Παρουσίαση του δίτομου έργου του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στην κατάμεστη και επιβλητική “Μεγάλη Αίθουσα Τελετών” του κεντρικού κτιρίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018, η επίσημη παρουσίαση του δίτομου έργου, του Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη, με τίτλο: «Γεωπολιτικά Ζητήματα στην Ευρυτέρα Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο» (εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ»).
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννη Λύρας, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πανεπιστημιακοί καθηγητές, μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 17, φοιτητές και φίλοι του τιμώμενου.
Για το βιβλίο μίλησαν: ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανάστασιος – Ιωάννης Μεταξάς, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και μέλος Δ.Σ. των Ιδρυμάτων: «Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» και «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», ο πρ. Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και Διοικητικών Θεσμών κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής Ισλαμικής Γραμματείας και Θεσμών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κυριάκος Νικολάου – Πατραγάς και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Περικλής Γρύσπος.
Ακολούθησε παρέμβαση – ευχαριστήρια προσλαλιά του τιμώμενου συγγραφέα, Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του European Public Law Organization κ. Σπυρίδων Φλογαίτης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκδότης του Οίκου «ΛΕΙΜΩΝ» κ. Νικόλαος Παρασκευάκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης, είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους, που διδάσκει τους φοιτητές του Ελλάδα. Τα βιβλία και οι ομιλίες του ανά την επικράτεια, έχουν τύχει καθ’ ομολογία της αναγνώρισης τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινού. Η αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου δίτομου έργου, του ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Ιωάννη Μάζη, υπό τον τίτλο: «Γεωπολιτικά Ζητήματα στην Ευρυτέρα Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο», δεν είναι μια απλή και κλασική παρουσίαση βιβλίου. Είναι η κατάθεση της ψυχής και κυρίως της αγωνίας του συγγραφέα, για την Ελλάδα, η οποία έχει την ατυχία να έχει δύστροπους και με επεκτατικές βλέψεις γείτονες. Η Αμερικανο – Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, γνωστή ως AHEPA από τα αρχικά της επωνυμίας της, το 2017 συμπλήρωσε 95 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον Ελληνισμό, μέσα από δεκάδες έργα ευποιίας. Στη συνείδηση του Ελληνικού λαού η ιστορική και γεραρά Οργάνωσή μας, έχει άμεσα συνδεθεί με την απαλοιφή του ανθρώπινου πόνου, μέσω του Νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης και της πτέρυγας “ΑΧΕΠΑ” στον «Ευαγγελισμό», έργα του μόχθου των ομογενών μας της Αμερικής…».
«Το Τμήμα AHEPA 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, είναι ένα από τα 35 Τμήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και στα 6 μόλις χρόνια της παρουσίας του, στη μεγάλη οικογένεια της AHEPA, έχει να επιδείξει σημαντικό εθνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο. Το Τμήμα AHEPA HJ – 17
Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σεμνύεται διότι στις Τάξεις του, προσμετρά τον αγαπητό σε όλους μας Καθηγητή Γιάννη Μάζη, ως εξέχον μέλος του. Έναν άνδρα πρωτίστως ήθους και κύρους αλλά και καταξιωμένο διεθνώς ακαδημαϊκό δάσκαλο. Ένα άνθρωπο που διατρανώνει URBI ET ORBI τα Δίκαια του Ελληνισμού, ο οποίος με την άριστη επιστημονική του κατάρτιση, συμβάλλει θετικά στη λήψη εθνικώς δικαίων αποφάσεων, στον τομέα της Ελληνικής Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής. Η ερευνητική και συγγραφική προσφορά του, στον άκρως απαιτητικό επιστημονικό χώρο της αντικειμενικής αναλύσεως του Διεθνούς Γίγνεσθαι, είναι εγνωσμένη διεθνώς αποτελούσα σημαντική μεθοδολογική συμβολή υπό την μορφή της επιστημολογικής πειθαρχίας της Συστημικής Γεωπολιτικής Αναλύσεως. Μιας μεθόδου την οποία ο Καθηγητής Μάζης εισήγαγε στη διεθνή επιστημονική πραγματικότητα με δεκάδες δόκιμα κείμενά του τα οποία κατατίθενται πλέον, σε άριστο Έλληνα Λόγο εντός του παρουσιαζόμενου σήμερα έργου του…».