Το προεδρείο των ΑΧΕΠΑ (AHEPA) σε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας – Είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο

Αποφασισμένη να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, οικονομικά, υλικά, τεχνικά, συναισθηματικά, την Ελλάδα σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, είναι η ΑΧΕΠΑ, η αρχαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση των Ελληνο-αμερικανών η οποία, επεκτείνεται διαρκώς με νέα παραρτήματα που ιδρύει σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.

group photo pc 2013

Αυτό μεταξύ άλλων επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, (AHEPA) Γιάννης Γροσομανίδης, στο περιθώριο της επίσκεψης της αντιπροσωπίας στην Αθήνα, με την ευκαιρία της παράδοσης ιατροφαρμακευτικού υλικού σε ελληνικά νοσοκομεία. «Ήρθαμε εδώ για να μάθουμε ποια είναι τα κατάλληλα προγράμματα για να βοηθήσουμε. Διερευνούμε με ποιούς Οργανισμούς, εδώ στην Αθήνα, μπορούμε να συνεισφέρουμε, έτσι ώστε, να συνδράμουμε στην βοήθεια που θα δώσουν στους έχοντες ανάγκη», δήλωσε ο Γροσομανίδης.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής διευρύνεται το πρόγραμμα υποτροφιών και στην Ελλάδα, όπου θα δίδεται ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από την Ελλάδα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους με υποτροφίες σε μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να αποκτήσουν μεταπτυχιακούς τίτλους, ώστε να έχουν καλύτερα εφόδια, όταν μπουν στην αγορά εργασίας. Φυσικά για τις υποτροφίες σημαντικό κριτήριο πέραν της βαθμολογίας θα παίζει και η οικονομική κατάσταση.

Η επόμενη επίσκεψη του προεδρείου της ΑΧΕΠΑ θα γίνει στα μέσα Ιουλίου, όπου έχει προγραμματιστεί το συνέδριο όλων των ομίλων της ΑΧΕΠΑ στην Ευρώπη.