Με την παρουσία των κορυφαίων αξιωματούχων της σημαντικότερης ομογενειακής οργάνωσης, υποστηρικτή του Ελληνισμού και των Ελληνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο, των ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στην Κατερίνη, η πρώτη για τη νέα χρονιά συνέλευση των μελών του Τμήματος HJ-39 “OLYMPIOS ZEUS” Κατερίνης της Περιφέρειας AHEPA HELLAS.

Στη διαδικασία εξετάσθηκαν τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και οριοθετήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων της τρέχουσας επετειακής χρονιάς, στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση των ΑΧΕΠΑ.  Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ ως Ένωση Πολιτών Ελληνικής καταγωγής, ιδρύθηκε τον μήνα Ιούλιο του έτους 1922 στην Ατλάντα των Η.Π.Α.

Τη συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Ανώτατος πρόεδρος της οργάνωσης Jimmy Kokotas, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας σειρά επαφών με περιφερειακά τμήματα, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα παραστεί στην τελετή  δωρεάς δύο πυροσβεστικών  οχημάτων που θα παραχωρήσει το Τμήμα AHEPA Hj-45 «ST’NICHOLAS» Maritime. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τον προεξάρχοντα Ανώτατο Πρόεδρο συνόδευαν οι, κ. Ιωάννης Μητρόπουλος – Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης – Κυβερνήτης Ελλάδος και ο κ. Χρήστος Καραπιπέρης – Αντικυβερνήτης Ελλάδος.

Υποδεχόμενος τους κορυφαίους των AHEPA αλλά και τα μέλη του τοπικού Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς», ο Πρόεδρος Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης, επισήμανε: «Το τμήμα μας σε ένα μήνα κλείνει τρία χρόνια ζωής με αρχικές δράσεις για την ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 στοχεύει σε εκπαιδευτικές δράσεις. Ο μεγάλος όμως στόχος είναι η επιτυχία του Εθνικού συνεδρίου τον Ιούνιο που θα λάβει χώρα στην Πιερία.»

Υπό μορφή σύντομης συνέντευξης και απαντώντας στο ερώτημα για το όραμα της δεύτερης εκατονταετηρίδας, ο κ. Kokotas, τόνισε: «Διατηρώντας στο ακέραιο τους πέντε ιδρυτικούς πυλώνες, δηλαδή, διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας, φιλανθρωπία, εκπαίδευση, κοινωνική ευθύνη και αριστεία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να ενώνουμε τον Ελληνισμό, να ενδιαφερόμαστε για τη νεολαία αλλά και να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη θρησκεία και την ταυτότητα μας. Επιθυμούμε να νοιώθουμε τόσο περήφανοι Έλληνες, όσο και περήφανοι Αμερικάνοι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι δεν είμαστε στατικοί, ούτε χρηματοδοτούμενοι, αλλά λειτουργούμε με μια δυναμική που εξελίσσεται.»

Ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης, κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ανέφερε: «Πρωταρχικό μας ενδιαφέρον πέρα από την υποστήριξη στα νιάτα, είναι ασφαλώς τα εθνικά μας θέματα, η διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, η κλιματική αλλαγή και οι προοπτικές της τεχνολογίας. Μας κρατά σε εγρήγορση ότι έχει σχέση με το μέλλον, ώστε όλοι και ιδιαίτερα τα Ελληνόπουλα να καταστούν κοινωνοί των εξελίξεων καθώς και της διαμορφούμενης πορείας του σήμερα και του αύριο. Και βέβαια δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ από τις ιδρυτικές μας αρχές.»

Ο Κυβερνήτης Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, γνωστοποίησε και την είδηση: «Το τριήμερο 17-18-19 Ιουνίου 2022, η Κατερίνη και η Πιερία γενικότερα θα φιλοξενήσουν το ετήσιο πανελλαδικό συνέδριο της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ το οποίο συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης. Το θεματολόγιο του συνεδρίου αφορά τον ένα αιώνα ΑΧΕΠΑ και το μέλλον. Ιδιαίτερα τιμητική για το τόπο σας αυτή η επιλογή, απόρροια των πετυχημένων δραστηριοτήτων του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς. Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ υφίσταται για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην πατρίδα, στους Έλληνες της Αμερικής, αλλά στον Ελληνισμό απανταχού της γης.»

Οι διεργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την κοπή της παραδοσιακής βασιλειόπιτας, με τυχερό της χρονιάς το μέλος, Αντώνιο Καλλιφατίδη.