Επί σειρά ετών αντιπροσωπεία μελών του τμήματος AHEPA HJ1 Αθηνών επισκέπτεται πόλεις της Βορείου Ηπείρου προς τιμήν των εκεί πεσόντων στρατιωτών μας.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Πρόεδρος του τμήματος Dr Κων/νος Νούτσης και ο Αντιπρόεδρος Dr Δημήτριος Χονδρός μετέβησαν οδικώς με προσωπική τους συνεισφορά στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου το οποίο κατοικείται σήμερα από 200 περίπου κατοίκους Ελληνογενείς.

Στο χωριό αυτό υφίσταται ανεγνωρισμένο νεκροταφείο Ελλήνων στρατιωτών το ηρωικό “όχι” του 1940 καθώς και Ελληνόφωνο ενιαίο σχολείο 75 μαθητών.
Το τμήμα μας πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία των μελών εντόπισε τις ανάγκες του χωριού και του σχολείο.

Στις 27/10/2014 παρέδωσαν στην Δ/τρια του σχολείου Αναστασία Κούτσου σχολικές τσάντες, βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, έναν Η/Υ, έναν εκτυπωτή, υγειονομικό υλικό και ρουχισμό, δωρεά μελών tου τμήματος AHEPA HJ1

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Στις 28/10/2014 τα μέλη έλαβαν μέρος στον επίσημο εορτασμό του Έπους του 1940 και παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο Βουλιαρατίου και κατέθεσαν στεφάνι.

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν 46 φορείς και οργανώσεις, εκπρόσωποι κομμάτων της Ελληνικής και της Αλβανικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Κος Νικόλαος Κοτρόκοης. Τον κύριο λόγο της επετείου του 1940 αναφώνησε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο πρέσβης μας στα Τίρανα Κος Λεωνίδας Ροκανάς. Στην πλατεία του χωριού οι αντιπρόσωποι του τμήματος είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους του καθώς και τον Πρόεδρο τους Κο Παντελή Κουρεμένο.

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Κατά την διάρκεια της επαφής με τους κατοίκους και τον Πρόεδρο προέκυψε η ανάγκη αποστολής περαιτέρω βοήθειας σε οικογένειες του χωριού. Επίσης οι αντιπρόσωποι παρέδωσαν το αναμνηστικό των 50 χρόνων της AHEPA HJ1 στον Πρόεδρο και την Δ/τρια του σχολείου. Για μια ακόμα χρονιά οι σκοποί και τα ιδεώδη της AHEPA όπως Ελληνισμός, Φιλανθρωπία, Παιδεία και Θρησκεία επιτεύχθηκαν επιτυχώς.