Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο MEDITERRANEAN PALACE HOTEL, η εκδήλωση Κοπή της Πίτας των Τμημάτων HJ-44 «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Πυλαίας – Χορτιάτη, HJ-27 «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ» Ωραιοκάστρου, και HJ-41 «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» Καλαμαριάς της AHEPA Hellas.

Για πρώτη φορά τα τρία τμήματα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μαζί σε μία κοινή εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μελών συμβολίζοντας τη διάθεσή όλων για συνδυασμένη δράση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της οργάνωσης και να αναδειχθούν οι αξίες και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη,  Προέδρου του Τμήματος HJ-44 «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», του Ανδρέα Αθανασόπουλου, Προέδρου του Τμήματος HJ-27 «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ» Ωραιοκάστρου, του Τom Maguire, Αντιπροέδρου του Τμήματος  HJ-41 «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» Καλαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Τμήμα HJ-44 «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  βράβευσε τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη αναγνωρίζοντας την υποστήριξη και τη βοήθεια που προσφέρατε στην εγκατάσταση του τμήματος, τον Αδ. Δημήτρη Μαμουνή και τον Προ-πρόεδρο Κωνσταντίνο Δεμίρη για την προσφορά τους στο τμήμα μας (HJ-44).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Αδ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, o Παναγιώτης Παντελιάδης, Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο

Γιάννης Βογιατζής, Διευθυντής Αεροδρομίου Μακεδονία, ο Αδ. Αναστάσιος Μαστρογιάννης PDG ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, ο Χρήστος Καραπιπέρης, Αντικυβερνήτης AHEPA της Περιφέρειας Ελλάδος, και ο Βασίλης Καψάλης, Marshall AHEPA Ευρώπης, ο οποίος έτυχε και το φλουρί.

Τα έσοδα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα».