Πλούσιο το έργο του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης το 2017 – 2018

Το βράδυ της Κυριακής 1 η Ιουλίου 2018, το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διοργάνωσε την τελευταία εκδήλωση του, για την περίοδο 01.07.2017 – 30.06.2018, σε κεντρικό roof garden των Αθηνών.

Στην εορταστική βραδιά συμμετείχαν τα μέλη του Τμήματος, μετά των οικείων και των φίλων τους. Εκ μέρους της AHEPA HELLAS παρέστησαν: ο Αντικυβερνήτης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Ταμίας Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης και ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού Δρ. Βασ. Γκρέκας. Παρόντες ήταν ο Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Νικόλαος Μπάης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 35 Κηφισιάς κ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ο απερχόμενος Πρόεδρος HJ – 35 κ. Ηλίας Κανελλόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος DoP «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ» κ. Λιάνα Καλλιέρου, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος HJ – 1 Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Νούτσης, αξιωματούχοι και μέλη άλλων Τμημάτων των Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, Αρχιμανδρίτης Δρ. π. Αντύπας Νικηταράς. Σύντομη αναφορά στην επερχόμενη επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 th July 1776), έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ακολούθως οι άνω των 80 εκλεκτών προσκεκλημένων, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το παραγόμενο έργο του Τμήματος, την χρονιά που πέρασε, με την προβολή έγχρωμων διαφανειών. Τον απολογισμό του έργου έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος (2017 – 2018), κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Στον τομέα της Φιλανθρωπίας, το Τμήμα ενίσχυσε μεθοδικά το γειτονικό Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης με την παροχή υλικών και τροφίμων, ενώ προσέφερε και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ υπέρ των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαμέσου της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης, το Τμήμα συνέχισε τις επισκέψεις γνωριμίας, των μελών και των οικείων τους, σε χώρους ιστορίας και πολιτισμού (π.χ. Βουλή των Ελλήνων, Σχολή Ευελπίδων, Προεδρική Φρουρά), ενώ πραγματοποίησε το ετήσιο προσκύνημά του στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσέφερε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ υπέρ του εκπαιδευτικού έργου του Ζωγραφείου Λυκείου, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο θα προσφέρει το χρηματικό ποσόν των 1.000 ευρώ υπέρ του εκπαιδευτικού έργου του Ζαππείου Λυκείου.

Στο τομέα του Ελληνισμού, το Τμήμα ενδυνάμωσε τις στενές του σχέσεις με το Πολεμικό Ναυτικό με τη δωρεά συμβολικών ποσών (Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού), ενώ παρείχε πάγιο εξοπλισμό στην Στρατιωτική Διοίκηση Νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο). Το συνολικό έργο του Τμήματος HJ – 17 κατά την παρελθούσα περίοδο, ανήλθε στα 6.000 ευρώ.

Την περίοδο που πέρασε το Τμήμα, ανέπτυξε την εξωστρέφεια του με την εκπροσώπηση του, σε πολλές τιμητικές προσκλήσεις που έλαβε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς και άλλων ιδιωτικών φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας του απολογισμού ο επανεκλεγείς για δεύτερη χρονιά (2018 – 2019) Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος (και προσφάτως εκλεγείς Γραμματέας της AHEPA HELLAS), παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για την περίοδο: 01.07.2018 – 30.06.2019, το οποίο έχει ως εξής:

President: RIZOPOULOS Panagiotis
Vice President: VARSAMIS Konstantinos
Secretary: POLYCHRONIS Georgios
Treasurer: PAPATHANASSIOU Konstantinos
Director of Hellenism: Professor MAZIS Ioannis
Director of Philanthropy: GRIVAS Aristeidis
Director of Education: Dr PERPERIDIS Dimitrios
Dir. of Civic Responsibility: PAGONIS Vasilios
Dir. of Family & Indiv. Exc.: ZERVAS Dimitrios
Director of Athletic: KASIOLAS Anastasios
Marshal: KATSIS Leonidas

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Γιαπιτζάκης Μιχαήλ
Γκόγκος Νικόλαος
Καλλιβρούσης Ιωακείμ

Board of Governors:
Νικόλαος Μπάης, Επίτιμος Πρόεδρος – Ιδρυτής Τμήματος HJ – 17
Αθανάσιος Βλαχάκης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ελληνισμού HJ – 17
Δρ. Παύλος Τσολακιάν, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας HJ – 17

Τέλος ο Πρόεδρος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απένειμε πλακέτα και τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Αντιπροέδρου Φιλανθρωπίας, στο ιδρυτικό μέλος του Τμήματος, Δρα Παύλο Τσολακιάν και τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Πρόεδρο του Τμήματος HJ – 35 κ. Ηλία Κανελλόπουλο, για την άριστη συνεργασία των δύο Τμημάτων τη χρονιά 2017 – 2018.

Σε ένδειξη ευχαριστιών ο Πρόεδρος επέδωσε επιτραπέζια λάβαρα με το έμβλημα του Τμήματος, στα μέλη: κ. Μιχαήλ Γιαπιτζάκη και κ. Νικόλαο Γκόγκο για την ανιδιοτελή προσφορά τους και σε ένδειξη τιμής στον Επίτιμο Πρόεδρο του HJ – 35 κ. Αναστάσιο Σωτήρχο, ενώ ο Γραμματέας του Τμήματος κ. Γεώργιος Πολυχρόνης επέδωσε τα διπλώματα σε νέα μέλη του HJ – 17.

Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο στο roof garden με τη μοναδική θέα του Λυκαβηττού και της Ακρόπολης, μέχρι αργά το βράδυ.

—————————————————————————-

Το HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης  κοντά στην ΑΣΔΕΝ

Το πρωί της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, μετέβη στο Στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ» στο Βύρωνα, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Μανωλάκο, τον οποίο ενημέρωσε για το παραγόμενο φιλανθρωπικό έργο του Τμήματος και την άριστη συνεργασία του με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Στρατηγός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, για την ευγενική πρόθεση του Τμήματος να προσφέρει κλιματιστικά μηχανήματα, σε συνοριακά φυλάκια, των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών θυρεών. Η επερχόμενη προσφορά του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, προς το Στρατό Ξηράς, θα είναι η συνέχεια της αρχής που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, με την προσφορά κλιματιστικού μηχανήματος, στη Στρατιωτική Διοίκηση Νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο).

IMG_6731

IMG_6732

——————————————————————–

Δωρεά του τμήματος AHEPA HELLAS HJ-17  στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, επισκέφθηκε το θρυλικό Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» («Άλσος Ναυτικής Παράδοσης», Τροκαντερό, Παλαιό Φάληρο).

Κατά την επίσκεψη του στο πλοίο – σύμβολο του Ελληνισμού, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη του «ΑΒΕΡΩΦ», Αρχιπλοίαρχο κ. Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο Π.Ν. στον οποίο παρέδωσε αντίγραφο τραπεζικού εμβάσματος, με τη μεταφορά – δωρεά Χιλίων (1.000) Ευρώ, εκ μέρους του Τμήματος, για τις εργασίες αναπαλαίωσης του Θωρηκτού.

