Μία σημαντική –σε πολλά επίπεδα- εκδήλωση διοργανώνει στην Κομοτηνή το τοπικό τμήμα «Ορφέας» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ το προσεχές Σάββατο 16/11. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «ο Ελληνισμός της διασποράς ως μοχλός ανάδειξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας», όμως ο στόχος της είναι να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως εξήγησαν μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Στάθης Κεφαλίδης που είναι Κυβερνήτης Ελλάδος των ΑΧΕΠΑ και ο Θεοδόσης Θεοδοσίου που προεδρεύει του τοπικού τμήματος.

Όπως εξήγησε ο κος Κεφαλίδης στόχος της ΑΧΕΠΑ είναι να προωθεί τον Ελληνισμό. «Ο ελληνισμός είναι οικουμενικός και ο ελληνισμός –που μόνο οι Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικός είναι- έχτισε έναν ολόκληρο δυτικό πολιτισμό» λέει χαρακτηριστικά ο κος Κεφαλίδης και εξηγεί ότι η εκδήλωση του Σαββάτου εντάσσεται σε αυτή τη γενική θεώρηση.

«Η Ελλάδα έχει στο brandname της την ποιότητα» συνεχίζει ο κυβερνήτης προτάσσοντας την αξιοπρέπεια που επέδειξαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης καλώντας όλους να πιστέψουμε ότι «μπορούμε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδήλωση του Σαββάτου, ο κος Θεοδοσίου εξηγεί ότι «αυτή η ημερίδα θα βοηθήσει κάποιους να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά» και αυτό προκύπτει από τους ομιλητές και τα θέματα που θα αναλύσει ο καθένας. Και οι ομιλητές είναι «πολύ υψηλού επιπέδου», αναφέρει ο κος Κεφαλίδης.

Στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης απέναντι από το Σπαθί, στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου 16/11 θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καραβασίλης, Γιώργος Καϊσμαρίδης και Δημήτρης Ηλιόπουλος με θέματα που έχουν να κάνουν με τους κινδύνους της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των εξαγωγών, τον τρόπο που οι εξαγωγές λειτουργούν και πώς μπορούν τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν θελκτικά για τις εξαγωγές αλλά θα παρουσιαστούν και παραδείγματα επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης από την Αμερική προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Πηγή: https://www.xronos.gr