Το προεδρείο των ΑΧΕΠΑ (AHEPA) σε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας – Είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο

Η αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ (AHEPA) υπό τον Ύπατο πρόεδρο Γιάννης Γροσσομανίδη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς να παροτρύνουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενισχύσουν τον τουρισμό. «Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι ομογενείς ενημέρωσαν τον Αντώνη Σαμαρά για την επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο Ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ με τον Μπαράκ Ομπάμα και στη σύσκεψη αναλύθηκαν μία σειρά από ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον ελληνισμό σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και ο τρόπος που θα βοηθήσουν οι απόδημοι στον αγώνα για την ανάπτυξη και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο η αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ (AHEPA) συζήτησαν αναλυτικά τις δυνατότητες συμβολής της ΑΧΕΠΑ ως προς την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων από ΗΠΑ και Καναδά και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από αυτές τις χώρες.

Τέλος με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα δύο νοσοκομεία, που έχει άμεση εμπλοκή η ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και στον Ευαγγελισμό. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να είναι σε συνεχή επαφή, ώστε διάφορα προβλήματα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων να καλύπτονται από προσφορές που θα εξασφαλίζουν οι απόδημοι.