Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Με αφορμή τη σπουδαία, αυτή, παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης, το Τμήμα AHEPA Hj-13 “Argonauts” Βόλου διοργάνωσε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στο Βόλο, μεγάλη και σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με κεντρικό ομιλητή και συντονιστή τον Βουλευτή Μαγνησίας , χειρουργό κ. Αθανάσιο Λιούπη .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με Ομιλητές Επιστήμονες όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων με τον καρκίνο του μαστού, οι οποίοι μίλησαν και κάλυψαν το σημαντικό, αυτό, θέμα στην ολότητά του και παρόντες πλήθος Βολιωτών, μεταξύ των οποίων ήταν οι κα. Κοπάνου Ελένη εκπρόσωπος του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, κ. Νάσιος Απόστολος εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττα Μακρή, κα Παπάζογλου Δώρα εκπρόσωπος του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μαραβέγια Κωνσταντίνου, κ. Ζέρβας Ανδρέας Αντιδήμαρχος οικονομικών εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, κα Κότογλου Δέσποινα Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Χάλαρη Σοφία Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, κα Μπουγούλια ως εκπρόσωπος της 32 ΤΑΞ/ΠΝ, κ. Κίτσιος Γεώργιος Πρόεδρος ΕΚΠΟΛ, κ. Ντόκος Ιωάννης Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Μπαμπούνης Σταύρος Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Χρήστος Βενέτης ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, κ. Οντόπουλος Απόστολος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κα. Καναβιτσά Δώρα Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, κ. Θεοδώρου Κωνσταντίνος Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Σάμσων Κωνσταντίνος εκπρόσωπος της ΕΣΠΕΒ Μαγνησίας, κ. Κουντούρης Δημήτριος εκπρόσωπος της ΣΟΕΔ και κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που έλαβε χώρα με την ευγενική στήριξη του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Hj-13 “Argonauts” Βόλου κ. Λάμπρος Βελούδος.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

  • Λιούπης Αθανάσιος Χειρουργός, Βουλευτής Μαγνησίας
  • Κυριαζής Ιωάννης Βιολόγος PhD, Μεταδιδακτορικού συνεργάτης Τμημάτων Ιατρικής, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Παν. Θεσσαλίας Υπεύθυνος εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Κλινική Άνασσα
  • Μπαμίχα Αθανασία MD MSc, Επιμελήτρια Β´ Χειρουργικής Κλινικής ΓΝ Βόλου Αχιλλοπούλειο
  • Κουζιώκα Ειρήνη Επιμελήτρια Α’ Ακτινοδιαγνωστικής Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο
  • Λούτσος Παναγιώτης Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος
  • Γιοβάνη Μπέη Αγγελική Γενικός Χειρουργός M.S.c , Εξειδίκευση σε Λαπαροσκοπική χειρουργική και Νοσογόνο Παχυσαρκία , Επιστημονικά Υπεύθυνη Χειρουργικού Τμήματος Κλινικής ΆΝΑΣΣΑ
  • Βούλγαρης Ευάγγελος Παθολόγος Ογκολόγος, Διδάκτορας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δντης Ογκολογικού Τμήματος 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας
  • Σιμοπούλου Φωτεινή Αντινοθεραπευτής Ογκολόγος Επιστημονικά Υπευθυνη Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  • Πάντζιου Αικατερίνη Κλινική Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι καταξιωμένοι, αυτοί, Ομιλητές που, μετά τις ομιλίες τους, είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν στα ειδικότερα ερωτήματα που τους τέθηκαν, συνεπικουρούμενοι από τις κα. Βούλα Γκαμπλιά και κα. Σοφία Ιωάννου, οι οποίες μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία με τον Καρκίνο του μαστού, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που συγκεντρώθηκε εκεί για να ενημερωθεί για το μείζον, αυτό, ιατρικό, αλλά και κοινωνικό θέμα, το οποίο απασχολεί εκατομμύρια γυναικών σε όλο το κόσμο.

Από τους Ομιλητές τονίστηκε ότι ο καρκίνος του μαστού, ο οποίος είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών, είναι θεραπεύσιμος, εφόσον ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο και πως ο συστηματικός έλεγχος, οι ετήσιες προληπτικές εξετάσεις και η τακτική αυτοεξέταση είναι τα μέσα για την επίτευξη αυτού του μεγάλου, αυτού, στόχου.

Του σκέλους των ομιλιών είχε προηγηθεί η ενημέρωση όλων όσοι επιθυμούσαν πάνω στο ενδεδειγμένο τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών, η, κατά κοινή ομολογία, άκρως επιτυχημένη, αυτή, εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με ελαφρύ μπουφέ, στη διάρκεια του οποίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω και να θέσουν στους ομιλητές τα επιπλέον ερωτήματά τους.