Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα

————————————–

Το Τμήμα AHEPA HJ – 40 Ψυχικού συναντήθηκε με τον ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου (Πρόεδρος: Παναγιώτης Ριζόπουλος, Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Παγώνης, Αντιπρόεδρος Ελληνισμού: Καθηγητής: Ιωάννης Μάζης) του Τμήματος AHEPA HJ – 40 Ψυχικού, είχε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019, στο γραφείο του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνιος Διαματάρης.

Ο κ. Διαματάρης είναι γνωστός με μέλη του προεδρείου, από παλαιότερη συνεργασία τους με την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Τα μέλη του Τμήματος, εξέφρασαν τα Θερμά τους Συγχαρητήρια και ευχήθηκαν στον κ. Υφυπουργό καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό, για τις επόμενες δράσεις του HJ – 40, ενώ ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού του Τμήματος, Καθηγητής Γεωπολιτικής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ιωάννης Μάζης, σχολίασε τις νεώτερες εξελίξεις επί θεμάτων του γνωστικού του αντικειμένου.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Πηγή: https://www.ekirikas.com

——————————————————————-

ΗJ – 40  ΨYXIKOY: Παρουσίαση νέου βιβλίου Καθηγητού Ι.Θ. Μάζη

prosklisi-1

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη στη Στοά του Βιβλίου: Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση

ΑΘΗΝΑ. Mε την παρουσία 270 και πλέον εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Καθηγητή Γεωστρατηγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Θ. Μάζη, με τίτλο: Σκέψεις για τις “Πρέσπες” 2018 – 2019. Η μελαγχολική Saga της Ελληνικής Διπλωματίας, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα: 18:30 στις 2 κατάμεστες Αίθουσες «Λόγου» και «Τέχνης» της «Στοάς του Βιβλίου».

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ. της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λάμπρος Καλαρρύτης δημοσιογράφος, Παναγιώτης Ήφαιστος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δημήτρης Απόκης διεθνολόγος – δημοσιογράφος. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Περικλής Γρύσπος. Χαιρετισμό απεύθυναν: εκ μέρους των εκδόσεων «ΛΕΙΜΩΝ» o εκδότης κ. Νικόλαος Παρασκευάκος και εκ μέρους του Τμήματος AHEPA HJ – 40 Ψυχικού ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη στη Στοά του Βιβλίου: Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:: o Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο τ. Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος ε.α. κ. Νικόλαος Χιονής, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Μπαλτζώη;, οι Καθηγητές: κ.κ. Κωνστανίνος Γώγος, Αριστοτέλης Μητράρας, Γεώργιος Γκατζιάς, η δικηγόρος Δρ. Ελένη Μίχα ΕΔΙΠ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ερευνητής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου κ. Γεώργιος Ανεψιού, ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Κλούρας, ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο πρώην Κυβερνήτης της AHEPA Hellas κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Νικόλαος Μπάης, ο πρώην Πρόεδρος του Τμήματος ΑΗΕPA HJ – 04 Χαλανδρίου δικηγόρος κ. Χρήστος Φασλής, αξιωματούχοι και μέλη Τμημάτων της AHEPA της Αττικής, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και νομικού κόσμου της χώρας, με ιδιαίτερα μεγάλη τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων (φοιτητών & σπουδαστών).

Στην ευχαριστήρια προσλαλιά του ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ευχαρίστησε το πολυάριθμο εκλεκτό κοινό, για την τιμητική παρουσία του, στην εκδήλωση και αναφέρθηκε επιγραμματικά στο βιβλίο του και στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας, στο χειρισμό του λεπτού αυτού εθνικού θέματος, χειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη στη Στοά του Βιβλίου: Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση

Μέτα το πέρας της παρουσίασης ο συγγραφέας υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα από το παρουασιαζόμενο βιβλίο του, ενώ ακολούθησε wine & cheese. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» και της V.I.P. Events Athens. Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της AHEPA HELLAS.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

———————————————————

HJ – 40: Παρουσίαση λευκώματος “90 χρόνια Νέο Ψυχικό, η ιστορία μας”

Το Τμήμα AHEPA «Saint Filothei» HJ – 40 Psychico, παρέστη στην επίσημη παρουσίαση, του επετειακου λευκώματος της συγγραφέως κ. Μαρίας Κυριακάκη: «90 χρόνια, Νέο Ψυχικο, η ιστορία μας».