Ο κ. Κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, για την ευγενική χειρονομία του Τμήματος και του επέδωσε το θυρεό του πλοίου. Η προσφορά του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, προς το Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχισθεί, στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας του, με τον πιο σημαντικό κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, που φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδος μας.

Ευχαριστήρια επιστολή

averof-696x466

DSCN0016-2-696x522

IMG_6630

————————————————————–

Θερινή εκδήλωση απολογισμού 2017-2018 Τμήματος HJ – 17

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης σας προσκαλεί σε εκδήλωση απολογισμού του έργου της περιόδου 2017 – 2018 και της παρουσίασης των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της περιόδου 2018 – 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30.

Ο Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης του Τμήματος Δρ. Δημήτριος Περπερίδης, θα κάνει σύντομη αναφορά για την επερχόμενη επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου 1776)

Θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ του φιλανθρωπικού έργου του Τμήματος

Κύριοι: Σακάκι, γραβάτα & σήμα μέλους πέτου

Συμμετοχή: 20 Ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: 6980 – 310.162 & 210 – 37.04.183

———————————————

Φεστιβάλ Τέχνης Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 (11:00 – 13:30), πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το 12ο «Φεστιβάλ Τέχνης Vodafone», όπου τα παιδιά του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης και οι φίλοι τους, έδειξαν στο κοινό, τη δουλειά που έκαναν όλο το χρόνο στα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης του Χωριού.

 Το κλίμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο ήταν χαρούμενο, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των παιδιών, τα οποία τραγούδησαν, έπαιξαν μουσικά όργανα και ερμήνευσαν 3 πράξεις από κλασικά θεατρικά έργα του Σαίξπηρ. Το Τμήμα AHEPA HELLAS HJ–17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, έλαβε  επίσημη πρόσκληση από τον Διευθυντή του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης κ. Επαμεινώνδα Λοράνδο, να εκπροσωπηθεί στο Φεστιβάλ, λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο με το Ίδρυμα και του γεγονότος ότι το Χωριό, βρίσκεται εντός των ορίων δικαιοδοσίας του Τμήματος (Βάρη).
Το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας  κ. Αριστείδης Γρίβας, όπου έγιναν δεκτοί θερμά από τη διεύθυνση του Χωριού και είχαν την ευκαιρία να γνωρισθούν με πολλά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών S.O.S. Ελλάδος. Η προσφορά του Τμήματος, για την κάλυψη αναγκών των μικρών τροφίμων του Χωριού της Βάρης, θα συνεχισθεί από Σεπτέμβριο.
IMG_6432

———————————————————

Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, το ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων Καταδρομέων, στους υπέρ του Έθνους Ιερούς Αγώνες, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Δ.), του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), στο μνημείο των Λ.Ο.Κ. στο Καβούρι Αττικής.

Το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον Διευθυντή ΔΕΔ/ΓΕΣ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Χιονή, να εκπροσωπηθεί στην τελετή, λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο με το Στρατό Ξηράς και λόγω του γεγονότος ότι το Μνημείο βρίσκεται εντός των ορίων δικαιοδοσίας του Τμήματος (Καβούρι – Βουλιαγμένη).

Το Τμήμα λόγω υποχρέωσης του Προέδρου κ. Παναγιώτη Ριζόπουλου, σε εκπροσώπηση σε άλλη πρόσκληση, εκπροσώπησαν επάξια οι αξιωματικοί – μέλη του HJ – 17: Συνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Απόστολος Τσουλουβής και Συνταγματάρχης Πεζικού ε.α. κ. Μιχαήλ Γιαπιτζάκης, οι οποίοι μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ανώτατους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των πολιτειακών και στρατιωτικών Αρχών, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή ΔΕΔ/ΓΕΣ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Χιονή, για την τιμητική του πρόσκληση και του εύχεται δύναμη να συνεχίσει το σημαντικό έργο του.

Από τη νέα περίοδο: 2018 – 2019 έχει δρομολογηθεί προσφορά του Τμήματος προς το Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο των εθνικών του δράσεων, υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων.

IMG_6435

IMG_6436

IMG_6437

IMG_6649

————————————————————————

ΑΕΡΑ HELLAS H –17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης “Περίπατος στη Πάρνηθα”

Το Τμήμα ΑΕΡΑ HELLAS H –17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κάθε χρόνο πραγματοποιεί μία αθλητική δράση. Φέτος κατόπιν εισήγησης του αθλητικού διευθυντή του Τμήματος μας Αναστάσιου Κασιόλα, η δραστηριότητα μας ήταν: “Περίπατος στη Πάρνηθα”, το πρωί του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Τμήματός μας, με τους οικείους τους. Η πεζοπορία μας, στο πανέμορφο δάσος της Πάρνηθας (Εθνικός Δρυμός), είχε διάρκεια περίπου 2 ώρες. Επισκεφθήκαμε το Καταφύγιο «ΜΠΑΦΙ» για στάση για ανάπαυση. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την Πάρνηθα και την ευρύτερη δασική περιοχή της. Μετά το πέρας του ανοιξιάτικου περιπάτου μας ακολούθησε πλούσιο γεύμα, σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, σε κλίμα συναδέλφωσης και καλής παρέας.

———————————————————————————–

Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018, η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού. Είναι γνωστό ότι το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, από ετών διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από 3 χρόνια άψογης συνεργασίας με την Υ.Ι.Ν. το Τμήμα μας, προσκλήθηκε από τον αποχωρούντα Διοικητή, Αρχιπλοίαρχο κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα Π.Ν. να εκπροσωπηθεί στην Τελετή.

Μετά το πέρας της Τελετής που έγινε στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας, ακολούθησαν στην ανακαινισμένη αίθουσα «Αντιναυάρχου Φωκά», προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, η παρουσίαση του νέου Διοικητή, ενώ εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι του αποχωρούντος Διοικητού και εκπρόσωποι ενώσεων και συλλόγων του επέδωσαν αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες.

Ως επιστέγασμα της επί 38 έτη σημαντικής προσφοράς του Αρχιπλοιάρχου κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και για την άριστη συνεργασία του με το Τμήμα, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Υπευθυνότητας κ. Βασίλειος Παγώνης, του επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα, του ευχήθηκαν «καλή πολιτική ζωή» και του πρότειναν να εγγραφεί μέλος στο Τμήμα, πρόταση την οποία ευχαρίστως έκανε αποδεκτή ο κ. Αρχιπλοίαρχος.

