Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για το έργο της AHEPA που διοργανώθηκε από την AHEPA HELLAS, με τη συμμετοχή του Ανώτατου Προέδρου της Οργάνωσης Jimmy Kokotas.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, ενώ δυναμική παρουσία είχαν τα τμήματα AHEPA της Θεσσαλονίκης, Κατερίνης και Κοζάνης με τους αξιωματούχους και τα μέλη τους, καθώς και το τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης της Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΎΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης και Κώστας Ζουράρις, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο εκπρόσωπους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, ο αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Μανώλης Ιωαννιδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή ΓΣΣ Αντιστρατήγου Πάρι Καπραβέλου, Συνταγματάρχης Δημήτριος Στεργίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Τάσος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Τσακούμης, ο εκπρόσωπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, ενώ ομιλητές ήταν ο Ανώτατος Πρόεδρος Jimmy Kokotas, o Ανώτατος Κυβερνήτης Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος, ο Κυβερνήτης Ελλάδας Κωνσταντίνος Βαρσάμης ο Αντικυβερνήτης Ελλάδας Χρήστος Καραπιπέρης και ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε από τους ομιλητές αναφορά στο πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της οργάνωσης και ειδικότερα στην προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων για την ανακαίνιση της Χειρουργικής ΜΕΘ της Α’ ΠΡΧ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Το project παρουσίασε ο Αντικυβερνήτης Ελλάδας Χρήστος Καραπιπέρης αναφερόμενος και στον προϋπολογισμό του έργου που ανέρχεται στις 300.000€. Όπως ανέφερε το έργο αποτελεί μέρος της προσπάθειας της AΗΕΡΑ για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και τη δημιουργία ενός ανανεωμένου χώρου για την περίθαλψη των ασθενών. Η ανακαίνιση της ΜΕΘ θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ασθενών της Βορείου Ελλάδος. Η AΗΕΡΑ είναι αποφασισμένη να στηρίξει αυτό το σημαντικό project και να συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κάτι που θα στηριχθεί από όλα τα τμήματα της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μεγάλο φιλανθρωπικό Gala – δείπνο την Παρασκευή (5 Μαΐου) στις 20.30 στο ξενοδοχείο HYATT στη Θεσσαλονίκη.
Στη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής αναφέρθηκαν και όλοι οι εκπρόσωποι πολιτειακών και επιχειρηματικών φορέων που συμμετείχαν.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Ανώτατος Πρόεδρος Jimmy Kokotas ανέδειξε τον ρόλο της AHEPA ως «γέφυρα» των μεγάλων αξιών και ιδεών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά και την ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας, της γλώσσας και της θρησκείας. «Ο κόσμος έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία 10 – 20 χρόνια λόγω της τεχνολογίας και ίσως δεν ξέρουμε πώς να βρούμε την ισορροπία που χρειάζεται. Αυτό είναι κάτι που η ΑΧΕΠΑ μπορεί να αρχίσει να το αναδεικνύει, αλλά δεν είναι πόλεμος που μπορούμε να κερδίσουμε μόνοι μας. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι για να κερδίσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας και τους νέους που τους έχουμε χάσει ή μπορεί να τους χάσουμε, για να κρατηθεί ο ελληνισμός.». Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στα οφέλη της δικτύωσης που προσφέρει η Οργάνωση στα μέλη της με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται επιχειρηματικές συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ των μελών σε όλο τον κόσμο, ενώ έκανε ειδική μνεία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι οποίες, όπως εκτίμησε, βρίσκονται στο καλύτερο ιστορικά επίπεδο.

Πληροφορίες για το GALA, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://ahepahellas.org/event/megalo-filanthropiko-gala-deipno/