Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα :

Ψυχική Υγεία και Covid -19 «H Επόμενη Ημέρα »

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, 19:00

Η AHEPA HELLAS στην προσπάθεια ενημέρωσης των μελών και φίλων της διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : Ψυχική Υγεία και Covid -19 «H Επόμενη Ημέρα ».

Οι παρενέργειες της πανδημίας από τη νόσο COVID-19 δεν αφορούν μόνο την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας βιώνουν έντονα και αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας της συνεχιζόμενης απειλής σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που απαιτούν την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα βιώνει ένα δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας, κρίνεται απαραίτητη η προφύλαξη και της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, η AHEPA HELLAS, D25 με ένα πάνελ εξαιρετικών ομιλητών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:

  • Αλεξία Κουλούρη, δημοσιογράφος, συντονίστρια και παρουσιάστρια τηςεκδήλωσης
  • Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας
  • Δημήτριος Κόντης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινήςκαι Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.), ψυχίατρος, Διευθυντής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

    Αττικής

  • Γεώργιος Παπαζήσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας,ψυχίατρος, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
  • Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Δρ Κοινωνικής Παιδιατρικής και ΕφηβικήςΙατρικής Πανεπιστήμιου Μονάχου, πρώην Υφυπουργός Υγείας
  • Βαρδής Γωνιωτάκης Κορδεράς, Αντιπρόεδρος και Γενικός ΔιευθυντήςBergmann Kord, μέλος της Ομάδας Εργασίας για τον Ιατρικό Τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση του άγχους και της ανασφάλειας σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, και στη συμπεριφορά του κοινού για υπηρεσίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε περίοδο lockdown.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Ανώτατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Γεώργιος Χωριάτης ο οποίος θα συνδεθεί διαδικτυακά από τη Νέα Υόρκη, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα κάνει ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα της AHEPA HELLAS στο Facebook: facebook.com/ahepa.hellas

Περισσότερες πληροφορίες: secretary@ahepahellas.org

Η AHEPA είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες οργανώσεις, αφοσιωμένη στην ανάδειξη και προαγωγή των ελληνικών θέσεων και ζητημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με περισσότερα από 40.000 μέλη στην ευρύτερη οικογένειά της, η AHEPA έχει συνεισφέρει με τη συγκέντρωση πολυάριθμων δωρεών στην υποστήριξη της ιατρικής έρευνας, στην αρωγή – βοήθεια όπου δραστηριοποιείτε , καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός αποτελούν ισχυρούς άξονες δράσης της AHEPA . Η ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές, η συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, και οι σημαντικές οικονομικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, έχουν φέρει την AHEPA στην πρώτη γραμμή των δράσεων υπέρ της κοινωνίας.

Μέσω των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, η AHEPA συνεχίζει να συσπειρώνει τις Ελληνικές Κοινότητες όπου γης και να αποτελεί ένα συνεκτικό παράγοντα της ομογένειας.
Η Διοικητική Περιφέρεια 25 AHEPA HELLAS ανήκει στη ζώνη 10 της Ευρώπης. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 40 παραρτήματα με περισσότερα από 1.100 μέλη. https://ahepahellas.org

 

Covid-19 - Ψυχική Υγεία - Περιφέρεια 25