Ακολούθησε δεξίωση στη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους του Τμήματος, να συναντηθούν με πολλούς ανώτατους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και να συζητήσουν προοπτικές συνέχισης της εθνικά ωφέλιμης συνεργασίας μας.

http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/anakoinoseis-drastiriotiton/item/10487-teleti-paradosis-paralavis-kathikonton-dioikitoy-ypiresias-istorias-naftikoy.html

IMG_6264

IMG_6277

IMG_6278

———————————————————————

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ συνεχίζεται στο  HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου 2018, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης ο Διευθυντής του κ. Επαμεινώνδας Λοράνδος και εκ μέρους του Τμήματος HJ – 17, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Υπευθυνότητας κ. Βασίλειος Παγώνης και το μέλος κ. Αριστείδης Γρίβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης. Ακολούθως παραδόθηκαν ως δωρεά του Τμήματος, 100 κιλά νωπού χοιρινού κρέατος, για την κάλυψη της διατροφής, των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του Χωριού.

Η συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων, που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή, προς όφελος των μικρών τροφίμων του ιδρύματος, θα συνεχισθεί εντονότερα, τους επόμενους μήνες.

IMG_6213

IMG_6215

IMG_6217

————————————————–

1868 – 2018 150 Χρόνια Προεδρική Φρουρά

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 ετών, από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, μέλη και οικείοι του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 14 Απρίλιου 2018, επίσκεψη – ξενάγηση στο Στρατόπεδο «Γεωργίου Τζαβέλα».

Τα μέλη υποδέχθηκε ένστολος ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Ροδόλφος Δημητρόγλου, όπου τους προσέφερε coffee break στο Διοικητήριο. Ακολούθως στην Αίθουσα Τιμών, έγινε παρουσίαση με την προβολή έγχρωμων διαφανειών, από την Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Κυρία Ψυχογιού, σχετικά με την ιστορία και την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς.

Ο κ. Διοικητής επεφύλαξε στα μέλη και στους οικείους του Τμήματος, τη ξεχωριστή τιμή, να γίνει επιτόπια ένδυση τσολιά και παράλληλη επεξήγηση της παραδοσιακής ορολογίας των μερών της επίσημης ευζωνικής στολής. Μετά το πέρας της προβολής και της ένδυσης του εύζωνα, ο Συνταγματάρχης – Διοικητής κ. Δημητρόγλου, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μελών και των οικείων τους. Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, απένειμε στο Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς, τιμητική πλακέτα και ο κ. Δημητρόγλου του επέδωσε αναμνηστικό σήμα με το έμβλημα της Π.Φ.

Στην επίσκεψη – ξενάγηση, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Τμήματος AHEPA HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς και δύο κυρίες «Θυγατέρες της Πηνελόπης» μετά των συζύγων τους, από το Τμήμα DoP «Αμαρυλλίδες».

Το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα συνεχίσει τη συνεργασία του, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ιδιαίτερα εθνική περίοδο που διανύουμε, τόσο με δράσεις ηθικής όσο και υλικής ενίσχυσής τους.

Πρόσκληση

———————————————————————–

Το Τμήμα HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης αποχαιρέτησε το Μητροπολίτη Πριγκιποννἠσων Ιάκωβο

img5876-1 copy

 

http://www.amen.gr/article/i-romeiki-koinotita-stin-poli-apoxaireta-ton-makaristo-mitropoliti-prigiponnison-iakovo

———————————————————————–

Συλλυπητήριο ΨΗΦΙΣΜΑ Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἡ Αὐτοῦ Θειοτάτη Παναγιότης καί οἱ ἐν τῇ Πόλει ἐνδημοῦντες Σεβ. Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς μετά βαθυτάτης λύπης ἀγγέλλουσι τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τοῦ ἀειμνήστου

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΚΥΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

Ἡ Ἐξόδιος αὐτοῦ Ἀκολουθία ψαλήσεται ἐν τῷ Ἱερῷ Μητροπολιτικῷ Ναῷ Ἁγίου Δημητρίου Πριγκήπου, τῷ Σαββάτῳ τοῦ Λαζάρου, 31ῃ Μαρτίου 2018, καί περί ὥραν 12.00 μεσημβρινήν.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 28ῃ Μαρτίου 2018

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Το Διοικητικόν Συμβούλιον του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επί τω θλιβερώ αγγέλματι, της εις Κύριον εκδημίας του προσφιλούς μας, μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκιποννήσων κυρού Ιακώβου
εκδίδει το παρόν Τιμητικόν Ψήφισμα και γνωρίζει: ότι εις την Εξόδιον Ακολουθίαν και εις την Ταφήν του διακεκριμένου Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Τμήμα μας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ενώ αντί στεφάνου επί της σωρού Του, το Τμήμα μας, θα καταθέσει εις μνήμην Του, το χρηματικόν ποσόν των Διακοσίων (200) Ευρώ, υπέρ των σκοπών του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στους οικείους του μακαριστού Μητροπολίτου και εις τον Ιερόν Κλήρον, της Θεοσώστου Επαρχίας των Πριγκιποννήσων, ευχόμεθα ολοψύχως την εξ’ Ύψους παρηγορίαν και δια τον μεταστάνταν γαίαν ελαφράν.

Δείτε εδώ το ψήφισμα

———————————————————————–

Ναύσταθμος Σαλαμινας. Εκει που χτυπά η καρδια του Πολεμικου Ναυτικου

Επίσκεψη γνωριμίας, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία μελών του προεδρείου του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στην καρδιά του Πολεμικού Ναυτικού, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Είναι γνωστό ότι το Τμήμα, από ετών διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος, στις δύσκολες εθνικά ημέρες που διέρχεται η χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Πολυχρόνης, ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας Δρ. Παύλος Τσολακιάν, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και να συναντηθούν με τον Αρχηγό του Στόλου, Αντιναύαρχο κ. Ιωάννη Παυλόπουλο Π.Ν. στο γραφείο του.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου, για την ιστορία του Π.Ν. και την αποστολή του Αρχηγείου Στόλου. Μετά το πέρας της συνάντησης οι αξιωματούχοι του Τμήματος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και στο Υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», να συνομιλήσουν με τους Κυβερνήτες τους: Αντιπλοίαρχο κ. Ιωάννη Αθανασόπουλο Π.Ν. και Πλωτάρχη κ. Φωκίωνα Μαϊράγκα Π.Ν. και να ανταλλάξουν αναμνηστικά δώρα.

————————————————–

Επιστημονική Ημερίδα των AHEPA: «Ελληνική γλώσσα και διαδίκτυο»

IMG_5499

Με την παρουσία 160 και πλέον ατόμων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Mαρτίου 2018, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Ελληνική Γλώσσα και Διαδίκτυο”, στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα), που διοργάνωσαν τα Τμήματα: DoP 421 “Αμαρυλλίδες”, AHEPAHJ – 02 Γλυφάδος, HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισίας και το Τμήμα SoP SHJ – 02 Αθηνών.

