Η AHEPA Chapter HJ 17 Βάρη υπό την αιγίδα της, θα παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας του Αδελφού Αθανάσιου Μπούνα με τίτλο ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΕΝΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στις 20-2-2016 στην αίθουσα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (ΕΦΕ)

ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΕΝΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ – Ο ΤΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ

Στο παρόν εισαγωγικό σημείωμα θα απορρίψω την υπερβολή και θα μηδενίσω τον εκθειασμό, άλλωστε τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται ο ταγός της παγκόσμιας σκέψης, πού δεν είναι άλλος από το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Η Ελληνική σκέψη με το μέτρο και τον αριθμό υποτάσσει τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με την φύση η οποία αντιπροσωπεύει το περίπου όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένας αυστηρός λογισμός. Θα πρέπει να αισθανθούμε σε βάθος τι είναι Ελληνική σκέψη, η οποία εμφανίστηκε ως απάντηση στην πρόκληση και ως λύση για την εξέλιξη της.

Τον Ελληνικό λόγο δεν τον διαμόρφωσε τόσο η ανθρώπινη επαφή με τα πράγματα όσο οι ίδιες οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Επίσης είναι εκείνος που με στοχαστικό, θετικό και μεθοδικό τρόπο μας επιτρέπει να επιδράσουμε στους ανθρώπους και όχι να αλλάξουμε τη φύση τους. Απόρροια του Ελληνικού λόγου η σκέψη, έχει κοινό εργαλείο την γλώσσα, την τέχνη του πολιτικού, του ρήτορα, του διδασκάλου. Η Ελληνική σκέψη τοποθετεί τον κόσμο στην κυριαρχία του νόμου και οργανώνει αυτόν τον κόσμο στην βάση της ισονομίας. Η Ελληνική σκέψη είναι το (είναι) και η σπουδή της αποτελεί άμυνα πολιτισμού και παραπέμπει σε Θερμοπύλες.