Την Τετάρτη 4/7/18 (Ημέρα Εθνικής Εορτής για τις ΗΠΑ) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση του Τμήματος AHEPA Θεσσαλονίκης (HJ- 03).

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των επιστολών του Αδαμάντιου Κοραή, προς τον 3o Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (1801 – 1809) που φυλάσσονται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “ΚΟΡΑΗΣ”. Οι επιστολές αυτές παραχωρήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την άδεια της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “ΚΟΡΑΗΣ” και κοσμούν πλέον την κεντρική του είσοδο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία και προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού με την άγνωστη ιστορία του 122ου Τάγματος Ελληνοαμερικανών, που πολέμησε κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Την ιστορική έρευνα πραγματοποίησε ο συγγραφέας Ανδρέας Ζαπουνίδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπουλιώνης. Τιμήθηκαν από το τμήμα AHEPA HJ-03 oστρατηγός και Επιτελάρχης του ΝΑΤΟ Δρίβας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Wiesbaden Γερμανίας Γεώργιος Χαρισόπουλος, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Δκτου της Μεραρχίας Υποστηρίξεως Συνταγματάρχης κ. Μποχώρης, εκπρόσωποι συλλόγων της Θεσσαλονίκης και πλήθος μελών και φίλων του τμήματος μας. Δόθηκε επίσης μια σπάνια προσωπογραφία του Αδ, Κοραή στον Διοικητή του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγο κ. Μπίκο Δημήτριο την οποία και παρέλαβε ο εκπρόσωπος του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης Alfred Barich ο PDG Μαστρογιάννης Αναστάστιος και ο Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης της Περιφέρειας 25 Χρήστος Καραπιπέρης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρώην πρόεδρος του τμήματος Ιωάννης Κοττάς.