Θεσσαλονίκη Νέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝEW YORK COLLEGE & AHEPA

__The American Higher Education in Greece__

https://www.nyc.gr/el/omilia-nyc-ahepa-american-higher-education-greece

———————————————-

Εορτασμός 20 ετών (1998 – 2018) του Τμήματος HJ – 03 Θεσσαλονίκης

Το Chapter HJ-03 Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της γιορτής των “Ευχαριστιών” που συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ίδρυση του, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 24/11/2018 και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη.

Πρόσκληση

———————————————-

Συμμετοχή στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Για μια ακόμη χρονιά το τμήμα AHEPA Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Μέλη του τμήματος μαζί με τον Ταμία της Περιφερείας AHEPA HELLAS παρήλασε μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμώντας την Εθνική Εορτή και κάνοντας γνωστή την AHEPA.

———————————————-

Το HJ – 03 στην FLL της eduACT

IMG_8872

O Γραμματέας του Tμήματος AHEPA HJ – 03 Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραπιπέρης και ο Διεθυντής Εκπαίδευσης του ιδίου Τμήματος Tom Maguire, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου χώρου της eduACT στην Θεσσαλονίκη, μετά την ευγενική πρόσκληση του προέδρου της κ.Βασιλείου Κώστα. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπουλο, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο διαγωνισμός της εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL. Τα δικαιώματα για την Ελλάδα έχει το φιλεκπαιδευτικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που και τη φετινή χρονιά υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιστήμης, τεχνολογίας, ρομποτικής, μηχανικής, ηλεκτρονικής, κώδικα και ανακαλυπτικής προσέγγισης της γνώσης. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες της eduACT στο: https://eduact.org.
———————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ AHEPA HJ – 03 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 4/7/18 (Ημέρα Εθνικής Εορτής για τις ΗΠΑ) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση του Τμήματος AHEPA Θεσσαλονίκης (HJ- 03).

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των επιστολών του Αδαμάντιου Κοραή, προς τον 3o Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (1801 – 1809) που φυλάσσονται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “ΚΟΡΑΗΣ”. Οι επιστολές αυτές παραχωρήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την άδεια της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “ΚΟΡΑΗΣ” και κοσμούν πλέον την κεντρική του είσοδο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία και προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού με την άγνωστη ιστορία του 122ου Τάγματος Ελληνοαμερικανών, που πολέμησε κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Την ιστορική έρευνα πραγματοποίησε ο συγγραφέας Ανδρέας Ζαπουνίδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπουλιώνης. Τιμήθηκαν από το τμήμα AHEPA HJ-03 oστρατηγός και Επιτελάρχης του ΝΑΤΟ Δρίβας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Wiesbaden Γερμανίας Γεώργιος Χαρισόπουλος, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Δκτου της Μεραρχίας Υποστηρίξεως Συνταγματάρχης κ. Μποχώρης, εκπρόσωποι συλλόγων της Θεσσαλονίκης και πλήθος μελών και φίλων του τμήματος μας. Δόθηκε επίσης μια σπάνια προσωπογραφία του Αδ, Κοραή στον Διοικητή του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγο κ. Μπίκο Δημήτριο την οποία και παρέλαβε ο εκπρόσωπος του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης Alfred Barich ο PDG Μαστρογιάννης Αναστάστιος και ο Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης της Περιφέρειας 25 Χρήστος Καραπιπέρης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρώην πρόεδρος του τμήματος Ιωάννης Κοττάς.

———————————————————

Εκδήλωση του HJ-03 στη Θεσσαλονίκη, στο Πολεμικό Μουσείο την 4η Ιουλίου

OFFICIAL POSTER FOR 4TH OF JULY

———————————————-

Δείπνο απο το HJ-03 προς τιμήν του Ύπατου Κυβερνήτη Carl Hollister 11 Μαΐου 2018

IMG_6099

————————————————-

Εκδήλωση με θέμα: “Το πολιτικό γίγνεσθαι σήμερα”

IMG_5538

—————————————————————

Το HJ-03 και το CH-428 σας προσκαλούν στην κοπή Βασιλόπιτας.

IMG_4778

 

————————————————

Διάλεξη με θέμα: “Χαρακτήρας και Προσωπικότητα: μια παρεξήγηση”

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 20-11-2017 στο ξενοδοχείο “Πανόραμα” στις 20:30 να παρακολουθήσετε την διάλεξη με θέμα : ” χαρακτήρας και προσωπικότητα: μια παρεξήγηση”.

Ομιλητής ο γνωστός ψυχίατρος της πόλης μας: Dr. med. Δημ. Βαρτζόπουλος.

Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Σύντομο βιογραφικό του προσκεκλημένου μας ομιλητή:

Γεννήθηκε στις 11/11/1957, κατάγεται από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη και έχει τρία παιδιά.
Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας με Άριστα.
Πέρασε πρώτος στην Ιατρική ΑΠΘ το 1975 και τελείωσε με Άριστα.
Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Κολωνίας και της Βόννης, από όπου πήρε και το Διδακτορικό του το 1990.
Μετά την επιστροφή του υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και ιδιώτευσε.
Διετέλεσε Διοικητής της Υγειονομικής Περιφερείας Μακεδονίας επί Κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, Υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ήταν ο Γενικός Γραμματεύς Συντονισμού της Κυβέρνησης Α. Σαμαρά.
Σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο.

————————————————

Η Deputy Chief of Mission Kate Marie Byrnes χαιρετίζει την εκδήλωση η εκπαίδευση στις ΗΠΑ από το FULBRIGHT FOUNDATION GREECE και την AHEPA HELLAS

Η Deputy Chief of Mission Kate Marie Byrnes χαιρετίζει την εκδήλωση η εκπαίδευση στις ΗΠΑ από το FULBRIGHT FOUNDATION GREECE και την AHEPA HELLAS
Alexander the Great Chapter HJ-3 -Thessaloniki

Deputy Chief of Mission Kate Marie Byrnes greets the Education in the USA event by FULBRIGHT FOUNDATION GREECE and AHEPA HELLAS
Alexander the Great Chapter HJ-3 -Thessaloniki

22894246_10155181050231476_8399001636564656656_n

23031344_10155181050286476_3269486634850787175_n

23130536_10155181050236476_8248222686342129067_n

——————————————————

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στις Η.Π.Α. και υποτροφίες Fulbright

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – 6:30 – 8:30 μμ Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) www.esiemth.gr Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος Όροφος

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 το Ίδρυμα Fulbright σε συνεργασία με tτο τμήμα της Ελληνο– Αμερικανικής Εκπαιδευτικής Οργάνωσης AHEPA Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α. και τις υποτροφίες Fulbright.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 6:30 έως 8:30 μμ στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

http://ahepa-hj03-education.strikingly.com/

e-invitation_ahepa

 

————————————————–

Δελτίου Τύπου περί μη Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Τμήμα HJ-03 “Μέγας Αλέξανδρος” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην ολομέλεια της Δευτέρας 09/11/2015, συζητήθηκε και αποφασίσθηκε Ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα που αποτελεί την θέση των Ahepans του Τμήματος HJ-03 Θεσσαλονίκης.

“Με έκπληξη αλλά και θλίψη ακούσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις περί μη Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε αίολη αμφισβήτηση και ανιστόρητη δήλωση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, η οποία θίγει την ιστορική μνήμη, τα εθνικά δίκαιά μας.

Η ελληνική Ιστορία γράφτηκε με πολλούς αγώνες, θυσίες και αίμα. Και αυτή η Ιστορία ούτε ξεγράφεται, ούτε αλλοιώνεται, ούτε αμφισβητείται.

Είναι περιττό να αναφερθεί κανείς στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από την Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του 1994, στην απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής για τις Γενοκτονίες το 2007, αλλά και στις δεκάδες έως σήμερα αντίστοιχες αποφάσεις Κοινοβουλίων της Ευρώπης, Αμερικής, Αυστραλίας και άλλων χωρών.

Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού μαρτυρεί την μανία του τουρκικού εθνικισμού. Μαρτυρεί τις ημέρες οδύνης που έζησαν τα αδέρφια μας στον Πόντο, μαρτυρεί τον ξεριζωμό τους…

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την βαρβαρότητα και την κτηνωδία που βίωσε ο μαρτυρικός Ποντιακός Ελληνισμός. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τα τάγματα εργασίας, τις εξορίες, τις κρεμάλες, τις πυρπολήσεις των χωριών, τους βιασμούς, τις δολοφονίες.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκπληρώνει ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον. Μία ηθική δέσμευση εθνικής μνήμης, τιμής και ιστορικής αφύπνισης.

Ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, η συνοχή του Ελληνισμού και της κοινωνίας εξαρτάται από την αναγνώριση και όχι από τη λήθη. Είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε…

Είναι σημαντικό οι Έλληνες να γνωρίζουν την ιστορία τους. Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί μεγάλο τμήμα της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά αυτή, να διδασκόμαστε και να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων Ελλήνων του Πόντου. Ανθρώπων που δίδαξαν και διέδωσαν πολιτισμό και που κράτησαν βαθιά την αγάπη τους για την Ελλάδα, όπου κι αν βρέθηκαν. Αυτή την αγάπη έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας, αυτή τη συλλογική μνήμη πρέπει να αντιληφθούμε και αυτά τα ιστορικά παραδείγματα πρέπει να διατηρήσουμε ως φάρους συνείδησης στο δύσκολο μονοπάτι που βαδίζει η χώρα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανασύρουμε και να τα κάνουμε πανί στα κατάρτια μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά πολύ περισσότερο το χρωστάμε στα παιδιά μας”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2015, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Electra Palace” στην πλατεία Αριστοτέλους, η συνάντηση του Ύπατου Προέδρου της ΑΗΕΡΑ αδ. Phillip Frangos και αντιπροσωπίας της AHEPA Family με μέλη των Τμημάτων HJ-03 και HJ-27 Ωραιοκάστρου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης αδ. Ν. Παπαδόπουλος και από την Περιφέρεια ο Κυβερνήτης αδ. Γ. Πλοκαμάκης, ο Υποδιοικητής αδ. Β. Πετκίδης, ο Γραμματέας αδ. Ι. Αϊβαζίδης και ο Διευθυντής Αθλητισμού αδ. Η. Βασιλειάδης. Παραβρέθηκαν ο πρώην Κυβερνήτης αδ. Alfred Barich και ο βουλευτής και πρώην Υπουργός αδ. Σ. Καλαφάτης

hj3

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε και προσφώνησε ο πρόεδρος του Τμήματος HJ-03 αδ. Ι. Κοττάς, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Τμήματος HJ-27 αδ. Α. Αταμιάν.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί σε κλίμα συγκίνησης του Ύπατου Προέδρου, του Ύπατου Αντιπροέδρου αδ. John Galanis, της Grand President των Θυγατέρων της Πηνελόπης αδ. Anna Grossomanides, της Grand President των Maids of Athena αδ. Deanna Socaris, των Ύπατων Κυβερνητών Region 3 αδ. Phillip Vogis και Region 4 αδ. Frank Fotis και του Past Canadian President αδ. Tony Mavromaras ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Τμήματος HJ-03 που εκείνος ξεκίνησε. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Κυβερνήτης αδ. Γ. Πλοκαμάκης, ο Υ.Κ. αδ. Ν. Παπαδόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του Τμήματος Βερολίνου Δρ. Χρήστος Καζαντζής. Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη.

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης ορκίσθηκαν ενώπιον του Ύπατου Προέδρου δύο νέα μέλη του Τμήματος “Υιοί του Περικλέους” SHJ-01 “Aristoteles” Θεσσαλονίκης, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρός του αδ. Θόδωρος Βαρζόπουλος. Η βραδιά έκλεισε με αδελφικό δείπνο σε ταβέρνα στα Λαδάδικα με μουσική και χορό, όπου παραβρέθηκαν ο βουλευτής και πρώην Υπουργός αδ. Κώστας Γκιουλέκας και ο Διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αδ. Παναγιώτης Παντελιάδης.


Αγαπητοί Αδερφοί,

Ως Διοικητικό συμβούλιο του HJ-03, οργανώσαμε τιμητική συνεδρίαση υποδοχής του Ύπατου Προέδρου και της αντιπροσωπε​ίας που τον συνοδεύει, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 ​- 21:00, στην αίθουσα “Μακεδονία”, που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Ξενοδοχείου Electra Palace και με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση.

Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

Σ​την συνέχεια μπορούμε, όσοι το επιθυμούμε, να μεταβούμε σε τοπική ταβέρνα για δείπνο.

Για το ΔΣ του HJ-03
Ιωάννης Κοττάς
Πρόεδρος


Το Τμήμα HJ-03 Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Αγιον Όρος με είσοδο την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 08.00 π.μ. από Ουρανούπολη και έξοδο την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 12.00 π.μ.
Όσοι αδελφοί επιθυμούν να συμμετάσχουν ας αποστείλουν μέχρι αύριο 1/10 με email φωτοαντίγραφο ταυτότητας στον Πρόεδρο του HJ-03 αδ. Γιάννη Κοττά (iokottas@otenet.gr) προκειμένου να φροντίσει για την έκδοση των διαμονητηρίων.

Έξοδα:
Διαμονητήριο 25Ευρώ.
Καραβάκι από Ουρανούπολη 8 Ευρώ – επιστροφής 8 Ευρώ.


AHEPA-HJ003-Kala-Christougenna

Κοινοποιήστε!

Go to Top