Το Τμήμα Hj-45 “Maritime St’ Nicholas”, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης του, προέβη πρόσφατα σε μια πράξη ύψιστης σημασίας με την προσφορά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, και συγκεκριμένα στην Ιστιαία και στο Μαντούδι, που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Μετά την μεγαλοπρεπή τελετή παράδοσης των οχημάτων στο Ζάππειο Μέγαρο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της αυτοδιοίκησης, πλήθος εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Αλέξιος Ράπανος, και ο ‘Υπατος Πρόεδρος της AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Τμήματος AHEPA “Maritime St’ Nicholas”, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Capt. Δημήτριο Ματθαίου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στην Ιστιαία Εύβοιας, όπου είναι η έδρα του Πυροσβεστικού κλιμακίου και των οχημάτων, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού και στόχο την περαιτέρω εμψύχωση των ανδρών του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους και την επιτόπια διαπίστευση της ετοιμότητας και της αξιοποίησης των δωρηθέντων οχημάτων. Την αποστολή τίμησε με τη συμμετοχή του ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ήταν μια επίσκεψη κατάφορτη συναισθημάτων και υπερηφάνειας για μια πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας, την Εύβοια, που δοκιμάστηκε σκληρά από τη λαίλαπα των πυρκαγιών και όρθωσε ξανά το ανάστημά της.  Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε ότι μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, καθώς και η προστασία των δασών της χώρας μας, τα οποία παρέχουν ανεκτίμητα αγαθά για την επιβίωσή μας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η υπέρτατη αξία.

Άξιοι της ευγνωμοσύνης όλων μας είναι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό μας περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά στο έργο τους είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αξιέπαινοι, επίσης, για την πολύτιμη οικονομική συνεισφορά  τους είναι όλοι οι Αδελφοί, μέλη του Ναυτιλιακού Τμήματος της AHEPA, όσο και οι φίλοι της ΑΗΕΡΑ, οι οποίοι υποστήριξαν τη μεγάλη αυτή δωρεά και συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των δύο οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βόρειας Ευβοίας.

Τα δάση μας και τα πλούσια οικοσυστήματά τους με την περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική αξία τους είναι η αρχέγονη φυσική μας κληρονομιά, μια αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Υποχρέωση όλων είναι η κοινωνική εγρήγορση για την προστασία και τη διαφύλαξή τους, που είναι ο μονόδρομος για την περιβαλλοντική προστασία και το ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή.

Στον αγώνα αυτόν ο ναυτιλιακός βραχίονας της ΑΗΕΡΑ και τα υφιστάμενα τριακόσια (300) ένθερμα μέλη του, που ενστερνίζονται τις αξίες της προσφοράς και του ανθρωπισμού και προάγουν την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και την ηθική συνεργασία, τάσσονται ολόψυχα και ομόθυμα ως αρωγοί της εθνικής προσπάθειας για τη συνένωση όλων των δυνάμεων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.