Κοπή Βασιλόπιτας από AHEPA Ξάνθης και Θυγατέρες της Πηνελόπης

vasilopita-ahepa-xanthis

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας 2018 από τους AHEPA Ξάνθης. Σε ευχάριστο κλίμα και πολύ συγκίνηση βραβεύτηκαν η Αρμενική κοινότητα, η κ. Πέπη Στάντζιου και οι καθηγητές Σταύρος Λίτσας, Φώτης Λίτσας και Ζήσης Μπρούμπης, για την προσφορά τους στην κοινωνία της Ξάνθης.

Το παρόν έδωσαν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη, ο αντιπεριφεριάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος του Επιμελειτηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραίτης, τα τμήματα AHEPA Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Θάσου, μέλη και φίλοι.

Ο Πρόεδρος AHEPA νιώθει την ανάγκη να ευχαριστεί για την παρουσία των μελών, φίλων και επίσημων καλεσμένων, καθώς επίσης το inmagazine και το Xanthi channel.

Πηγή: https://www.inmagazine.biz

——————————————————-

Η AHEPA HELLAS Protagoras Chapter HJ-19  και DOP Arsinoe  Ξάνθης  σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 20:30

IMG_4943

———————————————

Δελτίο Τύπου & Φωτορεπορτάζ Ιατρικής Ημερίδας CHAPTER HJ-19

Στα πλαίσια της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, με μεγάλη επιτυχία, στρογγυλή τράπεζα με θέμα ” Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας – HPV – Εμβόλιο”.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της AHEPA Ξάνθης Κώστας Τριανταφυλλίδης επισημαίνοντας το μακρόχρονο ενδιαφέρον της ομογενειακής οργάνωσης για ζητήματα υγείας, κάνοντας ειδική αναφορά στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τις συνεχείς αποστολές από τους Έλληνες της διασποράς υγειονομικού υλικού στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο Αιμίλιος Γρηγοριάδης (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Χειρουργός, Ειδικός Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής & Διοίκησης Υγείας, συνιδιοκτήτης ιατρείων FeminOrm) εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επιστημονική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως αφορά σε μια κακοήθεια με εξαιρετικά άσχημη πρόγνωση εφόσον πλέον εκδηλωθεί, ενώ υπάρχουν σήμερα τα αναγκαία και ικανά διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα, που με σωστή και ευρεία εφαρμογή θα συνέβαλαν στον σημαντικό περιορισμό της νόσου, εάν όχι στην εξαφάνισή της.

Η ετήσια επανάληψη του τεστ ΠΑΠ, ως μεθόδου πληθυσμιακού ελέγχου (screening) των γυναικών και η εφαρμογή εμβολιασμού σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα, γυναικών αλλά και ανδρών, είναι τα μόνα, αλλά άκρως αποτελεσματικά μέσα στον περιορισμό της νόσου. Πρόκειται για ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, από το οποίο δυστυχώς δεν προφυλασσόμαστε 100% με τη χρήση του προφυλακτικού.

Ο Αναστάσιος Ξεφτέρης (Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής, Ιδιοκτήτης DNA Διαγνωστική – Κέντρο Μοριακού Ελέγχου) αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού HPV και στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους με PCR.

Η Σοφία Μαυροπούλου (παθολογοανατόμος, Διευθύντρια Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής Νοσοκομείου Ξάνθης) εστίασε στα παθο-μορφολογικά χαρακτηριστικά των βλαβών που προκαλεί ο HPV και στην ανάγκη συνεργασίας διαφόρων ειδικοτήτων για το καλύτερο διαγνωστικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα ενώ υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις στο τέλος της ημερίδας και καταγράφηκε ικανοποίηση για την πληρότητα της ενημέρωσης.


hj19-pita

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας AHEPA Ξάνθης 2016

Το παράρτημα “Πρωταγόρας” HJ19 των AHEPA Ξάνθης έχει την ιδιαίτερη τιμή να σας προσκαλέσει το Σαββάτο 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην “Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας” στην αίθουσα Ξενία του ξενοδοχείου Elisso (πρώην Xenia).

Θα υπάρξει δείπνο και μουσική διασκέδαση με το Dj Nek.
Τιμή πρόσκλησης 15 Ε το άτομο και 27 Ε το ζευγάρι.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2541028079 & 6944665655.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα υπάρξει σύντομη περιγραφή των AHEPA και θα μιλήσει για περίπου 20 λεπτά ο κ. Πέτρος Γεωργαντζής, ιστορικός & συγγραφέας με θέμα “ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ”.


Στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας – Human Papilloma Virus – Εμβόλιο”

Στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (24-30 Ιανουαρίου 2016) η AHEPA Ξάνθης (παράρτημα ανδρών “Πρωταγόρας” HJ19 & γυναικών “Αρσίνοη”) διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα
“Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας – Human Papilloma Virus – Εμβόλιο”
με τη συμμετοχή των παρακάτω προσκεκλημένων ομιλητών:

  • Αιμίλιος Γρηγοριάδης, μαιευτήρας – γυναικολόγος χειρουργός, ειδικός ιατρός κοινωνικής ιατρικής & διοίκησης υγείας, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδιοκτήτης ιατρείων FeminOrm
  • Αναστάσιος Ξεφτέρης, μοριακός βιολόγος – γενετιστής, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδιοκτήτης στην εταιρεία DNA Διαγνωστικη- Κέντρο Μοριακού Ελέγχου
  • Ουσταμπασίδου Ουρανία, διευθύντρια του Πρότυπου Κυτταρολογικού Εργαστηρίου Αθηνών Alha Prolipsis
  • Σταύρος Αρχοντάκης, κυτταρολόγος – ιδιοκτήτης Alpha Prolipsis
  • Σοφία Μαυροπούλου, παθολογοανατόμος, Διευθύντρια Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής Γ. Ν. Ξάνθης.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εμπορική Λέσχη Ξάνθης. οδ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, τηλ. 2541 022431.

Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ


Χριστουγεννιάτικη συνάντηση μελών και φίλων AHEPA Ξάνθης

Αγαπητοί αδελφοί,

έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε πως στις 21/12/2015 ημέρα Δευτέρα στις 21:00 η AHEPA Ξάνθης “ΗJ19 – ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ” διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συνάντηση των μελών και φίλων, που θα λάβει χώρα στο εστιατόριο “Παλαιά Πόλις” και βρίσκεται στην οδ. Χασιρτζόγλου 7, στην παλαιά Ξάνθη (Τιμή πρόσκλησης 9Ε). Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με 6944665655.
Αδελφοί σας παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το ημερολόγιο εκδηλώσεων του παραρτήματος Ξάνθης (http://ahepahellas.org/chapters/xanthi-hj-19/) και όσους αδελφούς πιθανών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εορτή μας.
Σελίδα εκδήλωσης στο FB: https://www.facebook.com/events/553135144854003/
Με την ευκαιρία θέλουμε να σας ευχηθούμε καλές γιορτές, γεμάτες υγεία και ευτυχία!
Με αδελφική αγάπη,
Αιμίλιος Γρηγοριάδης
Ταμίας AHEPA Ξάνθης “ΗJ19 – ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ”


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ELISSO της Ξάνθης, η εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Τμήματα ΑΗΕΡΑ της πόλης, ανδρών HJ-19 Πρωταγόρας και γυναικών Daughters of Penelope 424 Αρσινόη, με θέμα: Ομορφοποίηση: Η συμβολή της πλαστικής χειρουργικής στην ομορφιά του κόσμου.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, Ιατρός Πλαστικός Χειρουργός και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά.


omorfopoiisi