Το Τμήμα AHEPA Hj-015 “IOANNIS TRANTAS” Κοζάνης, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης, προέβη στην προσφορά τεσσάρων (4) βενζινοκίνητων μηχανημάτων κοπής ξύλου (αλυσοπρίονα), η παράδοση των οποίων πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρουσία του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Σωτήριου Κορέλα, του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κοζάνης Πυράρχου, Ιωάννη Αμανατίδη καθώς και Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθησαν ο κ. Ευάγγελος Καζάκος Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Hj-015 “IOANNIS TRANTAS” Κοζάνης, τα μέλη κ.κ. Ιωάννης Καβελίδης και Δημήτριος Τράγιας, ο Δ/ντης Ατομικής και Οικογενειακής Αριστείας της Περιφέρειας Ελλάδος και μέλος τους τοπικού Τμήματος κ. Βασίλειος Καψάλης και ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 AHEPA Ηellas κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Κατά το χαιρετισμό του ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη συνιστούν έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος από μέρους της AHEPA, της στήριξης και της αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που παρέχει το Πυροσβεστικό Σώμα στην κοινωνία… Παραμένοντας στη διάθεση σας για οιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία με γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, σας εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια στο έργο σας».
Οι κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και κ. Ευάγγελος Καζάκος με την σειρά τους τόνισαν ότι χρέος των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη κοινωνία ενώ ιδιαίτερα η προστασία των δασών και της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να αποτελούν ύψιστο κοινωνικό και εθνικό στόχο που επιβάλλει τη διαρκή συστράτευση όλων μας.
«Είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες πυροσβέστες και εθελοντές, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά προς το Πυροσβεστικό Σώμα είναι επιβεβλημένη».

Σημειώνεται ότι, η AHEPA Hellas προέβη νωρίτερα φέτος στη δωρεά 2 πυροσβεστικών οχημάτων στη Βόρεια Εύβοια, χρηματοδότησε την κατασκευή ενός πυροσβεστικού φυλακίου ενώ συγκέντρωσε και διέθεσε περίπου 200.000 δολάρια, μέσω του Emergency Relief Fund for Greece’s wildfires, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια το 2021.