IMG_5496

Στην Ημερίδα μίλησαν: η Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Σελλά – Μάζη «Σύγχρονη διγλωσσία στην Ελλάδα: εκπαιδευτικά ζητήματα», o Αρχιτέκτονας – Ιστορικός του βιβλίου κ. Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος «Γλωσσικά ιδιώματα των ελληνικών εκδόσεων 15ου και 16ου αιώνα», ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Webster University Dr Stanley Sfekas «Το Όργανον του Αριστοτέλη. Η λογική δομή της Ελληνικής Γλώσσας» και ο κ. Δημήτριος Περπερίδης, Διδάκτωρ Πληροφορικής του Imperial College London «Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας στην ανάπτυξη της Πληροφορικής». Την Ημερίδα συντόνισε ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μελέτιος Μελετόπουλος, λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο οποίος και ανέγνωσε το χαιρετισμό του Επικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μιχάλη Κόκκινου.

IMG_5497

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Νίκου, εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννης Λύρας, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας 25 – AHEPA HELLAS, παρέστησαν: ο Past District Governor κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, o District Secretary κ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο District Treasurer κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο District Vice President of Hellenism κ. Βασ. Γκρέκας, Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και μέλη Τμημάτων AHEPA, Daughters of Penelope και Sons of Pericles της Αττικής και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παράθεση κεράσματος σε όλους τους παρευρισκόμενους (wine & cheese). Υποστηρικτές της Ημερίδας ήταν: το WEBSTER University, η καθημερινή ομογενειακή εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» Νέας Υόρκης, τα ειδησεογραφικά portals: RIZOPOULOS POST.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το RpnTv.gr και η RP Media.

Πηγή: https://rpntv.gr

————————————————————

Επιστημονική Ημερίδα “Ελληνική ΓΛΩΣΣΑ & Διαδίκτυο” – ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – Ωρα: 18:30

Τα Τμήματα: DoP 421 «Αμαρυλλίδες», AHEPA HJ – 02 Γλυφάδος, HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισίας και SoP SHJ – 02 «Θησεύς» Αθηνών έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν σε επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Διαδίκτυο» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα).

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν: η Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Σελλά – Μάζη «Σύγχρονη διγλωσσία στην Ελλάδα: εκπαιδευτικά ζητήματα», o Αρχιτέκτονας – Ιστορικός του βιβλίου κ. Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος «Γλωσσικά ιδιώματα των ελληνικών εκδόσεων 15ου και 16ου αιώνα», ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Webster University Dr Stanley Sfekas «Το Όργανον του Αριστοτέλη. Η λογική δομή της Ελληνικής Γλώσσας» και ο κ. Δημήτριος Περπερίδης, Διδάκτωρ Πληροφορικής του Imperial College London «Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας στην ανάπτυξη της Πληροφορικής». Την ημερίδα συντονίζει ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μελέτιος Μελετόπουλος, λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής

Αφίσα ημερίδας

Πρόσκληση

————————————————————

Γεωπολιτικά Ζητήματα στην Ευρυτέρα Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο

Παρουσίαση του δίτομου έργου του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην κατάμεστη και επιβλητική “Μεγάλη Αίθουσα Τελετών” του κεντρικού κτιρίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018, η επίσημη παρουσίαση του δίτομου έργου, του Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη, με τίτλο: «Γεωπολιτικά Ζητήματα στην Ευρυτέρα Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο» (εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ»).

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννη Λύρας, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πανεπιστημιακοί καθηγητές, μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 17, φοιτητές και φίλοι του τιμώμενου.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανάστασιος – Ιωάννης Μεταξάς, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και μέλος Δ.Σ. των Ιδρυμάτων: «Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» και «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», ο πρ. Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και Διοικητικών Θεσμών κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής Ισλαμικής Γραμματείας και Θεσμών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κυριάκος Νικολάου – Πατραγάς και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Περικλής Γρύσπος.

Ακολούθησε παρέμβαση – ευχαριστήρια προσλαλιά του τιμώμενου συγγραφέα, Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του European Public Law Organization κ. Σπυρίδων Φλογαίτης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκδότης του Οίκου «ΛΕΙΜΩΝ» κ. Νικόλαος Παρασκευάκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης, είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους, που διδάσκει τους φοιτητές του Ελλάδα. Τα βιβλία και οι ομιλίες του ανά την επικράτεια, έχουν τύχει καθ’ ομολογία της αναγνώρισης τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινού. Η αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου δίτομου έργου, του ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Ιωάννη Μάζη, υπό τον τίτλο: «Γεωπολιτικά Ζητήματα στην Ευρυτέρα Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο», δεν είναι μια απλή και κλασική παρουσίαση βιβλίου. Είναι η κατάθεση της ψυχής και κυρίως της αγωνίας του συγγραφέα, για την Ελλάδα, η οποία έχει την ατυχία να έχει δύστροπους και με επεκτατικές βλέψεις γείτονες. Η Αμερικανο – Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, γνωστή ως AHEPA από τα αρχικά της επωνυμίας της, το 2017 συμπλήρωσε 95 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον Ελληνισμό, μέσα από δεκάδες έργα ευποιίας. Στη συνείδηση του Ελληνικού λαού η ιστορική και γεραρά Οργάνωσή μας, έχει άμεσα συνδεθεί με την απαλοιφή του ανθρώπινου πόνου, μέσω του Νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης και της πτέρυγας “ΑΧΕΠΑ” στον «Ευαγγελισμό», έργα του μόχθου των ομογενών μας της Αμερικής…».

«Το Τμήμα AHEPA 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, είναι ένα από τα 35 Τμήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και στα 6 μόλις χρόνια της παρουσίας του, στη μεγάλη οικογένεια της AHEPA, έχει να επιδείξει σημαντικό εθνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο. Το Τμήμα AHEPA HJ – 17

Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σεμνύεται διότι στις Τάξεις του, προσμετρά τον αγαπητό σε όλους μας Καθηγητή Γιάννη Μάζη, ως εξέχον μέλος του. Έναν άνδρα πρωτίστως ήθους και κύρους αλλά και καταξιωμένο διεθνώς ακαδημαϊκό δάσκαλο. Ένα άνθρωπο που διατρανώνει URBI ET ORBI τα Δίκαια του Ελληνισμού, ο οποίος με την άριστη επιστημονική του κατάρτιση, συμβάλλει θετικά στη λήψη εθνικώς δικαίων αποφάσεων, στον τομέα της Ελληνικής Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής. Η ερευνητική και συγγραφική προσφορά του, στον άκρως απαιτητικό επιστημονικό χώρο της αντικειμενικής αναλύσεως του Διεθνούς Γίγνεσθαι, είναι εγνωσμένη διεθνώς αποτελούσα σημαντική μεθοδολογική συμβολή υπό την μορφή της επιστημολογικής πειθαρχίας της Συστημικής Γεωπολιτικής Αναλύσεως. Μιας μεθόδου την οποία ο Καθηγητής Μάζης εισήγαγε στη διεθνή επιστημονική πραγματικότητα με δεκάδες δόκιμα κείμενά του τα οποία κατατίθενται πλέον, σε άριστο Έλληνα Λόγο εντός του παρουσιαζόμενου σήμερα έργου του…».

