Φιλανθωπικο έργο Τμήματος Θασου «Θεαγένης»

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική σας χορηγία.

Σας συγχαίρω για την αποστολή της AHEPA που προωθεί την αρχαία Ελληνική ιδέα, την εκπαίδευση, την Φιλανθρωπία και τον θεσμό της οικογένειας.

Ευχαριστούμε την ΑΗΕΠΑ για την προσφορά του κοινωνικού έργου στον τόπο μας.

Εύχομαι ο Δωροδότης Θεός να σας δίνει υγεία και μακροημέρευση σε εσάς την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας.

Επιτυχίες στον αγώνα σας.

Δείτε εδώ την επιστολή

————————————————-

Ομιλία με θέμα: “Γεωπολιτικές δυναμικές στην Ανατολική Μεσόγειο & τα Βαλκάνια”

IMG_9646

IMG_9645

———————————————

Τον π. Γεώργιο Διαμαντόπουλο τίμησε το Τμήμα AHEPA Θάσου

Το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στο “ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ” της Θάσου το Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης», διοργάνωσε εκδήλωση, προς τιμήν του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου, ο οποίος αν και μη Θάσιος, λάτρεψε και ύμνησε όσο ελάχιστοι το νησί της Θάσου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Τμήματος, ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ελευθερίου απένειμε στον π. Γεώργιο, τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση, της άνω των πενήντα ετών ποιμαντικής, κοινωνικής και συγγραφικής του προσφοράς στην κοινωνία της Θάσου.

Μετά το πέρας της βράβευσης, η χορωδία του Δήμου Θάσου, υπό τη διεύθυνση της κ. Πελαγίας Αναγνωστάκη, έψαλε τον επίσημο “Ύμνο της Θάσου” που έχει συγγράψει ο π. Γεώργιος. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψαν ο π. Γεώργιος και η κόρη του Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, με τίτλο: ”Θασίων Γη γλυκύτατη” (Εκδόσεις Μαλλιάρη, Θεσ/νικη). Η εκδήλωση έκλεισε με έκθεση βιβλίων, που έχουν συγγράψει ο π. Γεώργιος και η κόρη του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωσή απέστειλαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, η Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ιατρός & συγγραφέας κ. Άννα Φαχαντίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και ο λογοτέχνης – ποιητής, εκπαιδευτικός και εκδότης της εφημερίδας “Φωνή της Νισύρου” κ. Κωνσταντίνος Πατούρης (ιδιαίτερη πατρίδα του τιμώμενου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο τ. Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου ποιμενάρχη μας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Νικόλαος Ιωάννου, κληρικοί του νησιού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Τμήματός μας και πλήθος κόσμου, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες παραβρέθηκαν και γέμισαν την αίθουσα του “ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ”.

—————————————————————————–
IMG_5541

—————————————————————————–

Χοροεσπερίδα για φιλανθρωπικό σκοπό από το τμήμα HJ-30 Thassos

Στις 18/2/2017 στο εστιατόριο “ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ” στην Σκάλα Πρίνου το τμήμα μας AHEPA HELLAS HJ-30 Thassos σε συνεργασία με το Κ.Υ. Πρίνου διοργάνωσε χοροεσπερίδα με σκοπό ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κ.Υ. Πρίνου. Η χοροεσπερίδα είχε επιτυχία και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων και ο Δήμαρχος Θάσου κος Χατζηεμμανουήλ Κων/νος καθώς και ο τοπικός βουλευτής κος Παπαφιλίππου Γεώργιος. Ο Δήμαρχος μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας αυτή και μας απέστειλε και συγχαρητήρια επιστολή.


Eκδήλωση του τμήματος HJ-30 για την κοπή της πίτας για τον νέο χρόνο 2017. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 21/1/2017 στον Λιμένα Θάσου.


IMG_0864

IMG_0862

IMG_0887


Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος στο Κ.Υ. Πρίνου

Το τμήμα ΑΧΕΠΑΝΣ Θάσου σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Πρίνου, την Πνευμονολογική Εταιρεία Ελλάδας και την Φαρμακευτική Εταιρεία Menarini,

διοργανώνουν στις 16/9/2016 ημέρα Παρασκευή δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο.

Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στο χώρο του Κ.Υ. Πρίνου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και απευθύνεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 45 έως 65 ετών (χρόνιους καπνιστές ή με γνωστή διαταραχή του αναπνευστικού τους συστήματος).

Η όλη εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της 4ης Υ.Π.Ε.


Ορκωμοσία νέων μελών του τμήματός hj-30 “ΘΕΑΓΕΝΗΣ” Θάσου

IMG_3015

Την 15η Μαΐου 2016 παρουσία του Αντικυβερνήτη Αδελφού Πετκίδη έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών του τμήματός μας hj-30 “ΘΕΑΓΕΝΗΣ” Θάσου.
Είναι η πρώτη διεύρυνση που γίνεται στο τμήμα μας από την ίδρυσή του. Έτσι από χθες στο τμήμα μας προστέθηκαν 8 νέα μέλη (αύξηση 40%).

Αδελφικά
Ηλίας Γκλαβάς
Πρόεδρος


Εκδήλωση στο ‘Καλογερικό’ της Θάσου από το τμήμα Θεαγένης

Στις 17/3/2016 το τμήμα “Θεαγένης” σε συνεργασία με την Β΄ καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσ/νίκης, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο ‘ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ” κτίριο στη Θάσο, έγινε εξέταση των ατόμων εκείνων που φέρουν μόνιμο βηματοδότη ή απινειδωτή δωρεάν. Τον έλεγχο αυτό έκανε ο ίδιος ο Δ/ντής της προαναφερθείσας κλινικής κος Στυλιάδης Ιωάννης. Η προσέλευση των πασχόντων υπήρξε ικανοποιητική. Η εκδήλωσή μας αυτή ετέθη και υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ.


Κοπή πίτας του τμήματος HJ-30 “THEAGENIS” Θάσος

Το Σάββατο 30/1/2016 το τμήμα μας θα κόψη την πίτα για το νέο χρόνο, παρουσία και των φίλων των ΑΧΕΠΑΝΣ , αλλά και νέων μελών που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο τμήμα μας. Την εκδήλωσή μας αυτή Θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Περιφέρειας Αδελφός Βώβος Διονύσιος μετά της συζύγου του Πελαγίας, Προέδρου του γυναικείου τμήματος της Ξάνθης.


Έλεγχος ατόμων που φέρουν μόνιμο βηματοδότη ή απινιδωτή – HJ-30 “THEAGENIS” Θάσος

Το τμήμα μας σε συνεργασία με το Κ.Υ. Πρίνου και την Β’ καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. “Π.Παπαγεωργίου οργανώνει στο χώρο του Κ.Υ. Πρίνου ειδική εκδήλωση για έλεγχο ατόμων που φέρουν μόνιμο βηματοδότη ή απινιδωτή από ειδική ομάδα με επικεφαλής τον Συντονιστή Δ/ντή Ειδικό Ηλεκτροφυσιολόγο-Καρδιολόγο (εξειδικευμένο σε βηματοδότες και απινιδωτές) της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ως άνω Νοσοκομείου την Πέμπτη 17/3/2016. Καλούνται όλοι όσοι φέρουν βηματοδότη ή απινιδωτή και θέλουν να προσέλθουν για εξέταση.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται από τις 9,30π.μ. έως τις 2,00 μ.μ., δωρεάν.


 Δωρεά του Τμήματος HJ-30 στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι παραδόθηκαν στην Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Πρίνου τρία (3) αερόθερμα καθώς και υλικό καθαριότητας και ειδών υγιεινής, που θα καλύψουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας για έξι (6) μήνες περίπου.
Η δωρεά είναι προσφορά του τμήματός μας.

Τμήμα HJ-30, “Θεαγένης” Θάσος

Ευχαριστήριο

H Δ/νση και οι εργαζόμενοι του ΚΥ πρίνου Θάσου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την ευγενική χορηγία τους, την «AHEPA HELLAS ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 25 ΤΜΗΜΑ 30 ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΣ», που αφορά την προμήθεια ειδών υγιεινής και καθαριότητας που θα καλύψουν τις ανάγκες του Κ.Υ.Πρίνου για έξι μήνες, και τριών αερόθερμων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την θέρμανση των εφημερίων του Κ.Υ.Πρίνου.

Η χορηγία είναι ιδιαίτερα σημαντική στη δεδομένη χρονική συγκυρία και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει το Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Ο Δ/ντης Κ.Υ.Πρίνου
Αγγελόπουλος Θωμάς


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ – Επαγγέλματα με μέλλον και χωρίς μέλλον


Δελτίο Τύπου

Δελτίο-Τύπου-HJ-30


Την Κυριακή 26/4/2015 και ώρα 20.00 στο «Καλογερικό» του Λιμένα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Η επιλογή μου σε σχολή του Πανεπιστημίου-θέματα ψυχολογίας που αντιμετωπίζει ο νεοεισερχόμενος φοιτητής».

Ομιλητές θα είναι ο Dr Δημήτριος Γκίνογλου, Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η κα Νικολέτα Δημητριάδου Νικολέτα, Ψυχολόγος.

Η εστίαση των ομιλητών θα στραφεί σε θέματα σωστής επιλογής των υποψηφίων, των σχολών που πρέπει να ακολουθήσουν και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοεισερχόμενος φοιτητής στο νέο περιβάλλον που πρόκειται να ζήσει – μακριά από την οικογένειά του – μέσα στη σχολή, είτε σε κοινόχρηστους χώρους (εστίες) ή όπου αλλού, καθώς και θέματα που από την επιστήμη της ψυχολογίας λαμβάνουν χώρα σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Γκλαβάς

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Ιατρού