Δημιουργία Ναυτικού Μουσείου – Ονοματοδοσία δρόμου – Ανάδειξη Στοάς Αρχαίων Μεταλλείων
Προσφορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων στους πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής

«Χορός» προσφοράς και περαιτέρω αναβάθμιση της ιστορικής αυτής πόλης και γνωστού λιμανιού της Αττικής από το Τμήμα AHEPA Hj-45 “ST. NICHOLAS MARITIME”.

Στις 29/12/2021 το Τμήμα AHEPA Hj-45 “St’ Nicholas” προσέφερε 11 τόνους τροφίμων σε 350 οικογένειες του Λαυρίου και ευρύτερου Δήμου Λαυρεωτικής και πέρασε μια ημέρα στην περιοχή από νωρίς το πρωί όπου ξεκίνησε η  παραλαβή των ειδών μέχρι αργά το απόγευμα όπου ολοκληρώθηκε η διανομή τους στους δικαιούχους. Μια εξαιρετικά συγκινητική και μοναδική στιγμή όπου αποδείξαμε στην πράξη ποια είναι η πρωταρχική αποστολή της ομάδας μας, με ένα χαμόγελο από τους ανθρώπους αυτούς να μας επιβραβεύει. Θερμές ευχαριστίες, στο σημείο αυτό, τόσο στις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για προσφορά τροφίμων όσο και σε πολλά από τα μέλη μας για τις  ευγενικές τους χορηγίες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ματθαίου Δημήτριος μαζί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει τις κάτωθι δράσεις:

  • Tην δημιουργία Ναυτικού Μουσείου σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Λαυρεωτικής το οποίο θα ανακαινισθεί από την ομάδα μας καθώς επίσης και με την ευγενική συνεισφορά του Δήμου, ενώ θα εξοπλιστεί με μεγάλο αριθμό ναυτικών εκθεμάτων που θα προσφερθούν από μέλη της ομάδας μας και ιδιώτες δωρητές οι οποίοι ήδη  εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνδράμουν  στη δημιουργία αυτού του μουσείου. Το μουσείο θα φέρει το όνομα  AHEPA Maritime Chapter  «St’ Nicholas» στο δε χώρο του θα διοργανώνονται  και διάφορες πολιτιστικές δράσεις.
  • Την ανάδειξη μιας Στοάς Αρχαίων Μεταλλείων, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις από το Τμήμα AHEPA Hj-45 «St’ Nicholas Maritime», ώστε να καταστεί ασφαλής και επισκέψιμη από τους πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν τον υπόγειο πλούτο της ιστορικής Λαυρεωτικής.
  • Διάφορες δράσεις και ημερίδες που θα ακολουθήσουν οι οποίες θα αποσκοπούν στην ανάδειξη και προβολή του λιμένος Λαυρίου και εν γένει του Δήμου Λαυρεωτικής. Ένας άλλος βασικός σκοπός θα είναι η προσπάθειά μας να κάνουμε τους νέους κυρίως του ιστορικού αυτού Δήμου να αγαπήσουν την θάλασσα και γιατί όχι πολλοί από αυτούς να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα και να γίνουν πρεσβευτές στην προβολή της ναυτιλίας προσελκύοντας περισσότερους νέους να σταδιοδρομήσουν στην μεγάλη μας Ελληνική Ναυτιλία.
  • Ονοματοδοσία μιας οδού της πόλης του Λαυρίου που θα φέρει το όνομα του Τμήματος Hj-45.

Η μεγαλοπρεπής τελετή υπογραφής του μνημονίου, τα εγκαίνια του Ναυτικού μουσείου καθώς επίσης και η ονοματοδοσία του δρόμου θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και εξοπλισμού του μουσείου την άνοιξη του 2022 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η συμβολή στις συνέργειες τόσο με το Δήμο Λαυρεωτικής όσο και με άλλους  Δήμους θα είναι ουσιαστική, με αντίκτυπο στην κοινωνία και περαιτέρω ανάπτυξη του κάθε Δήμου ξεκινώντας από το Λαύριο όπου σίγουρα μπορεί να αποτελέσει το έδαφος για σημαντικό έργο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο οραματιστή δήμαρχο Λαυρεωτικής και φίλο Δημήτρη Λουκά για την αμέριστη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.