Προσκληση σε κοπη πιττας 2014 – AHEPA Patras

Αγαπητές αδελφές της D.O.P. LEPANTO ESTIA 381Ναυπάτου,
Αγαπητοί αδελφοί της AHEPA LEPANTO_1571 HJ_18 Ναυπάτου,
Αγαπητοί αδελφοί της AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW”
Σας καλούμε στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας, την Κυριακή το πρωϊ, 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 09.00 – 15.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
09.00 – 10.45: Εκκλησιασμός – Ευχή για ευλογία της βασιλόπιττας.
10.45 – 11.15: Καφές στο Αρχοντραρίκι.
11.15 – 12.15: Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο.
12.45 – 14.15 Γεύμα.
14.15 – 14.45 Ξενάγηση & Αποχώρηση.

Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές, για τον νέο χρόνο και να αδελφωθούν περισσότερο τα μέλη των γειτονικών μας τμημάτων.
Με την ευκαιρία θα βραβευτεί ο αδ. ιατρός Dr. Παναγιώτης Αλεξόπουλος με τον τίτλο AHEPAN OF THE YEAR – PREFECTURE LEVEL, για την κοινωνική προσφορά του.

Σε όσους και όσες για διαφόρους λόγους απουσιάσουν και δεν θα τους δούμε, τα Δ.Σ. και τα μέλη των τμημάτων μας εύχονται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014, να το διέλθουν με υγεία, επιτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

Μαζί με την αγάπη μας και τις ευχές μας.

 


Αγαπητοί απανταχού της Γης Αδελφοί, αδελφές,

Το Τμήμα AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW”, σας στέλνει την αγάπη του και τις θερμότερες ευχές του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος 2014!
Ευχές στις οικογένειές σας.
Αδελφικά
Γιάννης Ν. Πορφύρης
Chapter President
AHEPA PATRAS HJ_25

euxes-patra

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ AHEPA PATRAS «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» & ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Κοντά στους ηλικιωμένους, στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή το πρωί τα μέλη της Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Εκκλησιάστηκαν στο γραφικό εκκλησάκι του ιδρύματος, έδωσαν τα δώρα τους στο ίδρυμα, ήπιαν πρωϊνό όλοι μαζί και μετά γλέντησαν!

Τα παιδιά του νεοσύστατου εφηβικού παραδοσιακού χορευτικού τμήματος, των AHEPA ΠΑΤΡΑΣ και των Αιτωλ/νων Αχαϊας, αφού έψαλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία βιολιστή και με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τρίγωνα, χόρεψαν χορούς στεριανούς, καταχειροκροτούμενα, στους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που τόσα έχουν προσφέρει και εξακολουθούν να προσφέρουν εάν τους δοθούν οι ευκαιρίες.

Το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα φιλοξενεί τους μοναχικούς απόμαχους της ζωής και τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίζουν στην καθημερινότητά τους, υπό την άξια καθοδήγηση του Γεν. Δ/ντή κ. Γεωργίου Σολωμού και του αγωνιστικού του Διοικητικού Συμβουλίου .

Τι λείπει όμως, σε κάθε ηλικιωμένο άνθρωπο; Η συντροφιά, μια όμορφη κουβέντα με αγάπη, μια εορταστική ατμόσφαιρα που να θυμίζει τα νιάτα και να δίνει κουράγιο.

Αυτό το κλίμα δημιούργησαν τα παιδιά του χορευτικού και οι συνοδοί τους. Η αίθουσα του ιδρύματος πλημμύρισε από τις μελωδίες των παιδιών, τους όμορφους χορούς και τις ευχές των ηλικιωμένων.

Μετά τα κάλαντα ακολούθησε γλέντι με τους νεαρούς χορευτές να ξεσηκώνουν τους ηλικιωμένους και όλοι μαζί να χορεύουν όπως την εποχή που ήταν νέοι.

Ευχές απηύθυναν στους παρισταμένους, ο πρόεδρος της Αδελφότητας και συνάμα πρόεδρος και των Αιτ/νων καθηγ. κ. Γιάννης Πορφύρης, ο αντιπρόεδρος των Αιτ/νων π. Απόστολος Ζαφείρης, ο Δ/ντής Φιλανθρωπίας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Αντώνιος Δρακόπουλος, ο Δ/ντής Οργανωτικού ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ και Γεν Γραμ της Αδελφότητας κ. Τάσος Αθανασουλόπουλος, ο Δ/ντής Αστικής ευθύνης ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ δικηγόρος κ. Χρήστος Ζαγγανάς, ο Υποδ/ντής Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Δημ. Καραίσκος και ο Δ/ντής Αθλητισμού & Οικογενειακής Αριστείας και Ταμίας της Αδελφότητος ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Λεωνίδας Καρνάρος.

Το πρωινό έκλεισε με συγκινητικές στιγμές αποχαιρετισμού, στην κυριολεξία δάκρυσαν μικροί και μεγάλοι , με την υπόσχεση των παιδιών και των μελών της Αδελφότητας και του συλλόγου για τακτικές επισκέψεις και συντροφιά στους ανθρώπους που τόσο την έχουν ανάγκη.

 

Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ»

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία έγινε στην Πάτρα και στη ΣΤΟΑ ΑΡΓΥΡΗ, το περασμένο Σάββατο 21 Δεκ. 2013, ώρα 18.30, η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ» του φιλολόγου Αιτωλοακαρνάνα συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός Πατρινός δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. Την συνδιοργάνωση έκαναν οι Σύλογοι:
Σύλ. ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, το τοπικό τμήμα της Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας “ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ” και η Πατραϊκή Μαντολινάτα.

Το βιβλίο παρουσίασαν η κα ΕΦΗ ΑΝΑΛΥΤΗ, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, καθηγητής δημοσιογράφος, Πρόεδρος Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλ/νων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», η κα ΒΟΥΛΑ ΚΑΤΡΑΒΑ, Φιλόλογος και ο συγγραφέας κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΕΪΜΟΝΗΣ.

Διάβασαν αποσπάσματα του παραμυθιού η κα ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ, μέλος Χοροθεάτρου, Παν/μίου Πατρών και ο λογοτέχνης κ. ΛΑΚΗΣ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ.
Την παράσταση έκλεψε η παιδική χορωδία της Πατραϊκής Μαντολινάτας.

Μέρος των εσόδων από την διάθεση του βιβλίου δόθηκαν στο Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Φλόγα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ AHEPA PATRAS & ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Το πρωϊ της Κυριακής 22 Δεκ. 2013, εκδράμαμε στο Γηροκομειό και λίγο πιο πάνω στο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ. Γινόμαστε ένα με τους ηλικιωμένους, μια οικογένεια, εκκλησιαζόμαστε μαζί, τους λέμε τα κάλαντα και τις ευχές μας, τους δίνουμε τα φτωχικά αλλά γεμάτα αγάπη δώρα μας, το εφηβικό χορευτικό μας ρίχνει κανένα τσάμικο και καλαματιανό, χορεύουμε όλοι μαζί για το καλό και ανταλλάσουμε τις ευχές μας!!!

AHEPA HJ-25 Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα