Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS είναι η συνάντηση των μελών των τμημάτων της AHEPA στην Ελλάδα. Στο συνέδριο αυτό δίνεται η ευκαιρία στα μέλη να συναντηθούν, να συζητήσουν θέματα που αφορούν την οργάνωση και να προγραμματίσουν μελλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις.
Φέτος, το 25ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 14 – 16 Ιουνίου με θέμα «Ενσωματώνοντας την Αειφορία στην Καρδιά της Ανάπτυξης: Κριτήρια ESG, Μηχανισμοί Χρηματοδότησης και Αναπτυξιακές Στρατηγικές για το Μέλλον της AHEPA HELLAS».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 14 Ιουνίου 1η ημέρα

18:00

Έναρξη στον εμβληματικό χώρο, το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ΡΟΤΟΝΤΑ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τον Ελληνισμό, ένα μουσικό ταξίδι από το Παρελθόν στο Μέλλον», αφιερωμένο στον απανταχού Ελληνισμό, με παρουσία των τοπικών αρχών και αξιωματούχων της AHEPA από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται, σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχει αναλάβει το κουαρτέτο εγχόρδων Αιμίλιος Ριάδης, το οποίο διανύει τον 18ο χρόνο καλλιτεχνικής δημιουργίας στον χώρο της μουσικής δωματίου. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Ανδρέα Παπανικολάου, βιολί, Γιώργο Κουγιουμτζόγλου, βιολί, Αλεξάνδρα Βόλτση, βιόλα και Λίλα Μανώλα, βιολοντσέλο. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2005 και ονομάστηκε κατά τον σημαντικό συνθέτη της πόλης. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα με πολυάριθμες εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ όπου έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές.
Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως τους Δημήτρη Χανδράκη, Χαρά Σειρά, Απόστολο Χανδράκη, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Νικολό Δημόπουλο, Γιάννη Καραγιαννίδη, Μαρία Μυλαράκη, Άγγελο Λιακάκη, Κατερίνα Γίμα, Βιολέττα Λούστα, Alain Meunier, Jean Christophe Charron, Giacomo Battarino. Το 2014 ηχογράφησε το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων του βραβευμένου συνθέτη και μουσικολόγου Κώστα Τσούγκρα.
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση έχει επιλεγεί πρόγραμμα το οποίο εξυμνεί την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, τα ιδεώδη της αλλά και την ικανότητά της να ενώνει τους Έλληνες σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση της λησμονιάς και η προσμονή της επιστροφής.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο:

Σε συνδιοργάνωση

21:00

Επίσημο Δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων και των μελών της AHEPA στους κήπους του ΗΥΑΤΤ REGENCY Hotel στο 130 χλμ. Θεσσαλονίκης Περαίας.
Αξία πρόσκλησης 60€ το άτομο (συμπεριλαμβάνεται φαγητό, κρασί και μουσική)
Τα έσοδα του Επίσημου Δείπνου θα διατεθούν για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Για την καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτησή σας παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 7 Ιουνίου 2024 στον σύνδεσμο:

Σάββατο 15 Ιουνίου 2η ημέρα

08:45

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν, στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί την 1η εβδομάδα του Ιουνίου.
Οι δηλώσεις και η πληρωμή συμμετοχής θα γίνει στα Τμήματα.

20:00

Μετά το Συνέδριο ακολουθεί προαιρετικό Δείπνο στην Εξοχική Ταβέρνα «Ο Κυνηγός» στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.
Αξία Δείπνου 35 ευρώ το άτομο (Περιλαμβάνει πλούσιο μενού και ποτά).
Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο:

Κυριακή 16 Ιουνίου 3η ημέρα

Τουρνουά GOLF για τα μέλη και τους φίλους της AHEPA
Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, σε απόσταση 125 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, τo Porto Grand Carras Resort αποτελεί τον τέλειο προορισμό για παίκτες του golf που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.
Το γήπεδο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πολυτελές θέρετρο, το οποίο προσφέρει κάθε λογής ψυχαγωγική δραστηριότητα μετά το παιχνίδι.
Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο:

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγοί

Υποστηρικτής