—————————————————————–

1828 – 2018, 190 Χρόνια προσφοράς στο Έθνος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος του Τμήματος κ. Αριστείδη Γρίβα, παρέστη στην επίσημη εκδήλωση, για την έναρξη των δράσεων για τα 190 χρόνια συνεχούς προσφοράς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στο Έθνος.

Δελτίο τύπου

—————————————————————-

Βασιλόπιτα έκοψαν από κοινού τα Τμήματα: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και HJ -35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς

Με την παρουσία 100 και άνω προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η από κοινού κοπή της Βασιλόπιττας των Τμημάτων AHEPA: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς, το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Το δείπνο ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο οποίος έκοψε την Βασιλόπιττα των δύο Τμημάτων και μετέφερε τις Ευχές και τις Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β ́.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: o Ανεξάρτητος Βουλευτής Β ́ Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο γνωστός μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, το μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. Δρ. Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος Π.Ν., ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν., ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομμάτης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, αξιωματούχοι και μέλη άλλων Τμημάτων της Αττικής, οικείοι, φίλοι και γνωστοί των δύο συνεργαζομένων Τμημάτων.

Την Περιφέρεια D – 25 AHEPA HELLAS, εκπροσώπησαν: o Past District Governor κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ο District Secretary Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, και ο District Vice President of Philanthropy Βαρδής Γωνιωτάκης – Κορδεράς.

Τα κομμάτια της Βασιλόπιττας έκοψαν και διένειμαν από κοινού οι Πρόεδροι: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς κ. Ηλίας Κανελλόπουλος. Οι τυχεροί της βραδιάς, που βρήκαν τα δύο φλουριά ήταν: ο District Vice President of Hellenism Β. Γκρέκας και η κ. Κέλλυ Τσακίρογλου, που έλαβαν ως δώρο: ένα ιστορικό βιβλίο και ένα γούρι του Οίκου «Λαλαούνη» αντίστοιχα.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν υπέρ των επιστημονικών εκδόσεων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυσή της (1917 – 2017).

Οι Πρόεδροι αμφοτέρων των Τμημάτων, επανέλαβαν την κοινή δέσμευση τους για συμπόρευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται η μεγάλη οικογένεια της AHEPA για την υπηρέτηση των υψηλών ιδεωδών της επ ́ ωφέλεια του Ελληνισμού.

IMG_4904

IMG_4908

IMG_4911

IMG_4912

IMG_4913

FullSizeRender

 

IMG_4919

—————————————————————-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Βάρη 16 Ιανουαρίου 2018

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018, στο γνωστό κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας “Grand Bretagne”, πραγματοποίηθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας των ελληνοαμερικανικών (American Hellenic Institute – AHI και American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA) και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (B’nai B’rith International και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations), με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας 25 (AHEPA Hellas) και Προέδρους Τμημάτων της AHEPA στην Ελλάδα.

Εκ μέρους του Τμήματός μας HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής παρέστησαν: ο Πρόεδρος και District Marshall της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Πολυχρόνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Ύπατο Πρόεδρο (Supreme President) της AHEPA κ. Carl Hollister και με άλλους ανώτατους αξιωματούχους της Οργάνωσης από την Αμερική και τον Καναδά.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών των εκπροσώπων των τεσσάρων συνεργαζόμενων Οργανώσεων, ακολούθησε coffee break, όπου τα μέλη του προεδρείου του Τμήματός μας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα εξ ́ Αμερικής μέλη και να ανταλλάξουν απόψεις, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Από αριστερά προς τα δεξιά: o Canadian President κ. Χρήστος Αργυρίου, o District Governor ΑHEPA Hellas κ. Βασίλειος Πετκίδης, ο Supreme President της AHEPA κ. Carl Hollister, o District Marshall της AHEPA Hellas και Chapter President HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Chapter Secretary HJ – 17 κ. Γεώργιος Πολυχρόνης.

page2image3812960

————————————————–

Το τμήμα AHEPA HELLAS HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης ο Διευθυντής του κ. Επαμεινώνδας Λοράνδος και εκ μέρους του Τμήματος HJ – 17, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και το μέλος κ. Αριστείδης Γρίβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση σχετικά με το έργο του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης και για τις δραστηριότητες του Τμήματος μας. Ακολούθως παραδώσαμε 18 ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, για χρήση από τα 10 σπίτια του Χωριού και την κάλυψη πάγιων αναγκών τους.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκε η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας των δύο φορέων, που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή, προς όφελος των παιδιών, που φιλοξενούνται στο φιλανθρωπικό αυτό Ίδρυμα.

ahepa-sos

Από δεξιά προς τα αριστερά: ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού S.O.S. Βάρης κ. Επαμεινώνδας Λοράνδος, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και το μέλος κ. Αριστείδης Γρίβας.

——————————————————————————

Δειπνο και κοπη βασιλοπιττας Τμηματων HJ – 17 Βαρης – Βουλας – Βουλιαγμενης και HJ -35 Aμαρουσιου-Κηφισιας

IMG_4742

——————————————————–

Η AHEPA βράβευσε τον «Ε.Κ.» στον εορτασμό του «Thanksgiving» (βίντεο)

DSC_0187-1-760x507

ΑΘΗΝΑ. Πλήθος καλεσμένων παραβρέθηκε στο επίσημο επετειακό δείπνο για τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας των Ευχαριστιών («Thanksgiving Day»), που διοργάνωσε το Τμήμα της AHEPA HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 26 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα.

Στον φετινό εορτασμό, ο οποίος συμπίπτει με τα 95 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA, επιδόθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» ηθική τιμητική διάκριση, ως αναγνώριση της προσφοράς της εφημερίδας στην ενημέρωση των ομογενών επί 102 συναπτά έτη. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Χρυσούλα Καραμήτρου, υπεύθυνη παραγωγής του «Ε.Κ.».

Πριν την επίδοση του βραβείου, ο πρόεδρος του Τμήματος HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Παναγιώτη Ριζόπουλος, προλόγισε βίντεο, το οποίο αναφερόταν στη συνεισφορά του «Ε.Κ.» στην ενημέρωση του Ελληνισμού της Διασποράς.

Το Τμήμα τίμησε φορείς και προσωπικότητες «που με τη δράση τους έχουν συμβάλλει στη διάσωση της παράδοσης και στην προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού», όπως ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τα 10 χρόνια ποιμαντορίας του, το Λύκειο Ελληνίδων για το έργο του στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής κ. Μανώλης Βαρβούνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης.

Για τον «Ε.Κ.», η τιμή είναι ιδιαίτερη καθώς η βράβευση προέρχεται από ένα τμήμα της ΑΗΕΡΑ στην Αττική, γεγονός που σημαίνει ότι τελικά το έργο που επιτελεί η εφημερίδα του Ελληνισμού της Αμερικής αποδίδει. Ο εκδότης/διευθυντής του «Ε.Κ.» κ. Αντώνης Διαματάρης έχει περάσει την εφημερίδα στον 21ο αιώνα, στρέφοντας πλέον το βλέμμα σε όλο τον Ελληνισμό όπου Γης, χάρη στις ηλεκτρονικές σελίδες -ελληνόφωνη και αγγλόφωνη- με τις οποίες έχει εμπλουτισθεί ο «Εθνικός Κήρυξ».

Πηγή: https://www.ekirikas.com/η-ahepa-βράβευσε-τον-ε-κ-στον-εορτασμό-του/

————————————————————

Thanks Giving Gala Dinner

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:30
Στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

IMG_3773

Δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6980-310.162 email: pdrizopoulos@yahoo.gr
τηλ. 6980-328.304 email: kosvarsamis@gmail.com

———————————————————-

Ομιλία Καθηγητου Υφαντοπουλου στο Ζωγραφειο Λυκειο Κωνσταντινουπολεως

IMG_3554

Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

ΔΕΛΤΙΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΣΕ

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν σε επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου, Βάρη, είσοδος από την παράπλευρη οδό ΛΑΜΠΤΡΩΝ) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ.

Την ξενάγηση των μελών του Τμήματός μας και των οικογενειών τους, θα κάνει ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Κύριοι: Σακάκι, γραβάτα, σήμα μέλους πέτου (pin)

Κυρίες: Ένδυμα περιπάτου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται να έχετε μαζί σας την Ταυτότητά σας
AHEPA HJ 17 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 07 10 2017

Επίσκεψη του Τμήματος HJ – 17 στη Βουλή των Ελλήνων

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών – εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους ιστορίας και πολιτισμού, το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, μέλη και οικείοι του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, τα μέλη του Τμήματος και τα μέλη των οικογενειών τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την υπάλληλο της Βουλής κ. Αναστασία Ρετσίνη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, στις μόνιμες αλλά στις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στο ναό της δημοκρατίας.

Κατά την παραμονή μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, επέδωσε αναμνηστικά επιτραπέζια λάβαρα του HJ – 17 στο μέλος του Τμήματος Δρ. Φώτιο Φυτσιλή, στέλεχος της Βουλής για τη συμβολή του στη διοργάνωση της επίσκεψης και στην υπάλληλο της Βουλής κ. Αναστασία Ρετσίνη, ως έκφραση ευχαριστιών για την επισταμένη ξενάγηση που μας προσέφερε.

vouli1

vouli2

vouli3


Επίσκεψη του Τμήματος HJ – 17 στη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του προεδρείου του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επισκέφθηκε τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πολεμικού Μουσείου: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος Π.Ν. και ο Β ́ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Καμνής και εκ μέρους του Τμήματος HJ – 17 ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Πολυχρόνης και ο Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Υπευθυνότητας κ. Βασίλειος Παγώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση σχετικά με το έργο του Πολεμικού Μουσείου και τις δραστηριότητες του Τμήματος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα καθώς ο Πρόεδρος του Τμήματος είναι παλαιός γνώριμος του Ναυάρχου και συζητήθηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας των δύο φορέων. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και σύντομη ξενάγηση στα νέα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου.


Αλλαγή ηγεσίας του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής

Με την παρουσία αξιωματούχων, μελών και προσκεκλημένων, έγινε η αλλαγή ηγεσίαςτου Τμήματος AHEPA HELLAS HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής, το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου 2017, στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22 & Διδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα). Σύντομη ομιλία για την 241ή επέτειο από την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (1776 – 2017), έκανε ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού του Τμήματος κ. Αθανάσιος Βλαχάκης.
Ακολούθως ο απερχόμενος Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 κ. Παναγιώτης Καραμούτσος παρουσίασε τον απολογισμό δραστηριοτήτων του Τμήματος, από τονΙούλιο του 2016, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.

Περισσότερα


Εκλογή του Δρ. Παύλου Τσολακιάν στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου, της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής, συγχαίρει τον Αντιπρόεδρο Φιλανθρωπίας του Τμήματος, Δρ. Παύλο Τσολακιάν για την εκλογή του, στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου, της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος και του εύχεται υγεία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

tsolakian

O Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου, της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Δρ. Παύλος Τσολακιάν με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’.


Συνάντηση κληρικών εκπροσώπων και εθελοντικών συλλόγων και φορέων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα), πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κληρικών εκπροσώπων της τοπικής Εκκλησίας και των εθελοντικών συλλόγων και φορέων, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, για τον καλύτερο συντονισμό, του προσφερόμενου κοινωνικού τους έργου.

Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ήταν παρούσα και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νανά Καραγιάν,ενώ το Τμήμα HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, εκπροσώπησαν: ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Η συνεργασία του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με το Δήμο θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα , με δράσεις φιλανθρωπίας , για την ανακούφιση των αδύναμων κατοίκων της περιοχής.

Βάρη 28 Ιουνίου 2017

page2image1960


Πρόσκληση εκδήλωσης μελών – 9 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Chapter HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4th July 1776) σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ηγεσίας του Τμήματος που θα πραγματοποιηθε στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (είσοδος από το Restaurant UNION – Διδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα) την Κυριακή 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:00.
Θα ακολουθήσει δεξίωση

Κύριοι: Σακάκι, γραβάτα & σήμα μέλους
Τιμή συμμετοχής: 15 Ευρώ

Π.Α: Τηλ: 6972 – 328.304 & 6980 – 310.162
Ε – mail: kosvarsamis@gmail.com


Η Φιλανθρωπία στο Τμήμα HJ-17 της Βάρης συνεχίζεται

Κατόπιν αποφάσεως της Ολομέλειας του Τμήματος, το πρωί του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2017 και κατά την έναρξη των εργασιών του MID WINTER CONFERENCE της AHEPA HELLAS District 25, ο Γραμματέας του Τμήματος
Ifestos Chapter HJ-17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο και τα μέλη: κ.κ. Δημήτριο Ζέρβα και Αριστείδη Γρίβα, παρέδωσε το συμβολικό ποσόν των Χιλίων Δολαρίων Αμερικής (USD 1.000) στο Γενικό Διευθυντή της AHEPA κ. Βασίλειο Μωσαίδη, ο οποίος και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τμήματος, για την ευγενική προσφορά τους, για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης (Ground Zero).

IMG_1035


Φιλανθρωπική δράση από το Τμήμα AHEPAHELLAS HJ17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής

Την πρώτη φιλανθρωπική του δράση για το 2017, πραγματοποίησε το Τμήμα AHEPAHELLAS HJ17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2017, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (οδός Ζεφύρου 2, Βούλα), παραδόθηκαν πεντακόσια κιλά ζυμαρικών, για την κάλυψη των αναγκών, των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Εκ μέρους του Τμήματος AHEPAHELLAS HJ17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τα τρόφιμα παρέδωσαν: ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας Δρ. Παύλος Τσολακιάν, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Γραμματέας του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και ο Ταμίας του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Εκ μέρους του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τη δωρεά των τροφίμων παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νανά Καραγιάν, η οποία ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του τοπικού Τμήματος της AHEPAHELLAS, για την ευγενική προσφορά τους.

