Η AHEPA HELLAS, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, με σκοπό την έμπρακτα αισθητή παρουσία της οργάνωσης στην επίλυση προβλημάτων λειτουργικότητας του εμβληματικού Νοσοκομείου AHEPA , αποφάσισε να αναλάβει την ανακαίνιση της «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕΘ ΤΗΣ Α’ ΠΡΧ» η οποία χρήζει άμεσης παρέμβασης.
Στην προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων πόρων για την ολοκλήρωση του έργου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία μεγάλο φιλανθρωπικό Gala – δείπνο την Παρασκευη 5 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο HYATT στη Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικητικών και πολιτικών φορέων, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου, που θέλησε με τον τρόπο αυτό να συνδράμει στο φιλανθρωπικό αυτό έργο.
Μεταξύ των συμμετεχόντων παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κος Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σαντοριναίος, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Κόσοβο κα Ελένη Βακάλη, η Δήμαρχος Κασάνδρας κα Αναστασία Χαλκιά, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Βλαχογιάννης και ο εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Βαργιάμης.
Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο Κυβερνήτης της AHEPA Ελλάς κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό της πρωτοβουλίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Ανώτατος Γραμματέας της AHEPA κ. Σάβας Τσίβικος και ο Ανώτατος Κυβερνήτης Ευρώπης κ. Γιάννης Μητρόπουλος ενώ τιμήθηκαν ο κ. Κώστας Γκιουλέκας για το συγγραφικό του έργο και ο κ. Παναγιώτης Παντελιάδης Διοικητής του Νοσοκομείου AHEPA και στο πρόσωπο του το σύνολο του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού για την προσφορά τους, ειδικά στα χρόνια της πανδημίας.
Ακολούθησε ειδική αναφορά και απονομή τιμητικής πλακέτας προς τους χορηγούς της βραδιάς, Arcadia Shipmanagement, Alumil, Γαία ΑΕ, KLEEMAN, ΚΡΟΝΟΣ, ΣΟΛ, Χριστόπουλος και συνεργάτες, τους υποστηρικτές EMBRYOLAB, PROTON AIR SERVICES και τους χορηγούς επικοινωνίας TV100, FM100, GRTIMES, COSMOPOLITI, V WOMAN.
Ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε προς τη Δήμαρχο Κασάνδρας κα Αναστασία Χαλκιά και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Βλαχογιάννη για την οικονομική συνεισφορά του Δήμου και του Επιμελητηρίου αντίστοιχα για τον σκοπό της εκδήλωσης.
Μουσική συντροφιά στο GALA κράτησαν το γυναικείο μουσικό συγκρότημα Fortissimo και οι υπέροχες μουσικές επιλογές του DJ Διογένη Μαριόλα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την κλήρωση μιας κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων στο Αιγαίο για δύο άτομα, ευγενική χορηγία της εταιρίας Celestyal cruises, στην οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι οι καλεσμένοι.
Το GALA αποτέλεσε την αρχή εκδηλώσεων και δράσεων για τον σκοπό της ανακαίνισης της «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕΘ ΤΗΣ Α’ ΠΡΧ» του Νοσοκομείου AHEPA και θα ακολουθήσουν και άλλες στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι, μια και πρόκειται για κορυφαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |