Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για τις ψυχικές ασθένειες από έναν ιδιαίτερο ομιλητή στη Βέροια

IMG_7021

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ο αγώνας που κάνει, για να στηρίξει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι συνεχής, συστηματικός και με αισιόδοξους στόχους.

Με συμπαραστάτη του αυτήν τη φορά το Τοπικό Παράρτημα των ΑΧΕΠΑ «Βεργίνα» και συνδιοργανωτή επίσης της αποψινής εκδήλωσης, ο ΣΟΦΨΥ θέλησε να ρίξει φως σε συγκεκριμένες ψυχικές ασθένειες, όπως αυτή της Διαταραχής Πανικού και της Αγοραφοβίας.

Ομιλητής ο Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γρηγόρης Σίμος.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας μίλησε προλογίζοντας για τη μεγάλη αύξηση των ψυχικών ασθενειών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, για την άγνοια και την προκατάληψη της κοινωνίας, που στιγματίζουν το δικαίωμα των ασθενών στην ισότητα, για την πάλη του ΣΟΦΨΥ για αποστιγματισμό και αποκατάσταση των ατόμων αυτών.

«Η ψυχική υγεία μάς αφορά όλους» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας.

Ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ «Βεργίνα», Παύλος Σκούταρης, αφού αναφέρθηκε στην ίδρυση της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες και στις βασικές αρχές της που στηρίζονται στη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, αναφέρθηκε στη συνέχεια στη δράση του Τοπικού Παραρτήματος, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με τον ΣΟΦΨΥ, με τον οποίο τους συνδέει η ανάγκη αντιμετώπισης ζωτικών προβλημάτων των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

IMG_7025

Ο ομιλητής της εκδήλωσης, που έγινε στο Επιμελητήριο Ημαθίας με ικανοποιητικό αριθμό ακροατών, δήλωσε Βεροιώτης στην καταγωγή, αφού γεννήθηκε σ’ αυτήν την πόλη και έζησε εδώ μέχρι τα εννιά του χρόνια.

«Η πρόσκληση εδώ αποτελεί για μένα τιμή αλλά και αιτία συγκίνησης, αφού με την πόλη με συνδέουν οι παιδικές μου αναμνήσεις» είπε ο Γρηγόρης Σίμος.

Στην προσέγγιση του θέματός του ο εισηγητής δε διέθετε μόνο την αναμενόμενη επιστημονική εμβέλεια, αλλά και μια μοναδική ικανότητα να εκλαϊκεύει τις γνώσεις του και να τις μεταδίδει στο κοινό με τρόπο εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Κάθε τόσο μάλιστα διάνθιζε το θέμα του και με παρεμβολές προσωπικών φωτογραφικών στιγμιότυπων από την παιδική του ηλικία εδώ, συνδέοντάς τα με το επιστημονικό του αντικείμενο δεξιοτεχνικά.

Ο ομιλητής ξεκίνησε από το άγχος, το φυσιολογικό και το παθολογικό, για να περάσει στη συνέχεια στη Διαταραχή του Πανικού και την Αγοραφοβία.

Δίνοντας τα συμπτώματα της Διαταραχής του Πανικού, όπως εκφράζονται με σωματικές αντιδράσεις, επεσήμανε τη σοβαρότητά του, όταν καταλήξει σε αγοραφοβία, η οποία καταντά σε ακραίες μορφές σε αναπηρία.

Η φαρμακευτική αντιμετώπιση των διαταραχών αλλά και η γνωστική ψυχοθεραπεία απασχόλησαν τον ομιλητή, όταν πέρασε στον τομέα της αντιμετώπισης τους, επιδιώκοντας να κλείσει η εκδήλωση και με γόνιμη συζήτηση με το ακροατήριό του.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ζεστός, ανθρώπινος και εξαιρετικός  επιστήμονας ο ομιλητής.

IMG_7018

IMG_7031


Πηγή: faretra.info


Εκδήλωση – ομιλία με θέμα “Σύγχρονες ψυχικές ασθένειες – Διαταραχή πανικού – Αγοραφοβία: Κατανόηση και αντιμετώπιση” – Τμήμα ΒΕΡΓΙΝΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το Τοπικό Τμήμα μας ” ΒΕΡΓΙΝΑ” της ΑΧΕΠΑ, στα πλαίσια των Κοινωνικών του δράσεων για το 2016, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία(Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), διοργανώνουμε την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, εκδήλωση- ομιλία με θέμα “Σύγχρονες ψυχικές ασθένειες – Διαταραχή πανικού- Αγοραφοβία: Κατανόηση και αντιμετώπιση”.

Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Γρηγόρης Μ. Σίμος , Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , ο οποίος μάλιστα γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Βέροια και ο οποίος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη προθυμία στην πρόσκλησή μας να πραγματοποιήσει την ομιλία αυτή, για ένα ιδιαίτερα σοβαρό και (δυστυχώς) επίκαιρο θέμα ψυχικής ασθένειας που εμφανίζεται σε όλο και μεγαλύτερα ποσοστά, σε άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας .

Σας επισυνάπτουμε πρόσκληση και αφίσα της εκδήλωσης και παρακαλούμε για την ενεργή συμμετοχή σας στην εκδήλωση αλλά και την ενημέρωση και παρότρυνση, εκ μέρους σας, των γνωστών και φίλων σας να συμμετάσχουν σ΄αυτήν.

Χρειάζεται η προσπάθεια όλων μας προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η πιο πάνω διοργάνωση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμβολή σας,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του
Τοπικού Τμήματος “ΒΕΡΓΙΝΑ” της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ

Παύλος Σκούταρης
Πρόεδρος

3b9596a7-8ea9-4046-8478-945799d8569bPrint


“Η ενδοοικογενειακή βία είναι έγκλημα” το μήνυμα της εξαιρετικής ημερίδας της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί”, στη Βέροια

0092

Μια ημερίδα που εντυπωσίασε με τη σοβαρότητα του θέματος και των ομιλητών της, με την αρτιότητα της οργάνωσης αλλά και με το πυκνό ακροατήριο της και το ενδιαφέρον που έδειξε αυτό κατά την τρίωρη διάρκειά της, ήταν η ημερίδα που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, χθες  9/12/’15, στη Βέροια, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ημαθίας.