Η συνεργασία του Τμήματος AHEPAHELLAS HJ17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με το Δήμο θα συνεχισθεί και στο εγγύς μέλλον, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής.

IMG_0766

IMG_0768

IMG_0776


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ
Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2016, έλαβε χώρα η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας του Τμήματος των A.H.E.P.A. HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στο Roof Garden της Ελληνο – Αμερικανικής Ένωσης, στο Κολωνάκι. Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, καλωσόρισε τα μέλη και τις οικογένειές τους, που κατέκλυσαν την φιλόξενη αίθουσα του 8ου ορόφου, με την όμορφη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

unnamed (1)

Κατόπιν κάλεσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο, να δεχθεί μια τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Οργάνωσης, ως ελάχιστη αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του προς τo Οικουμενικό Πατριαρχείο και το ποίμνιο των όμορφων νησιών της εκκλησιαστικής Του επαρχίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος δέχθηκε με συγκίνηση την τιμητική διάκριση του Τμήματός και αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά Του για τη σημαντική φιλανθρωπική δράση της Οργάνωσής, κάλεσε τα μέλη του Τμήματός να επισκεφθούν την έδρα της Μητροπόλεώς Του. Αφού ευλόγησε την Βασιλόπιττα έκοψε ένα κομμάτι για την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις δυναμικές δραστηριότητες του τμήματoς.

unnamed

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Κυβερνήτης A.H.E.P.A. HELLAS. Γεώργιος Πλοκαμάκης, ο πρώην Κυβερνήτης Ελλάδος κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ο πρώην Γερουσιαστής των Η.Π.Α. και Πρόεδρος της Ελληνο – Αμερικανικής Ενώσεως κ. Κρις Σπύρου, ο Αντιπρόεδρος Αθλητισμού της Περιφέρειας D – 25 και Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 4 Χαλανδρίου, Πύραρχος κ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης και μέλος του Τμήματος HJ – 9 Πειραιώς, Δρ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος της Νεολαίας “Son of Pericles” κ. Πολύτιμος Γαλιεράκης, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης κ. Δημήτριος Χριστόπουλος και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


Με πρωτοβουλία του Chapter HJ-17 δημιουργήθηκε το τμήμα HJ-33 Rhodes

Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, αφίχθη με πτήση της Aegean Airlines, στο νησί της Ρόδου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης,συνοδευόμενος από το Γραμματέα του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το μέλος κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις με τις Αρχές του νησιού. Λόγω εμπυρέτου ασθενείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, δεν κατέστη εφικτό να γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση στο Επισκοπείο Ρόδου.

Ο Δρ. Πλοκαμάκης ακολούθως συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλεως (12:30 μ.μ.), όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρώτο πολίτη του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές αύξησης του ποιοτικού τουρισμού καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με τους απόδημους Ροδίους της Διασποράς. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον Κυβερνήτη και στα μέλη της συνοδείας του, βιβλία σχετικά με την ιστορία του νησιού και ο Κυβερνήτης ανταπέδωσε με συλλεκτικό πιάτο.

Το μεσημέρι ο Κυβερνήτης συναντήθηκε με το Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ρόδου, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ματζάκο,στο Στρατόπεδο «Κατεχάκη», στη Κοσκινού Ρόδου (13:30 μ.μ.). Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επισκέψεως ο Στρατηγός ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για τη σημαντική αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο ακριτικό νησί της Ρόδου, ενώ έγινε αναφορά από τον Δρ. Πλοκαμάκη για τις ενέργειες που κάνει η A.H.E.P.A. για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στα μείζονα εθνικά θέματα, σε υψηλούς πολιτικούς κύκλους των Η.Π.Α. Τέλος ο Στρατηγός επέδωσε αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει το έμβλημα της Α.Δ.Τ.Ε. στον Κυβερνήτη και ο Δρ. Πλοκαμάκης ανταπέδωσε με μια γραβάτα με κεντητό το σήμα της Οργάνωσης. Ο εκ των συνοδών του Κυβερνήτου, Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, προσέφερε στο Στρατηγό αναμνηστικό επιτραπέζιο λαβαράκι, με το σήμα του Τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ίδρυση του τοπικού Τμήματος της Ρόδου.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, παρατέθηκε επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο, στο εστιατόριο «Νησί», στο κέντρο της πόλεως της Ρόδου, στο οποίο παρακάθισαν: o Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ματζάκος. Προ της ενάρξεως του δείπνου ο Κυβερνήτης τηςA.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη του υπό ίδρυση Τμήματος Ρόδου, στις συζύγους και τους οικείους τους, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην σχεδόν 100ετή ιστορία της οργάνωσης και στις δράσεις της.

Το νέο ιδρυθέν Τμήμα έχει 15 τακτικά μέλη. Πρόεδρος του Τμήματος είναι το παλαιό μέλος της A.H.E.P.A. Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, Θεολόγος – Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Τα μέλη τα οποία απαρτίζουν το Τμήμα (Chapter) Ρόδου είναι: ο Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο αρχιτέκτων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο αν. διευθυντής της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο έμπορος κ. Κωνσταντίνος Χριστουλίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Γενναδίου κ Δημήτριος Καβάλλας, ο φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Ιωακείμ, ο Ιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Αμπελιώτης, ο μηχανικός της Δ.Ε.Η. Ρόδου κ. Γρηγόριος Παγώνης, ο πολιτικός μηχανικός κ. Εμμανουήλ Καμπαστάνας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και ο ασφαλιστής κ. Μιχαήλ Σπανουδάκης.

Τέλος ο Κυβερνήτης Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης επέδωσε στον Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σίδερη, το σήμα πέτου (pin) και το δίπλωμα του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου και του παρέδωσε το λάβαρο, στο οποίο απεικονίζεται το σήμα της A.H.E.P.A. και το περίγραμμα του νησιού.. Το τοπικό Τμήμα της Ρόδου είναι το 33ο Τμήμα (Chapter HJ – 33 Rhodes) της Ελληνικής Περιφέρειας (District 25 – Hellas). Κατόπιν ο Πρόεδρος του Τμήματος π. Ραφαήλ, επέδωσε τα σήματα πέτου (κομβιοδόχης) στα εκλεκτά μέλη της Ροδιακής κοινωνίας, που θα επανδρώσουν το Τμήμα, τους ευχήθηκε δύναμη και τους ζήτησε να εργαστούν όλοι για το καλό του νησιού.


Πρώτη μηνιαία συνάντηση των μελών του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για το 2016

hj17-sunantisi2016

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό ξενοδοχείο “OASIS Hotel & Apartments” της Γλυφάδας, η πρώτη μηνιαία συνάντηση των μελών του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για το νέο έτος.

