Η φιλανθρωπική οργάνωση AHEPA είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελλήνων Ομογενών του Εξωτερικού. Είχε δημιουργηθεί από το 1922 από απόδημους Έλληνες έχοντας παραρτήματα στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Όπως και στο παρελθόν η οργάνωση είχε προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους Έλληνες μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έτσι και στις μέρες μας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δράσεων βοήθειας και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση Ελληνικό λαό.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και για τις εορτές των Χριστουγέννων 2012, το τοπικό Τμήμα AHEPA Καβάλας, HJ-14 «Φίλιππος», προσέφερε ένα (1) τόνο τροφίμων στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών συμπολιτών του Νομού μας, που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η επισιτιστική βοήθεια περιλάμβανε 50 δέματα ξηράς τροφής (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ). Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με την προσφορά των 50 δεμάτων ξηράς τροφής από τον οργανισμό AHEPA, σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Τα τρόφιμα αυτά διανεμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 σε αναξιοπαθούντες πολίτες της Καβάλας.

Επειδή μια μονομερής κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών για ένα βραχύ χρονικό διάστημα, όπως είναι οι εορτές των Χριστουγέννων, δεν εξαλείφει το πρόβλημα από την περιοχή μας, οφείλουμε όλοι – και ο καθένας μας ξεχωριστά – με διαρκείς πράξεις έκφρασης ενεργής αλληλεγγύης (ενίσχυση άπορων οικογενειών στην γειτονιά) αλλά και υποστήριξης των υφιστάμενων δομών (κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κ.ά.) να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια 25 Ελλάδος της AHEPA και ιδιαίτερα τον κυβερνήτη αυτής κ. Νίκο Παπαδόπουλο για την συνεισφορά του στην προσπάθεια μας αυτή.