Παρουσία του Aμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ Τζορτζ Τσούνη ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου το τουρνουά μικτών ομάδων “AHEPA CUP 2022” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο. Ο Αμερικανός πρέσβης που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, αποδέχτηκε την πρόταση του τοπικού Τμήματος AHEPA Hj-18 “Lepanto 1571”, βρέθηκε στον τελικό και χάρηκε ένα συναρπαστικό αγώνα. Καθώς το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στις ΗΠΑ (1922-2022), η παρουσία του πρέσβη ήταν μια αναγνώριση για τις υπηρεσίες της οργάνωσης στον ελληνισμό τα 100 αυτά χρόνια.

“Πρώτο ήρθα στη Ναύπακτο 7 χρονών και μου είπε ο πατέρας να μην ξεχάσω τις ρίζες μου και έτσι έχω τον τόπο μου στην καρδιά μου.” δήλωσε ο κ. Τσούνης. Επισημαίνοντας την προσφορά της AHEPA στα 100 χρόνια της τόνισε: Είμαι ένας ΑΧΕΠΑΝ από τη Ναύπακτο, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, Πρόκειται για μια μεγάλη οργάνωση και ένα μεγάλο event με μια υπέροχη ομάδα από την Πάτρα που κέρδισε. Ανυπομονώ να επιστρέψω και του χρόνου.”

Το παρών στον τελικό έδωσαν επίσης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος ο Γραμματέας της κ Νίκος Δημητρόπουλος, ο Κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης κ Γιάννης Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ Βασίλης Γκίζας, ο γραμματέας της ΕΟΠΕ κ Γιάννης Βερούτης, εκπρόσωποι των τμημάτων AHEPA ανά την Ελλάδα καθώς και άλλοι επίσημοι.

Το “AHEPA CUP”2022 Beach Volleyball tournament ήταν άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση του τοπικού Τμήματος AHEPA της Ναυπάκτου, που το έχει καθιερώσει ως θεσμό στην πόλη (9η συνεχόμενη χρονιά). Ήταν εγκεκριμένη διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (τουρνουά μικτών ομάδων-ειδική εκδήλωση), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την αιγίδα και χορηγία του ΕΟΤ και είχε συνδιοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο “Ομόνοια Ναυπάκτου”.

Στο αθλητικό κομμάτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου έγιναν οι προκριματικοί αγώνες ώστε από τις συνολικά 21 συμμετοχές να προκύψει το τελικό ταμπλό των 16 ομάδων. Καθώς υπήρχαν πολλές και ποιοτικές ομάδες, ακολούθησε ένα διήμερο αμφίρροπων και θεαματικών αγώνων μέχρι και τον τελικό. Εκεί αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Κατσιμίγα Κωνσταντίνα-Ηλιόπουλος Βασίλης, που επικράτησαν με 2-0 σετ των Γωγούσου Ιωάννα- Εμράχ Σούρτσε. Στο μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γωγούσου Κατερίνα-Βασιλάκος Κωνσταντίνος. που επικράτησαν των Συφιανού Βιργινία-Τσιρογιάννη Βαγγέλη επίσης με 2-0.

Άψογη ήταν η διαιτησία των αγώνων με τους διαιτητές κ. Ανδρέα Λιναρδάτο, κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, κ. Παπαχριστόπουλο Γιώργο, κ. Ευθύμη Σιακαβέλλα και κ. Μαυροκέφαλο Μιχάλη του Συνδέσμου Διαιτητών Πελοποννήσου, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου διαιτησίας beach volley και τεχνικού υπεύθυνου εκ μέρους της ΕΟΠΕ κ. Κώστα Μπακλέση.

Χορηγός ήταν ο ΕΟΤ και η εταιρεία “ΔΟΥΡΟΣ- Επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος”” ενώ το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού κάλυψε με απόλυτη επιτυχία τη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα εύσημα αξίζουν στον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ Ντίνο Τσουκαλά για το προσωπικό ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε στάδιο προετοιμασίας του τουρνουά.

Οι αθλητές που χάρηκαν τους αγώνες αλλά και τη διαμονή τους στην υπέροχη καλοκαιρινή Ναύπακτο, ανανέωσαν επίσης το ραντεβού τους για το 2023.