Tη συνάντηση του Τμήματος τίμησε με τη παρουσία του, ο Υποδιοικητής της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Βασίλειος Πετκίδης, ο οποίος μίλησε στα μέλη, για θέματα που άπτονται της ιστορίας, της δομής και των δράσεων της Οργάνωσής μας. Ακολούθως έγινε από τον Υποδιοικητή, τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Μπάη, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Καραμούτσο και το Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη, η επίσημη υποδοχή και ορκωμοσία των νέων μελών του Τμήματος: κ.κ.Δημητρίου Ντιναπόγια και Εμμανουήλ Εμμανουήλ.

Στη συνάντηση του Τμήματός μας παρέστη ως επισκέπτης και το μέλος της ΑΧΕΠΑ ΚΑΝΑΔΑ κ. Αντώνιος Ανακέφαλος, δημοσιογράφος ομογενειακών εφημερίδων και στέλεχος της εφημερίδος «ΓΝΩΜΗ – OPINION» του Καναδά. Πριν το πέρας της συνάντησης τα μέλη του Τμήματος έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με τον Υποδιοικητή και τον επισκέπτη από το Βανκούβερ.


Η AHEPA Chapter HJ 17 Βάρη υπό την αιγίδα της, θα παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας του Αδελφού Αθανάσιου Μπούνα με τίτλο ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΕΝΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στις 20-2-2016 στην αίθουσα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (ΕΦΕ)

ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΕΝΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ – Ο ΤΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ

Στο παρόν εισαγωγικό σημείωμα θα απορρίψω την υπερβολή και θα μηδενίσω τον εκθειασμό, άλλωστε τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται ο ταγός της παγκόσμιας σκέψης, πού δεν είναι άλλος από το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Η Ελληνική σκέψη με το μέτρο και τον αριθμό υποτάσσει τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με την φύση η οποία αντιπροσωπεύει το περίπου όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένας αυστηρός λογισμός. Θα πρέπει να αισθανθούμε σε βάθος τι είναι Ελληνική σκέψη, η οποία εμφανίστηκε ως απάντηση στην πρόκληση και ως λύση για την εξέλιξη της.

Τον Ελληνικό λόγο δεν τον διαμόρφωσε τόσο η ανθρώπινη επαφή με τα πράγματα όσο οι ίδιες οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Επίσης είναι εκείνος που με στοχαστικό, θετικό και μεθοδικό τρόπο μας επιτρέπει να επιδράσουμε στους ανθρώπους και όχι να αλλάξουμε τη φύση τους. Απόρροια του Ελληνικού λόγου η σκέψη, έχει κοινό εργαλείο την γλώσσα, την τέχνη του πολιτικού, του ρήτορα, του διδασκάλου. Η Ελληνική σκέψη τοποθετεί τον κόσμο στην κυριαρχία του νόμου και οργανώνει αυτόν τον κόσμο στην βάση της ισονομίας. Η Ελληνική σκέψη είναι το (είναι) και η σπουδή της αποτελεί άμυνα πολιτισμού και παραπέμπει σε Θερμοπύλες.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στις φιλόξενες αίθουσες της ιστορικής “Αθηναϊκής Λέσχης”, το επίσημο δείπνο μετά μουσικής του Τμήματος HJ – 17 Βάρης, για τον ετήσιο εορτασμό της “Ημέρας των Ευχαριστιών” (Thanksgiving Day).

Δείτε εδώ το Δελτίο τύπου



In Greece, volunteer firefighting was established by law in 1991. Today, there are 2000 unsalaried volunteer firefighters and their only motive is their faith in the idea of volunteering, the love for what they do and their will to offer to their fellow citizen in a time of need. Most volunteers are young people, employees in the private or public sector as well as unemployed people and most of them have families and children.Volunteer Firefighters are considered as unsalaried firefighting employees of the Hellenic Fire Service with duties similar to that of paid firefighters.

The Union of Hellenic Fire Service Volunteers was founded in 2008 with the purpose of representing and promoting Greek Volunteer Firefighters nationally and internationally in an effort for Greece to reach the level of most modern and developed countries where volunteer firefighters are accepted and welcomed by citizens and government authorities. The Union of Hellenic Fire Service Volunteers is a representative organization with national and international action, representing and protecting the rights & interests of volunteer firefighters and promoting volunteer unpaid fire and rescue services to society at large, both nationally and internationally.

Summing up on the work of our Union for the 6 years of action we can say that:
The Union has had a decisive role in applying legislative pressure in-order to modernize and upgrade Volunteer Firefighting Services in Greece, creating and reviewing relative legislation with a permanent seat on national working-groups and committees.
The Union has established bilateral relations with unions of professional and volunteer firefighters in other countries and it has achieved more than 10 meetings abroad aiming to promote the cooperation.
It has accomplished meetings with ambassadors and representatives of other countries in our country.
It has conducted detailed briefings, through letters and meetings of a great number of member of previous parliament.
It has appeared in electronic and printed media and a lot of articles have been written and properly promoted on the work of volunteers.
In the field of general actions we have actively taken part in:
Tree-planting and re-forestation.
Briefings at schools on topics concerning volunteering, the Fire Service and domestic fire safety.
Informing the general population through booklets on dealing with natural disasters.
Special training in First aid, Triage
Special Live Burn Training
Help us to continue our work.

By supporting us:
You Help us meet our objective which is to improve fire & rescue services in Greece
You Help us to buy much needed personal protective equipment for volunteer firefighters
You Help Local Volunteer Fire stations to purchase necessary fire & rescue equipment
You Help local fire prevention and help protect the environment
Every dollar/euro is extremely important to us!!!
Even a small donation goes a long way!
Your help is needed now!

you can donate via e-banking

EUROBANK ERGASIAS ΙΒΑΝ: GR82 0260 6300 0000 3020 0698 961
SWIFT BIC: ERBKGRAA

If you choose e-banking and you want a receipt, after the transaction please contact with us at peeps.uhfsv(at)hotmail.com

Visit our Website at www.vfu.gr


Συνδιοργάνωση της κοπής πίτας του Chapter HJ-17 της Βάρης Ήφαιστος, μαζί με το Chapter HJ-04 του Χαλανδρίου Σόλων στις 14.02 και ώρα 19.00 στο Tennis Club Halandri

Αγαπητοί αδελφοί,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω, για την συνδιοργάνωση της κοπής πίτας του Chapter HJ-17 της Βάρης Ήφαιστος, μαζί με το Chapter HJ-04 του Χαλανδρίου Σόλων για το έτος 2014.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14.02.2014, στις 19.00 το απόγευμα, στο Tennis Club Halandri, όδος Γαρυττού 13, στο Δήμο Χαλανδρίου.

Η συμμετοχή έκαστου είναι στα 20 ευρώ.
Θέλω να αναφέρω, πως η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Με θερμούς αδερφικούς χαιρετισμούς,