60338609_2144630615827959_7126991640614404096_n

 

——————————————————————

 

HJ – 40: Πατριαρχικη Ευλογία

img9326_2-1img9326_2-2

 

Δείτε εδώ σε PDF

—————————————-

Ιδρύθηκε το 40ό Τμήμα της AHEPA Hellas, παρουσία του Supreme President George Loucas

 

Ο Supreme President Τζορτζ Λούκας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αχιλλέας Κουρεμένος

ΑΘΗΝΑ. Με την παρουσία του Supreme President Τζορτζ Λούκας (George Loucas), του Supreme Secretary Γεωργίου Χωριάτη (George Choriates), του Canadian President Κρις Αργυρίου (Chris Argyriou), του Supreme Governor Europe Φάνου Πιτυρή και του District Governor Hellas Ευστάθιου Κεφαλίδη, ιδρύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019, στην αίθουσα συνεδρίων της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το 40ό Τμήμα της AHEPA Hellas, με την επωνυμία «Saint Filothei» Chapter HJ – 40 Psychico, με έδρα την περιοχή του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, μία περιοχή στην οποία η Οργάνωση δεν είχε εκπροσώπηση.

Οπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η δράση του νέου Τμήματος θα επικεντρωθεί στους βασικούς πυλώνες της AHEPA που είναι: Ο Ελληνισμός, η εκπαίδευση, η φιλανθρωπία, η ατομική και οικογενειακή αριστεία και η κοινωνική υπευθυνότητα.

«Σήμερα, σκοπός της AHEPA είναι να διδάξει στον υπόλοιπο κόσμο τα ιδανικά του Ελληνισμού (που προέρχονται) από την Αρχαία Ελλάδα. Και, ποιο καλύτερο μέρος για να διδάξεις και να μιλήσεις για τη Δημοκρατία από το λίκνο της Δημοκρατίας, την Αθήνα, την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Λούκας.

Το ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Τμήματος, αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Ριζόπουλος
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Παγώνης
Γραμματέας: Δρ. Διονύσιος Τόμπρος
Ταμίας: Λεωνίδας Κάτσης

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και υποδοχή νέων μελών της Οργάνωσης.

«Σκοπός σας είναι να διδάξετε στον κόσμο μια λέξη που ήδη γνωρίζετε, το φιλότιμο», ανέφερε ο κ. Λούκας, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη. Τα πάντα ξεκινούν από «την αγάπη και τον σεβασμό προς την οικογένεια, την ατομική και οικογενειακή αριστεία, την εκπαίδευση, την κοινότητα, την φιλανθρωπία».

 

Ο Supreme President Τζορτζ Λούκας με τον πρόεδρο του νέου Τμήματος Ψυχικού, κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αχιλλέας Κουρεμένος

«Αγγίζει την καρδιά μου το γεγονός πως βλέπω τόσα πολλά πρόσωπα τα οποία αναγνωρίζω. Είναι η τρίτη φορά που είμαι εδώ μαζί σας αυτόν τον χρόνο και βλέποντας τα πρόσωπά σας θεωρώ πως βρίσκομαι με την οικογένειά μου εδώ στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και στην Αμερική. Η οικογένειά μας είναι παντού. Δεν υπάρχει άλλος οργανισμός σαν την AHEPA, καθώς έχουμε 15.000 αδέρφια, και μέσα από τον όρκο μας έχουμε υποσχεθεί να αγαπούμε και να σεβόμαστε και να προσέχουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε.

Κατόπιν, ενημέρωσε πως την Παρασκευή θα επισκεπτόταν το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στο οποίο θα δώριζε χρήματα που έχει συγκεντρώσει η οργάνωση για τη δημιουργία μιας μονάδας αντιμετώπισης εγκαυμάτων. «Οταν κάποιος αντιμετωπίζει τραύματα από εγκαύματα στο μέλλον θα υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων», ανέφερε ο Supreme President.