΝΑΜΝΗΣ ΦΩΤΟΓ 2ΑΝΑΜΝΗΣ ΦΩΤΟΓ 1

————————————————

image

————————————————

hj34-pita
Στην καλαίσθητη αίθουσα της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Τμήματος AHEPA HJ -34 Κέρκυρας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος καλωσόρισε τα μέλη και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και αναφέρθηκε περιληπτικά στην ιστορία της AHEPA και στη δράση της, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους του Τμήματος HJ – 34 Κερκύρας.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον ομιλητή της βραδιάς, τον κ. Μιχάλη Κόκκινοεπικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών,  ο οποίος αφού εξέφρασε την συγκίνηση και την ιδιαίτερη χαρά του, που βρίσκεται στο τόπο που μεγάλωσε, ευχαρίστησε το Πρόεδρο κ. Νικόλαο Δημητρόπουλο και τα μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 34 Κέρκυρας για τη πολύ μεγάλη τιμή που του έκαναν καλώντας τον να είναι ομιλητής. Περιέγραψε τις ενέργειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην εξωτερική πολιτική της χώρας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα των συνεργασιών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Εστίασε στο φλέγον θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών διατυπώνοντας την προσωπική του θέση και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο τεράστιο έργο που επιτελείται για τον Ελληνισμό από την AHEPA παγκοσμίως.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο Πρόεδρος του Τμήματος, του επέδωσε τιμητική πλακέτα και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη στήριξη που ο ίδιος προσωπικά προσφέρει στα μέλη της AHEPA σε όλο το κόσμο. Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιττα του Τμήματος, το φλουρί της οποίας βρήκε η κ. Αθηνά Ασωνίτη, εκπρόσωπος του βουλευτή Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνος Γκούσης,    οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας, Πλωτάρχης κ. Μαρία Γεωργάτου Π.Ν. και Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Βλάχος Π.Ν., ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Θεόδωρος Αθηναίος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Χρήστος Άνθης, η Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας κ. Λένα Τσολάκου και πολλοί άλλοι εκλεκτοί συμπολίτες μας.

—————————————————

Το Ωδείο Κερκύρας και η AHEPA συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης

Μια μαγική βραδιά γεμάτη υπέροχες μελωδίες κατέκλυσε το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 2018, την αίθουσα του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού Κέρκυρας (Duomo). Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία από τους μαθητές, τα μουσικά σύνολα και τους καθηγητές του Ωδείου Κερκύρας στα πλαίσια παρουσίασης μέρους της δουλειάς τους, για δύο σχεδόν ώρες, ένοιωσαν όχι μόνο τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά απόλαυσαν και τις αγγελικές φωνές, που άγγιξαν βαθιά τις ψυχές όλων των παρισταμένων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Κερκύρας στην έναρξη της βραδιάς μίλησε στο κόσμο για τους στόχους που έχει το ωδείο. Συνεχάρη τους μαθητές για τη πρόοδο που επιδεικνύουν και τους καθηγητές του ωδείου για την αποτελεσματικότητά τους. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ωδείου με την AHEPA, καθώς και για την από κοινού προσπάθεια τους, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA HJ – 34 Κερκύρας κ. Νικόλαο Δημητρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Οργάνωσης και στους σκοπούς της και ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους, για τη θερμή ανταπόκριση τους στην πρόσκληση του Τμήματος καθώς για την ευγενική προσφορά τους.

Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε τον κόσμο να ανταλλάσει ευχές για τις εορτές και τους μαθητές να δέχονται συγχαρητήρια από τους δικούς τους ανθρώπους. Αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν να συγκεντρωθεί περίπου μισός τόνος τροφίμων.

—————————————————

HJ – 34 Κέρκυρας: Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Συναυλία

2018-12-16 ΑΦΙΣΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

—————————————————

Ημερίδα: ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Πρόσκληση Ημερίδας

Afisa imeridas